romanik99 12.12.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 (edytowane) witam temat wygląda tak: pare lat temu przed wyborami burmistrz chcąc się podlizać kazał wylać asfalt na drodze przebiegającej równolegle do granicy mojej działki. zrobili to bez żadnej podbudowy itd. asfalt był ładny przez 2 lata. później popękał i zrobiły sie koleiny. Juz wtedy wylali asfalt bez zbierania terenu. co skutkowało zrównaniem drogi z murkiem mojego starego ogrodzenia Dzisiaj ni z gruszki ni z pietruszki bez poinformowania mnie o fakcie, w czasie jak bylem w pracy wylali sobie 8cm asfaltu żeby wyrównać koleiny i są szczęśliwi i powiedzieli ze jutro mogą przyjechać robić podjazdy do domu. problem w tym ze droga jest tak wysoko ze będzie ciężko wyjechać z domubo u mnie parking jest w poziome a droga z 0,6m wyżej. powinni byli wybrać stary asfalt i zrobić podbudowę i nowy na odpowiednim poziomie. da sie to rozwiązać albo prze zdarcie nowo ułożonego asfaltu i ułożenie go poprawnie albo poprzez wykonanie dużych prac niwelacyjnych na mojej posesji (podnoszenie parkingu, chodnika i zrobienie ich ze spadkiem, korytka ściekowe itd.) powiedzcie mi co mam robić. czy pozwolić im na zrobienie podjazdów czy sprzeciwić sie i chodzić po telewizjach gazetach sadach. czy mam wogole jakieś szanse w walce z przednikami Edytowane 12 Grudnia 2014 przez romanik99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.12.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Zgłoś niegospodarność do NIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 13.12.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Sorki Elfir ale to se ne pochopi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts