ana289 05.02.2015 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Tak na to liczę Właśnie narysowałam drugą parterówkę, w L - nie dość, że ma PU 250 to część dzienna ma 115http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif trzymajcie kciuki za dzisiejsze negocjacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.02.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Tak na to liczę Właśnie narysowałam drugą parterówkę, w L - nie dość, że ma PU 250 to część dzienna ma 115http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif trzymajcie kciuki za dzisiejsze negocjacje!! [ATTACH=CONFIG]302827[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 W takim razie czekam na propozycje z ukladem w L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 A proszę - oto nowa parterówka:) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zps7d48009a.jpg i od razu legenda;): na prawo część chłopaków - 3 pokoje po 13,5m + łazienka 7,5 kuchnia wreszcie z blatem 380cm i mieszczę i zlew i płytęhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif zrobiłam jeden duży wiatrołap (bez osobnej szatni-mieści szafę 300cm) sam salon do kominka ma 54mhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif za jadalnią schody na poddasze (bo przecież nie mogę oddać bilarda tylko dla chłopaków,haha) dalej gabinet (14,5) i nasza sypialnia (16) i łazienka (12) - wcześniej pralnia i WC pod schodami. Za WC pomieszczenie ogrodowe. Na styku okno tarasowe z ruchomym słupkiem (jeśli się uda)http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif I nowe miejsce dla sof tarasowych - na zielono:) Wiem, że nie ma szału w powierzchniach sypialni i łazienek - ale to kompromis na który absolutnie się zgodzę, żeby wybudować parterówkę Kuchnia/jadalni i salon ma łącznie 115mhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Ustawienie na wyspie zlewu i plyty na rogach... to tak na serio? chyba ze to jest jeszcze kwestia przemyslenia powierzchnia uzytkowa czesci dziennej imponujaca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Mel - tak właśnie musi być - płytę muszę mieć po prawej stronie (bo jesteśmy praworęczni) - pomiędzy jednym a drugim blat roboczy (myję, siekam, smażę) - wiem, że z widelcem i nabitym makaronikiem będę zasuwać na drugą stronę, ale ważne, że nie nad podłogą, tylko nad blatem) Ale jak masz inną koncepcję to pisz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Myslalam, ze zrobisz ciag szafek na wprost wyspy i tam ulokujesz plyte badz zlew te poprzeczne kreski w kuchni to wysoka zabudowa? pomieszczenie gospodarcze znajduje sie za garazem razem z pom. ogrodowym? slepa jestem wiec pytam ps. odpowiedz na temat dzialki udzielilam..mozesz zobrazowac mezowi co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 ooo - biegnę do Ciebie:) - gospodarcze jest razem z pralnią (przed sypialnią)Za WC tylko ogrodowo/rowerowe dostępne z zewnątrz Zakreskowane to wysoka zabudowa - jest za wąsko, żeby zabudowę robić równolegle do wyspy - ale pomyślę jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.02.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 To nie jest parterówka bo ma schody stałe. Może i powierzchnie dzienne spora tylko zastanawiam się po co ? Czy mając te 54m2 do kominka wstawisz tam więcej sof , raczej nie. Jadalnia w drzwiach wejściowych do tego wygląda jakby wciśnięta na siłę.Usunęłaś chyba pomieszczenie gospodarcze, poleciały jakieś garderoby. Pokoje chłopaków tez już coraz mniejsze i brak bawialni. Robienie schodów na kawałek strychu też nie do końca rozumiem. Wg mnie projekt ewaluował w złym kierunku z koncepcji z rozmachem robi się zbiór klitek z ogromnym salonem i ciasnymi korytarzykami. Ja jestem na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 05.02.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Mnie się podoba Wprawdzie nie do końca rozumiem Waszą część prywatną - pogubiłam się, gdzie wejścia, wolałabym, żeby nie wchodzić tak bezpośrednio do kuchni, ale wiem, że Tobie to nie przeszkadza. Wizualnie będzie jasno i przestrzennie. Ruchomy słupek - łał, niech się uda http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif Dziewczyny, doradzajcie, żeby szanowny mąż Any nie znalazł wad! http://emotikona.pl/emotikony/pic/0yahoo.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Dzięki jajmar - ale muszę się trochę obronić Masz rację, że zniknęła nasza garderoba i pomniejszyły się niektóre pomieszczenia, ale to "tylko" 250pu, w piętrowym było 320-340 (pytanie czy warto tak szaleć) Tu nie chodzi o zbudowanie (choć, jak sami piszecie każdy metr ma swoją cenę) ale o późniejsze użytkowanie, sprzątanie, utrzymanie, a na starość mieszkanie. Zmniejszyło się to, w czym nie przebywamy non stop - a zyskała przestrzeń dzienna i z tego akurat się bardzo cieszę. Teraz mamy narożnik 300x300 - chciałabym większy, albo rozstrzelone, wolnostojące sofy - podoba mi się przestrzeń niezagracona a wygodna. Co do schodów - mogą być proste ze spocznikiem albo spiralne - na górze ma być poddasze użytkowe nie większe niż 80-100m (wiem, zaraz napiszesz, że da mi to tyle samo ile w piętrusie). Ale po pierwsze nie muszę tego robić od razu, po drugie tam, na poddaszu ma być tylko strefa rekreacyjna - dla chłopaków, jak będą chcieli zaprosić znajomych, albo dla nas i naszych gości wieczorową porą. Całe życie od pon-pt będzie się toczyć na dole - głównie na tych 115m Dzieciaki mam małe, nie wiem oczywiście jak to jest, jak się ma dzieciaki 15-18-letnie - mam tylko nadzieję, że mieszkanie na co dzień na jednym poziomie sprzyja kontaktom rodzinnym - dzieciaki nie rozsypią się po pięterku i nie pozamykają w swoich 4 ścianach (taką mam nadzieję - ale może niesłuszną). Łatwiej ich rano budzić, łatwiej doglądać lekcji, łatwiej zwołać na posiłki - łatwiej dla mnie - ale pewnie dla nich też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Marta - wejście do sypialni jest z korytarza między gabinetem a pralnią - nie narysowałam tylko drzwi;) Wejście nie jest na kuchnię - ta część blatu wystająca poza ścianę jest zamknięta niską ścianką (od strony wejścia i ogrodu) przysłaniającą płytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 jajmar...gdzie Twoj dziennik?? zanim dom postawilismy, byl odwiedzany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 dobra.. zmykam z moimi pannami na kurs tanca... dzisiaj 3godziny ale jak dzieci zadowolone to i ja sie ciesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.02.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 ale muszę się trochę obronić Bronisz idei parterówki a nie rozwiązań. Parterówkę rozumiem sam miałem, ale musiałem się rozbudować i mam piętro i piwnicę masę schodów i powierzchni. Przyglądnij się jak trzeba kluczyć aby wejść do pokoju tego na wprost korytarza od kuchni, rysujesz w cadzie to pobaw się we wnoszeni mebli do tego pokoju - łóżko dł. 2mb w lewo w prawo w górę w dół. To samo w waszej części nocnej, łóżko małżeńskie przez okno będzie łatwiej wsadzić. Co do wielkości pomieszczeń co kto lubi. Ale układ wg mnie pozostawia sporo do życzenia. jajmar...gdzie Twoj dziennik?? Nigdy nie prowadziłem dziennika na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 hmm dalabym reke sciac ze gdzies cos czytalismy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Bronisz idei parterówki a nie rozwiązań. Tak:) I też moje pytanie było o lokalizację parterówki na działce - czy się tam odnajdzie, czy nie będzie wyglądać monstrualnie zabierając znaczną część działki. Jaki jej kształt będzie najbardziej optymalny. Nad środkiem będzie myśleć architekt:) A meble będziemy wnosić z ogrodu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.02.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Czy poprzednia wersja parterówki upadła,a jeżeli tak to dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Nie, Bejaro - nie upadła - ta, to po prostu inna koncepcja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.02.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 przejście do pokoju chłopców z kuchni to nie jest zły pomysł. Jest impreza dorosłych w salonie, to dzieciaki, bez łażenia gościom pod nosem mogą iść się napić wieczorem do kuchni. Jak rysowałam swoją parterówkę we wątku "dom marzeń" też miałam przejście do pokoju dzieci obok kuchni, z pominięciem salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts