ana289 24.02.2015 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Oooo tak Bea, ja też już się boję tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 24.02.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Z pewnością 3,6 robi wrażenie:D Z tymi wyjściami na taras to nie wiem, czy nie przereklamowane - teraz chłopcy mają z sypialni, ale nie korzystają w ogóle - no ale może za mali jeszcze. Jak przypomnę sobie siebie jako nastolatkę (haha) to chyba bym się cieszyła mając takie wyjście:) Hmm..a jeśli będą na piętrze, to będą mieli wyjście na taras.... No i nie wiem, co bym wolała jako ta nastolatka - czy do ogrodu ze starymi, czy sama na taras:cool: A..Moniss - miałam Ciebie zapytać - czy swój dom też rysowałaś? A co robić na tym dachowym tarasie... A w ogrodzie basen A może schodki z górnego tarasu do ogrodu z basenem?? Jeszcze co do solarów i PVek - to umieszczone na stelażach na płaskich dachach też się sprawdzają. No chyba, że Twój mąż planuje mieć tego bardzo duuużo, to wtedy dachów może zabraknąć A swój dom usiłowałam narysować, ale nie wychodziło jakoś rewelacyjnie (jak to na początku), chociaż czasami bardzo oryginalnie Poza tym rysowałam tylko częściowe podpiwniczenie (ograniczałam m2), ale mój TŻ stawiał veto bo chciał dużą piwnicę ze zbiornikiem wodnym Obecny obrys zewnętrzny domu i wygląd parteru to w 98% pierwsza koncepcja zrobiona przez architekta. Za to, przez pół roku projektowania zmienił się całkowicie wygląd górnej kondygnacji z dachem włącznie (chociaż zawsze miał byc 2-spadowy). Z kolei otwory okienne to w dużej mierze moje pomysły, czasami zainspirowane czymś co widziałam jak np. trójkątne przeszklenie szczytowe (w Szczyrku jest tak w jednej z knajp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 24.02.2015 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 no moniss - schodki to tez jakaś opcja:)kurcze, cały czas nie wiem - czy zostawić te dzieciaki na parterze, czy dać na piętro:( To taka trudna decyzja - na diabła mi było to całe budowanie:bash: Trzeba było siedzieć sobie w naszym parterowym domku;)Gdybym miała dziś dzieciaki 15 letnie to im pozostawiłabym decyzję - no ale nie mogę przecież sugerować się w tym przypadku wypowiedzią 5-latka.... Szczytowe przeszklenie piękne - jeszcze piękniej wygląda jeśli należy do parteru:yes:, tylko kto to myje.....Te przeszklenie są szalenie popularne np w Dani - każdy dom je tam ma i prawie zawsze jest tam urządzony salonik:) Ślicznie będzie u Ciebie:D Jakie pomieszczenie masz z przeszkleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.02.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 ana - jesli nie zalezy ci na ogrodzie to możesz zabudować działkę parterówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 24.02.2015 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Za trójkątnym przeszkleniem będzie jeden duży pokój gościnny (100% skosów bez ścian kolankowych) z możliwością podzielenia na dwa mniejsze gdyby w przyszłości potrzebne były dodatkowe pokoje. Tylko trzeba by jeszcze pomyśleć nad podziałem szyb. W projekcie mam w środku trójkąta podwójne drzwi balkonowe, ale myślę cały czas nad tym, czy nie lepiej by było, gdyby tam także dać fixa. Będzie WM, a balkonu nie planuję, wiec nei wiem, czy te drzwi sa potrzebne. Edytowane 24 Lutego 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.02.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 a jak masz je myć od zewnątrz na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 24.02.2015 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Elfir ma rację, ale jak nie masz balkonu, to i tak te trójkątne musisz jakoś inaczej umyć z zewnątrz, więc chyba jeden pies, czy trójkątne fixy czy wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 24.02.2015 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 a jak masz je myć od zewnątrz na poddaszu? Szkło samoczyszczące od zewnątrz. Koszt takiego przeszklenia w PCV kolor, to ok. 15 tys. brutto, w aluminium ok. 19 (RAL) -22 tys. netto (okleina). Wszystkie fixy na elewacji ogrodowej mają być z szybami samoczyszczącymi. Czyli na tej elewacji, to tylko przeszklenia w piwnicy będą miały standardowe szklenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.02.2015 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 moniss - nie obawiasz się, że to szkło samoczyszczące to "reklama dźwignią handlu"?Bo jak ci ptak napaskudzi to nie sądzę by się samo oczyściło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 24.02.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 moniss - nie obawiasz się, że to szkło samoczyszczące to "reklama dźwignią handlu"? Bo jak ci ptak napaskudzi to nie sądzę by się samo oczyściło. To wtedy trzeba będzie użyć karchera i pod ciśneineim spłukać to g... A czy owo samoczyszczenie to tylko hasło reklamowe... no cóż, ktoś się tego musi dowiedzieć testując u siebie. Ja zgłąszam się na ochotnika Sądzę że za pół roku będą montowane okna, więc za jakis rok bedę już mogła coś na ten temat powiedzieć. I czy nie fajnie będzie mieć kogoś znajomego, kto przetestuje te wynalazki?? O szkle samoczyszczącym myślałam jeszcze przed przystąpienien do projektowania domu. Czytałam wtedy wszystko co się dało: strony producentów (Saint-Goban, Pilkington) oraz nieliczne wypowiedzi posiadaczy takich przeszkleń. Ostatecznie przekonała mnie jedna z wypowiedzi pewnej kobietki, która kupiła jedno okno z powłoką samoczyszczącą (umieszczone w trudnodostępnym miejscu) i żałowała, że nie kupiła tego i do innych okien. Oczywiście nie jest to rozwiązanie tego typu, że montujesz i już nigdy okien nie myjesz. Myje się, ale nie tak często jak zwykłe. Poza tym, na powłoce samoczyszczącej, pod wpływem deszczu i słońca rozkładają się tylko zanieczyszczenia organiczne (u mnie te przeszklenia od strony lasu). Na targach budowlanych pytałam "okienników" o takie szyby i okazuje się, że niektóre firmy sprzedają tego dużo, inne (jak np. bielski dystrybutor MS Okna) wcale, bo nie mają na to klientów. Ale większość podkreśla, że szkło samoczyszczące najcześciej stosowane/kupowane jest w oknach połaciowych, a w fasadowych w domach jednorodzinnych rzadziej - ze względu na cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 24.02.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Wklejam, ciekawą moim zdaniem, inspirację z oknem bez słupka I w ogóle wnętrze w moim guście. MARC ARCHITECT - Villa S2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 24.02.2015 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 I w moim!!! choć bez przerwy się kłócę z moim mężem, bo dla niego "za biało":mad: Ale dzięki Ci za okno - to moje ukochane z ruchomym słupkiem:D Chloe ma takie i już nie mogę się doczekać jej wiosennych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.02.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Melduję że podgladam a nieobecnośc usprawiedliwiam dużą ilościa klasówek CHCĘ WAKACJI !!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 24.02.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Mari, u nas ferie. Matko, jak mi były potrzebne. Chyba bardziej, niż dziecku Ale w tle już rysują się trzy duże testy w podstawówce i jeden w muzycznej. Jak można dzieciakom tyle zadawać na ferie ?!!! Tak nam się nie chce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 24.02.2015 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Och...nam się też nie chce, ale w tle tylko 1 sprawdzian. II klasa to jednak jeszcze luz;) Marta, Mari już się boję, co mnie czeka zaś... Ale żebyście nie pomyśleli, że próżnuję i nadal migam się od pracy, wróciłam do "mojego tramwaju", zmodyfikowałam i mam kolejną koncepcję. Nawet Wam nie napisze, że TA mi się podoba, bo jakaś niewiarygodna i niestała w tej miłości jestem:lol2: http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zps28pogfrr.jpg wymiary ponanoszone, nawet komin od kominka jest i nawet w dobrym miejscu (chyba), nie wiem tylko czy kominek w tym miejscu mi się podoba;) i piętro chłopaków http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsd7tbiwyk.jpg Ściana kolankowa powinna wyjść na 200, zatem okna połaciowo-kolankowe, niekoniecznie tak długie jak narysowałam... Taras znacznie zmniejszony, tylko nad holem - może ze świetlikiem, nie wiem jeszcze, ale narysowany Wyniesienie przestrzenne nad jadalnią i salonem raczej bez dodatkowych okien, choć nie wiem jeszcze:lol2: Moniss - kolej na Twoją parterówkę - muszę przerysować i umeblować ale to z pewnością jutro;) Słodkich snów:goodnight: Edytowane 25 Lutego 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.02.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Martha, nic mi nie mów. Juz zrobiłam swoja własna podstawówkę Teraz z moimi starszymi bliźniaczkami, tłuke program od początku ale nie powiem, czasem mnie to bawi. Nie pamietam, żebym sie tego uczyła będąc w 5 klasie. Jak tak dalej pójdzie, to niczym Sulejukowa (z filmu Rancho) zrobię doktorat w tydzień a potem to juz tylko habilitacja Aniu, ta najnowsza wersja, jest dla mnie najbardziej jasna i czytelna. Nie rozumiem potrzeby tarasu, zwłaszcza tak wielkiego no i swietlika na nim. Nie wolałabyś zrobic fajne okna na dachu nad salonem ? Przy wysokim wnetrzu, kapitalnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.02.2015 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Aniu, ta najnowsza wersja, jest dla mnie najbardziej jasna i czytelna. Nie rozumiem potrzeby tarasu, zwłaszcza tak wielkiego no i swietlika na nim. Nie wolałabyś zrobic fajne okna na dachu nad salonem ? Przy wysokim wnetrzu, kapitalnie to wyglada. . Dzięki Anula:hug: Tylko kto to umyje...bo wygląda rzeczywiście ślicznie:) Moniss - rozrysowałam Twoją parterówkę - jest bardzo podobna do jednej z pierwszych moich - zamienione są sypialnie, tzn u Ciebie chłopcy na lewo, u mnie byli na prawo za kuchnią. I ten układ chyba lepszy dla nas (z dostępem chłopców do kuchni). W Twojej pralnia wypadła by w przestrzeni wiatrołapu, choć nie chciałabym tam dodatkowych drzwi na widoku. Przy założeniu na gabinet 15m, zostaje na łazienkę 12 więc ok. Oto Twoja wersja: http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpszxdph0tx.jpg I moja - przerobiłam pokoje chłopaków - po sprawiedliwości;) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpss1lbl9oa.jpg Niby domy podobne, a jakie inne powierzchnie:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 25.02.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Och...nam się też nie chce, ale w tle tylko 1 sprawdzian. II klasa to jednak jeszcze luz;) Marta, Mari już się boję, co mnie czeka zaś... Ale żebyście nie pomyśleli, że próżnuję i nadal migam się od pracy, wróciłam do "mojego tramwaju", zmodyfikowałam i mam kolejną koncepcję. Nawet Wam nie napisze, że TA mi się podoba, bo jakaś niewiarygodna i niestała w tej miłości jestem:lol2: http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zps28pogfrr.jpg wymiary ponanoszone, nawet komin od kominka jest i nawet w dobrym miejscu (chyba), nie wiem tylko czy kominek w tym miejscu mi się podoba;) i piętro chłopaków http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsd7tbiwyk.jpg Ściana kolankowa powinna wyjść na 200, zatem okna połaciowo-kolankowe, niekoniecznie tak długie jak narysowałam... Taras znacznie zmniejszony, tylko nad holem - może ze świetlikiem, nie wiem jeszcze, ale narysowany Wyniesienie przestrzenne nad jadalnią i salonem raczej bez dodatkowych okien, choć nie wiem jeszcze:lol2: Moniss - kolej na Twoją parterówkę - muszę przerysować i umeblować ale to z pewnością jutro;) Słodkich snów:goodnight: Ana, właśnie coś takiego rysowałam, kiedy umarł laptop - z takim jakby patio-wcięciem na środku:rolleyes: U mnie były odwrócone strefa dzienna z sypialniana ale dokladnie o coś takiego mi chodziło. Nie muszę pisać, że mi się podoba, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 25.02.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Nie widzę wejścia do domu,co to jest ten kwadracik w kuchni pomiędzy wyspą a pokojem chłopaków, gabinet mi umknął.Znowu jestem za,wiesz dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.02.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Tylko kto to umyje Dyszcz ! A jaka różnica w metrazu wyszła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts