vi7o 16.12.2014 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Witam, to mój pierwszy post więc chciałbym się przywitać. Wraz z rodziną planujemy przeprowadzić się do większego mieszkania. Mamy problem ze znalezieniem miejsca w przedpokoju na szafę na ubrania, kurtki. Poniżej przesyłam skan z planem mieszkania. Jest możliwość przesuwania ścianek, natomiast małe pokoje odpadają, gdyż są zarezerwowane dla dzieci:) Będę wdzięczny za każdą pomoc i pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.12.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Szafa w przedpokoju tylko kosztem łazienki i/lub głównej sypialni... Ogólnie jest kłopot z miejscem na przechowywyanie w tym mieszkaniu, nie tylko w przedpokoju. Elfir, radź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.12.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Ja bym została przy takim układzie,nie ma z czego zabrać pokój 11m,łazienka 6m,pokój dzienny też nie za duży,więc ciężko będzie coś tutaj wymyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.12.2014 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Kinka, układ układem, ale gdzie dać szafy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 17.12.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Zostaje tylko to coś przy wejściu,lub zmniejszenie pokoju o szafę. http://static.pokazywarka.pl/i/5446707/961315/t6y7688.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vi7o 17.12.2014 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Dziękuję za propozycje:) a co sądzicie o ściance między kuchnią a przedpokojem gdzie z jednej strony mam szafe a z drugiej zabudowę kuchenną do sufitu. Musiałem tę ściankę przesunąć kosztem kuchni, więc dodałem mini wyspę jako kontynuację blatu. Wejście do małego pokoju również musiałem przesunąć w prawo. Kinka Twój pomysł z szafą w przedpokoju super, tylko boje się pomniejszenia małego pokoju który ma tylko 11.3 m. Gdyby to było kosztem drugiego, małego pokoju to bym się nie zastanawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 tam niepotrzebnie sporo miejsca stracone jest na komunikację - aż 10 m2Najlepiej byłoby zlikwidowac korytarzyk wciągajac go w przestrzeń pokoju: http://images67.fotosik.pl/463/2fa631d5c4c8a5e6gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.12.2014 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Elfir - 2 pokoje dla dzieci potrzebne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vi7o 18.12.2014 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Elfir dzięki za propozycje, widzę że całkowicie przeorganizowałeś mieszkanie. Tak jak napisała joliska, pokoje dla dzieci muszą zostać. Poza tym nie wiem czy developer wyrazi zgodę na aż takie zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 18.12.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Deweloper zawsze wyraża zgodę pod pewnymi, wiadomo jakimi, warunkami. Ciężka sprawa z tą szafą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2014 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 (edytowane) nadal sa dwa pokoje, tyle, że w innym miejscuwięc nie rozumiem problemu. Umiesciłam łóżko małżeńskie tylko dlatego, że takie było wrysowane w jednym z pokoi w oryginalnym projekcie. Zmiany polegają na zburzeniu ścian działowych - nie ma ingerencji w elementy konstrukcyjne budynku. Przeniesienie kuchni to tylko lekkie przesunięcie rur wod-kan - zamiast wyjść z lewej strony patrząc od pionu, sa po prawej stronie. Zgoda dewelopera nie jest potrzebna. Edytowane 19 Grudnia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frostzero 20.12.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Projekt Elfir jest świetny! Ja bym jeszcze tylko - o ile to by było możliwe - pomyślała nad zamianą łazienki z kuchnią, to znaczy przesunięcie kuchni blisko wejścia. To jest moim zdaniem praktyczne, bo i tak przeważnie wchodząc do domu idzie się od razu do kuchni zanieść torby itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 20.12.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Skoro salon ma być jednocześnie Waszą(rodziców) sypialnią to wypadałoby zadbać o trochę intymności - możliwość zamknięcia pokoju i zarazem niezależne wejście do kuchni. W Twoim projekcie z wykrojoną z kuchni wneką na szafę przejście między wysoką zabudową a półwyspem wydaje się za ciasne. 1)Szafę przedpokojową najprościej wykroić z pokoju obok łazienki(jak to już kinka narysowała) - przykładowo szafa o długości 1,5m zmniejszy ten pokój o zaledwie 1m2. 2)Jeśliby Wam zależało na naprawdę dużej szafie to można przenieść wejście do tego pokoju przy łazience i wtedy szafa może mieć nawet ok.2,6-2,7m. Oba pokoje mają mniej więcej takie same wymiary, powierzchnia ok.9,8m2(tak na oko) i żeby nie tracić miejsca drzwi sa na skośnych ściankach. Ustawienie mebli przykładowe, okna chyba są od podłogi ale w ostateczności można pod nimi postawić biurka, szafy 120cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.12.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Projekt Elfir jest świetny! Ja bym jeszcze tylko - o ile to by było możliwe - pomyślała nad zamianą łazienki z kuchnią, to znaczy przesunięcie kuchni blisko wejścia. To jest moim zdaniem praktyczne, bo i tak przeważnie wchodząc do domu idzie się od razu do kuchni zanieść torby itd. To juz wymagaloby sprawdzenia, czy przekroje kanalizacji kluchennej odpowiadają tej w łazience. Zwykle są weższe i nie wolno podłączać sedesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vi7o 25.12.2014 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Skoro salon ma być jednocześnie Waszą(rodziców) sypialnią to wypadałoby zadbać o trochę intymności - możliwość zamknięcia pokoju i zarazem niezależne wejście do kuchni. W Twoim projekcie z wykrojoną z kuchni wneką na szafę przejście między wysoką zabudową a półwyspem wydaje się za ciasne. 1)Szafę przedpokojową najprościej wykroić z pokoju obok łazienki(jak to już kinka narysowała) - przykładowo szafa o długości 1,5m zmniejszy ten pokój o zaledwie 1m2. [ATTACH=CONFIG]295052[/ATTACH] 2)Jeśliby Wam zależało na naprawdę dużej szafie to można przenieść wejście do tego pokoju przy łazience i wtedy szafa może mieć nawet ok.2,6-2,7m. Oba pokoje mają mniej więcej takie same wymiary, powierzchnia ok.9,8m2(tak na oko) i żeby nie tracić miejsca drzwi sa na skośnych ściankach. Ustawienie mebli przykładowe, okna chyba są od podłogi ale w ostateczności można pod nimi postawić biurka, szafy 120cm. [ATTACH=CONFIG]295053[/ATTACH] Dziękuję alicyja, mam pytanie skąd wzięłaś powierzchnię 9.8m2 dla pokoi? wg planu developera większy pokój ma ok 13m2 a drugi ok 11m2 Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 25.12.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 9,8m2 mają pokoje na mojej drugiej propozycji czyli po zmianach wprowadzonych do planu dewelopera - na oko bo na oryginalnym rzucie wymiarow brak. Przyjęłam, że pokój przy kuchni ma szerokość 300cm i do tej samej szerokości zwężony został pokój przy łazience - jego ściana od strony przedpokoju jest przesunięta (żeby uzyskać wnękę na szafę) i znajduje się w jednej linii ze ścianą kuchni. Ściana między pokojami jest też przesunięta i akurat wyszło tak, że oba pokoje mają mniej więcej taką samą długość, ok.340cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts