Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Umeblowanie budżet 20 000

jjaneczek

Recommended Posts

i wcale nie myślę o renomowanych firmach typu bodzio czy brw bo to są duże marki są lepsi od nich i tańsi. Po co mam przepłacać

A wchodziłeś kiedyś do sklepu z meblami Bodzio? Bo ja raz weszłam i wyszłam w opłakanym stanie. Nie spodziewałam się takiej mizeroty i nie mogłam uwierzyć, że ktokolwiek to kupuje. To już w sklepie wygląda, jakby miało się rozpaść. Gdybym miała własny grosz wydać na coś takiego, wolałabym nie mieć mebli i spać na samym materacu.

• Odpowiedzi 194
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jjaneczek, zastanów się przede wszystkim, czy stać Cię na kupno najtańszych rzeczy... One się zepsują lub rozpadną po roku, dwóch - i wydasz kolejnych naście tysięcy... Mnie na to stać nie było, więc kupowałam elementy droższe, ale trwałe. To działa!

Czego się czepiacie tych sufitów dla mnie są bardzo estetyczne i wygodne przynajmniej dla mnie i do tego nowoczesne a to ze wydałem na przedpokój i kuchnie 500 zł a na salon 1500 zł to tylko szczegół, taki miałem projekt od początku nie ważne ze małe czy duże mieszkanie to tak jak by się czepiać drzwi bo po co komu one. bez nich też się da żyć

Poniżej pokazuje wam projekt sufitu w salonie

jak ktoś będzie zainteresowany podświetlaniem sufitu odsyłam na mój temat: Taśmy Led RGB podwieszane sufit 20M

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232529-Ta%C5%9Bmy-Led-RGB-podwieszane-sufit-20M&p=6687072#post6687072

20141206_133427.jpg

20141206_155633.jpg

Jjaneczek, zastanów się przede wszystkim, czy stać Cię na kupno najtańszych rzeczy... One się zepsują lub rozpadną po roku, dwóch - i wydasz kolejnych naście tysięcy... Mnie na to stać nie było, więc kupowałam elementy droższe, ale trwałe. To działa!

kupiłem kiedyś szafę w brw za 700 zł i się trzyma do tej pory więc nie powiedział bym ze meble za 700 mają być gorsze od tych za 1800

Jjaneczek cały czas sobie i nam wmawiasz że ci się uda wykończyć za tą kwotę.Każdy dobrze wie ile co kosztuje,ale widocznie ty masz inny pomysł bo ceny sprzętów które podałeś nie są najtańsze,mikrofalówkę możesz kupić za 250zł bo co ci ta za ok 700zł jak i lodówka za 2,5tys jak spokojnie za 1200 kupisz.Masz szansę się zmieścić w tej kwocie biorąc wszystko z niższej półki,robiąc sam lub kupić coś okazyjnie np:

1.Kuchnia 5tys

2.Sprzęty 5tys

3.Stół z krzesłami 1,5zł (allegro)

4.Szafa +łóżko+materac 2tys(allegro)

5.Szafka tv + telewizor 2tys

6.Narożnik 2,5tys

7.Szafa 2tys (allegro)

Da się..........:D

cały czas to powtarzam ze się da, fajnie ze kinka uważasz podobnie. Zobaczymy w styczniu przy wyprzedażach na pewno markowe sprzęty polecą w dół

A tak trochę z boku głównego tematu (niechaj autor mi wybaczy) - przywołane zastrzeżenia co do podwieszanych sufitów tyczą wszystkich ogólnie czy też wybajerzonych wypukło-wklęsłych, podświetlanych? (zawiesiłam się na tym punkcie, bo jeśli te sufity mam brzydkie, spękane, to najwygodniej mi tam dać płyty kg…)

Jjaneczek życzę powodzenia w zakupach :) myślę, że nie jeden remontujący staje przed podobnym dylematem - jak kupić "to wszystko" i zmieścić się "w tej" kwocie.

I obstawiasz, że po świętach będą ceny lepsze niż w przedświątecznych promocjach?

I obstawiasz, że po świętach będą ceny lepsze niż w przedświątecznych promocjach?

Tak, nawet dziś w programie pierwszym radia była audycja ekonomiczna jak zawsze 0 9:00 i dziennikarze tłumaczyli ze często jest tak ze w sklepach proponują w święta dużo droższe rzeczy niż normalnie. Jak np nowy model produktu nie różniącym się niczym tylko opakowaniem. Nabijanie ludzi w butelkę a po pierwszym stycznia 15 roku zajebiste wyprzedaże :) wiec mam taką nadzieje cichą, że może uda się coś wyrwać dużo dużo taniej....

Tak, nawet dziś w programie pierwszym radia była audycja ekonomiczna jak zawsze 0 9:00 i dziennikarze tłumaczyli ze często jest tak ze w sklepach proponują w święta dużo droższe rzeczy niż normalnie. Jak np nowy model produktu nie różniącym się niczym tylko opakowaniem. Nabijanie ludzi w butelkę a po pierwszym stycznia 15 roku zajebiste wyprzedaże :) wiec mam taką nadzieje cichą, że może uda się coś wyrwać dużo dużo taniej....

Jeśli Ci się uda ta akcja, to proszę o sprawozdanie. Może w następnym styczniu i ja skorzystam.

A sufity podwieszane są takie sobie, zabierają powietrze w pomieszczeniach, te wybajerzone zbierają kurze, czasem pękają. Mnie to nie pociąga, ale ja w ogóle wolę prostotę i minimalizm. Taśmy świecące to już całkiem nie moja bajka. Jednak rozumiem, że komuś to się może podobać, przynajmniej póki się nie nasyci :D

Pozdrawiam :)

Jeśli Ci się uda ta akcja, to proszę o sprawozdanie. Może w następnym styczniu i ja skorzystam.

A sufity podwieszane są takie sobie, zabierają powietrze w pomieszczeniach, te wybajerzone zbierają kurze, czasem pękają. Mnie to nie pociąga, ale ja w ogóle wolę prostotę i minimalizm. Taśmy świecące to już całkiem nie moja bajka. Jednak rozumiem, że komuś to się może podobać, przynajmniej póki się nie nasyci :D

Pozdrawiam :)

Jeśli chodzi o Audycje: informator Ekonomiczny to Jest ona w polskim radiu w programie 3 a nie pierwszym, ale zainteresowanych odsyłam

do linka: http://www.polskieradio.pl/9/Audycja/7418

audycja Informator ekonomiczny 15.12.2014 09:29 od 06:46

Edytowane przez jjaneczek

A ja Ci powiem, jako użytkownik tańszych mebli, podobnych do bodzio, bo mam BRW i kuchnię mam z bog-fran http://www.bogfran.pl/index.php?s=6&KategoriaId=1&SystemId=73&AranzacjeId=292&lang=Pl to , że 20 tysięcy Ci starczy :)

Moja kuchnia z całym sprzętem wyniosła mnie około 6tys zł, użytkuję ją już 6 rok i nic się nie rozpada. Jak dobrze poszukasz to kupisz sobie nawet fajne rzeczy :)

Ja wychodzę z założenia, że jak mi się coś znudzi, to później bez żalu to wywalę :)

Powodzenia, naprawdę dasz radę !

A ja Ci powiem, jako użytkownik tańszych mebli, podobnych do bodzio, bo mam BRW i kuchnię mam z bog-fran http://www.bogfran.pl/index.php?s=6&KategoriaId=1&SystemId=73&AranzacjeId=292&lang=Pl to , że 20 tysięcy Ci starczy :)

Moja kuchnia z całym sprzętem wyniosła mnie około 6tys zł, użytkuję ją już 6 rok i nic się nie rozpada. Jak dobrze poszukasz to kupisz sobie nawet fajne rzeczy :)

Ja wychodzę z założenia, że jak mi się coś znudzi, to później bez żalu to wywalę :)

Powodzenia, naprawdę dasz radę !

dzięki za linka mycha bardzo mi się spodobał ten styl mebli, mam już jakiś punkt zaczepienia. Ja nawet gdybym miał 20 000 na samą kuchnie to bym tyle nie wydał bo po co tracić kasę na coś co najwyżej będę miał 5,6 lat a cały czas coś się zmienia. Mam przykład mojego brata który wydał właśnie 20 tyś na kuchnie w 2010 roku i myśli nad zmianami. Żal mi tych pieniędzy.

Edytowane przez jjaneczek

• 2 weeks później...
, kolejne 9-10 tysięcy na skromną łazienkę.

jak to jest skromna to ja cię dziękuje

ja na całą łazienkę 7mkw wydałem 7tyś gdzi pralka 1200 i kabina 2200

wszystki podłogo z listwami fugami klejami 2600 więc jeśli chce się tanio to można coś ugrać tylko trzeba chcieć

castoprama 2 tafle z płytkami na poziomie oczu cena 35zł na samaj górze cena 24,99zł oczywiście kupoiłem płytki ale po cenie 24,99 bo nie wiedzieli że taką gafę strzelili a sprawa oparła się aż o kierownika sklepu (warto mieć dobry aparat w telefonie)

a wracając do kuchni kupując sprzęt a porównywarkach cen można dużo zaoszczędzić

jak to jest skromna to ja cię dziękuje

ja na całą łazienkę 7mkw wydałem 7tyś gdzi pralka 1200 i kabina 2200

wszystki podłogo z listwami fugami klejami 2600 więc jeśli chce się tanio to można coś ugrać tylko trzeba chcieć

castoprama 2 tafle z płytkami na poziomie oczu cena 35zł na samaj górze cena 24,99zł oczywiście kupoiłem płytki ale po cenie 24,99 bo nie wiedzieli że taką gafę strzelili a sprawa oparła się aż o kierownika sklepu (warto mieć dobry aparat w telefonie)

a wracając do kuchni kupując sprzęt a porównywarkach cen można dużo zaoszczędzić

ja na łazienkę wydałem wcześniej:

Płytki Paradyż Terakota Acapulco Blue25x40 - 6,5m² 312 zł

Płytki Paradyż Terakota Acapulco Bianco 25x40 - 15,6m² 749 zł

Płytki Paradyz Glazura Bianco 40x40 - 6,4m² - 352 zł

Listwy Styropianowe Wykończeniowe - 21 zł

Klej Do Płytek Atlas 25KG x 10 - 273 zł

Fuga 5 kg Niebieska - 58 zł

Podwieszany sufit - 300 zł

Ledy, kable, gniazdka, włączniki itp - 200 zł

Drzwi - 900 zł

Robocizna 0zł (wszystko sam oprócz sufitów)

Prysznic 80x90 + Bateria oraz deszczownica 2500 zł

Zlew + bateria 300 zł

Meble na wymiar 3150 zł

WC podwieszany Geberit 1100

suma

7250 zł łazienka 4,16

na ten moment czekam na dzwi i na meble oraz prysznic ale juz wszystko zamówione

• 2 weeks później...

Trudne zadanie przed Tobą. Ja też sądziłam, ze umeblowanie to będą mniejsze koszty, a wyszło mniej więcej:

-kuchnia na wymiar: 17000

-sprzęt AGD do kuchni: 11000

-szafa w korytarzu: 500 zł- wersja oszczędnościowa z IKEA

-łóżko do sypialni: 2500

-komoda i szafa w sypialni: 4000

-szafki w sypialni: wersja oszczędnościowa z IKEA po 150 zł każda

-narożnik: 5000

-TV+ stolik: 5500

-stół z krzesłami: stół 1600, krzesła 6X450

Razem: ponad 40 000 zł

Nie kupowałam z najwyższych półek i raczej na promocjach, mąż szukał tańszego sprzętu w necie. A to jeszcze nie wszystko, parę rzeczy nam jeszcze brakuje, pewnie dobijemy do 50 000.

Edytowane przez Anyżek35