kajkak 11.12.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Pilnie potrzebuję porady kogoś doświadczonego. Otóż kilka dni temu wraz z mężem dostaliśmy klucze do mieszkania i kompletnie nie mam pomysłu na kuchnię, a może bardziej na szafę. Mieszkanie ogólnie jest spore jak na naszą 2 (ponad 68 m2) ale kiedyś przyjdą dzieci i nie chcemy zagracać pomieszczeń nie wiadomo iloma szafami. Zresztą nie wyobrażam sobie żeby w korytarzu nie było szafy. I tu pojawia się problem bo nasz korytarz jest mały do tego mieszkanie jest przystosowane dla osób niepełnosprawnych więc ciężko nam coś wstawić. I tak pomyśleliśmy żeby cofnąć trochę szafę w głąb kuchni właśnie od strony korytarza i zrobić taką szafę wnękową w miejscu drzwi do kuchni od str korytarza. Oczywiście kosztem kuchni...i się zastanawiam czy to ma sens. Kuchnia ma być otwarta na salon...Mam nadzieję, że ktoś zrozumiał co mam na myśli. Poniżej wstawiam plan pomieszczenia [ATTACH=CONFIG]293674[/ATTACH] Edytowane 11 Grudnia 2014 przez kajkak obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CracoviaKS 11.12.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Ta wnęka wydaje się idealna na zabudowę. Pytanie czy potrzebujecie akumulować wszystko w jednym miejscu i na jakie potrzeby ta szafa? czasami łatwiej w mniejszych segmentach rozmieścić zgodnie z funkcjonalnościami pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.12.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Musisz wstawić plan całego mieszkania będzie łatwiej coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 12.12.2014 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 No właśnie chciałabym Wam wstawić cały plan ale nie mam jak zeskanować a w rysowaniu jestem mega kiepska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.12.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 zrób zdjęcie, zgraj na kompa i wstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 15.12.2014 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Może to coś pomoże W 3 zdj czerwonym kolorem zaznaczyłam gdzie miałaby wejść szafa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.12.2014 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 masz nieproorcjonalnie duży salon w stosunku do reszty pomieszczeń. Wygospodarowałam z niego spiżarkę i schowek http://images68.fotosik.pl/456/37e38a74d1f0d006gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.12.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 lub miejsce na stół w kuchni:http://images69.fotosik.pl/457/54ac48e2439cf88dgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 16.12.2014 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Tak salon jest bardzo duży. Dzięki za podpowiedź ale z mężem chcemy mieć kuchnię otwartą na salon i stół stałby w części salonowej przy kuchni mniej więcej tam gdzie umieściłeś kanapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 17.12.2014 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Bardzo proszę o pomoc. Co można ulepszyć w tym projekcie? Oczywiście nie uwzględniałam szafek górnych. Nie bardzo podoba mi się lodówka stojąca w końcu kuchni (lodówka ma być wolno stojąca) Chciałam mieć piekarnik zabudowany i osobno płytę indukcyjną, ale pan który ma nam robić meble jak na razie widzi to tak jak na rysunku. Zastanawiam się jak to ulepszyć...Może jeszcze jakieś blaty pod oknem? Wymiary kuchni to 270/254. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 http://images70.fotosik.pl/460/65d241b38e57582bgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 18.12.2014 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Hmm jeśli kuchnia będzie w kształcie U to myślisz, że się zbytnio nie zmniejszy i nie zrobi się za ciasno? Jakoś się tego boję :/ Wyjścia do zlewu i zmywarki są na ścianie na wprost od wejścia i czy to nie będzie za dużo zachodu przekłuwanie wszystkiego na ścianę pod oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2014 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Nie będzie za ciasno, przecież to szeroka kuchnia.Rury mozna poprowadzic po ścianie, nie trzeba wkuwac w ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 02.01.2015 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Hej. Możecie mi pomóc w wyborze paneli? Waham się między dwoma kolorami: dąb bielony średni bądź jasny marki Quick Step: http://www.quick-step.com.pl/laminat...y-sredni-deska http://www.quick-step.com.pl/laminat...ny-jasny-deska Jeżeli chodzi o kolor ścian to nie mam jeszcze pomysłu, wiem tylko że chcę jasne meble i szarą sofę. Panele będą położone w salonie, 2 pokojach i części korytarza. Kuchnia będzie otwarta na salon więc chciałabym, żeby współgrało wszystko z kolorystycznie. Meble w kuchni będą jasne coś tego typu: Zastanawiam się także jaki kolor drzwi wybrać, żeby nie było za ciemno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 02.01.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Z tych dwóch bardziej podobają mi się te jasne, ale Quick Step ma taki wybór, że pewnie szukałbym jeszcze innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 02.01.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Nie chcą mi się otworzyć linki do paneli. Ale bardzo ładna jest kuchnia nr 1 z tymi jasnymi panelami. Natomiast do drugiej kuchni widziałabym panele w odcieniu jasnoszarym lub białe. Jedna i druga koncepcja pasuje do szarej sofy:) Stolarka może pod kolor podłóg? (poczytaj wątek o dobraniu podłogi/drzwi/okna) Edytowane 2 Stycznia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 03.01.2015 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Wstawiam jeszcze raz linki do paneli: http://www.quick-step.com.pl/laminat/elite/UE1492_dab-bielony-sredni-deska http://www.quick-step.com.pl/laminat/elite/UE1491_dab-bielony-jasny-deska Szczerze mówiąc wszyscy namawiają mnie na ten dąb średni, a mąż już w ogóle nie chce słyszeć o innym W kuchni będą zapewne jasne płytki plus jasne meble i w kuchni i w salonie. Może nie będzie to źle wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.01.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 kajkak - teraz widzę panele i rzeczywiście (przynajmniej na moim monitorze) ten dąb średni ładniejszy:) Jaki kolor mebli, ścian i sofy planujesz? Do takiej podłogi widziałabym złamaną biel w meblach - ewentualnie w salonie pod kolor podłogi. No i z szarością ładnie by pasowało:) Daj znać co wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 04.01.2015 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Ana289 mąż strasznie napalił się na ten dąb średni. Mówi, że to taki przyjemny ciepły kolor więc już chyba tak zostanie Tylko teraz mam problem z meblami, zawsze myślałam o czymś w jasnym drenie coś jak te meble z forte czy brw, ale teraz się boję że będzie za dużo tej faktury drewna Kanapa nędzie na pewno w odcieniach szarości i to jedyna pewna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 06.01.2015 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 POmoże ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts