mahoniówka 13.12.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Witam, Jeśli to pytanie powinno znaleźć się w innym miejscu to przepraszam, ale jestem tu zupełnie nowa. Czy jest tu ktoś, ew. czy zna ktoś kogoś , kto budował wg projektu jak w temacie? Nie możemy znaleźć nigdzie zdjęć z realizacji, a zawsze dałyby jakiś obraz efektu ostatecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.12.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Witam, Jeśli to pytanie powinno znaleźć się w innym miejscu to przepraszam, ale jestem tu zupełnie nowa. Przeniosłam do właściwego działu. Nikt na forum o nim nie pisał. Projekt chyba ma dopiero ok. 2 lat, stad tak mało informacji o nim. Stropy żelbetowe wylewane - jak na tak elastyczny strop, sporo ścian nośnych (czyli wyższe koszty). Warto się zastanowić czy nie robić stropu drewnianego - lżejszy i tańszy. Okno narozne - spore koszty. W sumie małe okna w sypialniach - zimą może być dośc ponuro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahoniówka 15.12.2014 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Dziękuję za przeniesienie, nawet nie widziałam że ten dział jest. Okno narożne - fakt, droższe, ale chyba z nich nie zrezygnujemy, gdyż nam się podobają. Hm, a gdyby były szersze te okna w sypialniach? Ale to znów podniesie koszt... Długo szukaliśmy i wybieraliśmy, gdyż nasza działka jest z wjazdem od południa + ten projekt wydawał nam się dość tani w budowie. A może się znajdzie ktoś kto tez myśli nad budową tego projektu? Elfir - widzę, że na Ciebie można liczyć. Bardzo podobał mi się Twój dziennik budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.12.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Pierwsza rzecz - na pewno chcecie ogrzewanie na paliwo stałe?Obecnie technologia poszła naprzód i pompa ciepła powietrzna nie jest drastycznie droga (zwłaszcza, że nie wymaga np. komina). A zamiast brudnej kotlowni mogłabyś mieć pralnię. Planujecie nowoczesne rozwiązania typu rekuperacja? Ten projekt nie jest na działkę z wjazdem od południa. Miałabyś pokoje dzieci nie dosć, ze z małymi oknami to jesczze od północy - całą zimę byłoby tam ponuro. A latem gotowalibyście się w kuchni od południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahoniówka 18.12.2014 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Pierwsza rzecz - na pewno chcecie ogrzewanie na paliwo stałe? A zamiast brudnej kotlowni mogłabyś mieć pralnię. Planujecie nowoczesne rozwiązania typu rekuperacja? Ten projekt nie jest na działkę z wjazdem od południa. Z ogrzewania stałego chcemy zrezygnować aby właśnie mieć dodatkowe miejsce, m.im. na pralke i najchętniej własnie z rekuperacją. Faktycznie, nie jest to projekt czysto na działkę z wjazdem od południa, ale dom chcemy postawić "wzdłuż" (działka na to pozwala), więc akurat na północy nie będzie żadnych okien a salon od strony pd-zach. Do tej pory firmy tanio wyceniały wybudowanie tego domu, ale wiadomo, wycena wyceną a potem wychodzą różne klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2014 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 skoro wzdłuż to inna para kaloszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
głodek 19.12.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Hejka, My planujemy budowę Mahonia, z tym że na płycie fundamentowej no i kilka zmian też będzie.Wiem że wątek prawie arhiwalny ale może ktos od tamtej pory, kiedy powstał temat może pokazć coś poza wizualizacją ze strony pracowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts