ana289 06.01.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Kajak - osobiście do podłogi średni dąb nie dałabym mebli z jasnego drewna, ale to Wam musi się podobać. Może gdyby znaleźć bardzo jasny odcień - (klon/jesion?) to wyglądałoby ładnie (jak kolekcja door z BRW, nie wiem czy jeszcze robią). Jaki masz pomysł na kolor ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 06.01.2015 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Szczerze mówiąc to sama już nie wiem, myślałam o jakiś beżach/ złamanych bielach ew może jakimś brązie ale teraz już trochę się pogubiłam w koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.01.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 do wybranej podłogi i mebli w jasnym, bardzo jasnym brązie dałabym ściany jasnoszare i ciemniejszą sofę. Mogą być też ściany białe (ew. złamane odcieniem śmietankowym). Gdybyś brała meble białe (lub śmietankowe) wtedy można poszaleć z kolorem ścian (brąz, oliwka, fiolet, cokolwiek)Przy jasnobrązowych meblach i Twojej podłodze unikałabym ścian w kolorach żółtawych. Drzwi pod kolor paneli. Chociaż jeśli masz białe okna, zdecydujesz się na białe meble można dać białe drzwi i listwy i wtedy wyraźniejsze kolory ścian (nawet ciemniejsze). To wszystko zależy od tego co wybierzesz - coś musi być priorytetem (u Ciebie podłoga - już wybrana), dalej wybierasz np meble (te i żadne inne), potem kolor drzwi lub ścian. Musisz ustawić hierarchię wyboru i pod to dobierać resztę.A jakie masz okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 06.01.2015 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Dzięki Ana za usystematyzowanie tego wszystkiego Mam chyba za dużo myśli na raz. Okna mam białe i już zastanawiałam się nad białymi listwami, ale mój małżonek nie chce białych drzwi wrr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANMAX 08.01.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Mi osobiście bardziej podoba się podłoga na pierwszym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 18.01.2015 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Witam po przerwie Po długich i wyczerpujących ( z mojej strony) rozmowach zdecydowaliśmy się z mężem na panele: http://www.quick-step.com.pl/laminat/elite/UE1491_dab-bielony-jasny-deska Stanęło na tych jaśniejszych, gdyż ten dąb średni wyglądał w świetle dziennym ciemniej niż nam (mężowi ) początkowo się wydawało. Do tego wybraliśmy drzwi o ton czy dwa ciemniejsze od podłogi: DRE dąb polski 3d. Teraz stoję przed wyborem koloru szafek do kuchni. Zastanawiam się czy postawić na jasny dąb czy coś ciemniejszego. Górna zabudowa ma być w białym/waniliowym lakierze, a w dolnej części mają znajdować takie paski metalowe jak na 1 zdj. Wstawiam kilka propozycji kuchni może mi doradzicie czy iść w kolor podobny do paneli czy jednak ciemniejszy. W samej kuchni będą płytki w jasnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 20.01.2015 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 20.01.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Brałabym kolor paneli. Kuchnia nr 3 chyba jest podobna - bardzo fajna kolorystycznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 18.02.2015 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Bardzo proszę o podpowiedź jeszcze w jednej sprawie. W korytarzu będzie szafa wnękowa, 3 drzwiowa, środkowe skrzydło na pewno z dużym lustrem, ale nie wiem co wybrać na drzwi boczne. Na podłodze będą te same panele o których wspominałam wcześniej, drzwi do pokoi w dębie polskim 3d. Na jaki kolor szafy postawić? Przedpokój jest ciemny myślałam więc o czymś jasnym. Oprócz szafy w korytarzu będzie wąska szafeczka na buty i mały wieszak na bieżące kurtki. Wieszak i szafka miały być w kolorze białym, ale teraz nie wiem jak zgrać to z szafą wnękową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 biała szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 18.02.2015 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Ściany zostawić wtedy też białe czy jednak pójść w jakiś beż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 A jaki w ogóle masz plan na to wnętrze, skoro meble poza szafą miały być białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 19.02.2015 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Hmm białe meble to był tylko pomysł. Podobają mi się białe szafki na buty z IKEA i dlatego pomyślałam o bieli. No ale po kolei, w części korytarza mam położony gres beżowy/kremowy dalej są(będą) panele. Szafa wnękowa będzie na wprost od drzwi wejściowych, szafka na buty i wieszak po prawej stronie od wejścia. I wcześniej myślałam, o szafie wnękowej w dębie sanoma, ale mam wrażenie, że to będzie za dużo faktury drewna. Ponieważ wcześniej myślałam o meblach właśnie w tym dębie, ściany planowałam pomalować na jakiś beż. Teraz zastanawiam się nad tą bielą w meblach, ale nie lubię białych ścian, więc może jakiś jasny brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 greige - beżowy szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 20.02.2015 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeszny 23.02.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 no taki beżyk to marzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 24.02.2015 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Po raz kolejny zwracam się do Was o radę. Tym razem chodzi o salon połączony z jadalnią i z otwartą kuchnią. Tak jak wcześniej wspominałam meble w kuchni biało brązowe (dębowe). Żeby nie było za dużo postanowiłam, że mebelki w salonie (komoda, witryna, stół jadalniany) będą w kolorze dolnych szafek kuchennych. Do tego szary narożnik. Nie mam jeszcze pomysłu na krzesła. Może też szare? Ale ważniejszy problem to jaki kolor ścian? Myślę o jasno szarym, ale przydałby się jakiś akcent kolorystyczny na ściance pod TV. Co powiecie o czerwieni? Takiej wpadającej w bordo. Albo fiolet? Jak myślicie to dobry pomysł? Tylko co z dodatkami żeby nie przesadzić? I jaki kolor oświetlenia? Chciałam kremowe kinkiety i lampę nad stół w takim samym kolorze, ale boję się, że będzie za dużo koloru. Będę wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.02.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 a jaki masz kolor ścian w kuchni? Masz kolor dębu i biały. Chcesz wprowadzić szary, bordo i jeszcze kremowy. Osobom mającym problem w ustalaniu kolorystyki zawsze radę poszukać sobie w necie salonu o podobnej kolorystyce, jaka im się marzy. Wtedy zobaczą czy to będzie wyglądać ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkak 24.02.2015 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 W kuchni ściany jest niewiele i została biała, między szafkami kremowe płytki. Właśnie wydaje mi się, że będzie za dużo kolorów. Z drugiej strony beżowe ściany będą mdłe a brązu już nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.02.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 a białe? Ścianę TV można wyłożyć fornirem drewnianym, tapetą, albo pomalować na ciemniejszy odcień koloru wiodącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts