Rafikam 14.12.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i proszę o radę oraz nakierowanie mnie na właściwą drogę przy budowie. Mamy płaską działkę około 10 arów w okolicy Ustronia i planujemy tam budowę domu jednorodzinnego. Dom ma być w technologii, która pozwala na jak najbardziej ekonomiczne jego utrzymanie. Trudno mi na tym etapie powiedzieć czy będzie to dom niskoenergetyczny czy pasywny ponieważ przypuszczam że będzie to kompromis pomiędzy kosztami budowy a możliwym do uzyskania efektem. Wiemy już co chcemy, chodź nie mamy jeszcze projektu. Na dzień dzisiejszy jest to mix 3 różnych projektów. Dom z adaptacyjnym poddaszem, docelowo około 140 m/2 powierzchni użytkowej + garaż jednostanowiskowy. W obrysie około 15-16 m. na 9-10 m. Dach dwuspadowy z nachyleniem około 40 st. Maksymalny koszt inwestycji to około 400 – 450 tyś zł do stanu końcowego. Moje pytania i prośby:- Co można zrealizować przy takich założeniach kosztowych?- Ostatnio natknąłem się na taką stronę: http://budujedomypasywne.pl/ może ktoś ma jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o osobę Wojciecha Witkiewicza? Czy w ogóle jest sens kontaktować się z tą firmą?- Doradźcie dobrymi kontaktami gdzie i do kogo ? - Może ktoś na południu Polski budował dom o podobnych założeniach, prosiłbym o kontakt. Na wstępie nic więcej nie przychodzi mi do głowy żeby napisać, w razie braku jakiś informacji chętnie uzupełnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.12.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 To forum ogólnopolskie. Jak szukasz poleceń ze swojego regionu to polecam zajrzeć do grup budujacych, gdzie sobie wybierzesz region: http://forum.muratordom.pl/group.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 15.12.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Jeżeli zastanawiasz się nad kosztami budowy, to tak na początek - garaż wywal w kosmos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.12.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 bez przesady - 400 tyś to wystarczająca kwota do zbudowania domu o pow. 140 m2 + garaż, jeśli tylko projekt będzie mądrze wybrany/zaprojektowany.Rozumiem, że te 400 tyś to stan bez wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafikam 15.12.2014 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Dziękuję za informacje, skorzystam.Miedzy czasie cały czas przeczesuję forum szukając informacji i ponawiam pytanie do mądrzejszych ode mnie: "- Ostatnio natknąłem się na taką stronę: http://budujedomypasywne.pl/ może ktoś ma jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o osobę Wojciecha Witkiewicza? Czy w ogóle jest sens kontaktować się z tą firmą?" Nigdzie na forum nie udało mi się znaleźć choćby tematu powiązanego z tą firmą, może ktoś jednak mia jakieś informacje odnośnie firmy BDP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts