Atomek96 10.06.2019 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Czy posiadając rekuperator (WANAS) w garażu - czerpnia i wyrzutnia powinny być od siebie w odległości minimum 3m. Sugestia instalatora. Najprawdopodobniej zdecyduje się na Wanas, sąsiad posiada i jest bardzo zadowolony - urządzenie ciche i energooszczędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 10.06.2019 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Czy posiadając rekuperator (WANAS) w garażu - czerpnia i wyrzutnia powinny być od siebie w odległości minimum 3m. Sugestia instalatora. Najprawdopodobniej zdecyduje się na Wanas, sąsiad posiada i jest bardzo zadowolony - urządzenie ciche i energooszczędne. 4 posty, 4 spamy. Podziwiam cierpliwosc moderatora, byc moze brak mu czasu na czytanie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 10.06.2019 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 4 posty, 4 spamy. Podziwiam cierpliwosc moderatora, byc moze brak mu czasu na czytanie postów. Ej no co ja też chcę Wanasa ... tak na serio. Kombinację mam z rurami i ich usytuowaniem ... żaden inny reku mi nie pasi do otworów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 10.06.2019 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Kolego pokaz proszę ustawienia Bypass w tym okresie A cemu nie ma temperatury na wyrzutni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robula2007 11.06.2019 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 A cemu nie ma temperatury na wyrzutni ? No bo ten sterownik Air++ nie pokazuje tego. Sprawdziłem - u mnie też nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klew 11.06.2019 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Kolego pokaz proszę ustawienia Bypass w tym okresie Z tego co pamiętam: temperatura chłodzenia "22" oraz "tryb 1". Reszta ustawień jest nieistotna w tym kontekście. No bo ten sterownik Air++ nie pokazuje tego. Sprawdziłem - u mnie też nie widać. Wydaje mi się, że w menu instalatora można do tej temperatury się dogrzebać, bo termometr tam jest (o ile dobrze pamiętam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian555444 04.07.2019 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Witam serdecznie wszystkich Od 2 tygodni posiadam rekuperacje thesslagrenn airpactk home h i do wczoraj wszystko działało prawidłowo, teraz pojawił się problem polegający na tym że 1. nie mogę ustawić godziny 2. w przypadku włączenia harmonogramu auto reku tak jakby się wyłącza (zdjęcie 1) Gdy włączę tryb manualny tak jak by wszystko było ok reku działa Zdjęcie 2 Przy czym godzina na tym zdjęciu nr 2 jest nieprawidłowa Po czym jak znów przełączę na auto wyświetla się taki stan zdjęcie 3 i po kilku sekundach wraca tak jak na zdjęciu 1 Przy ustawieniu daty i godziny po naciśnięciu zatwierdź reku się tak jakby wyłącza i godzina i data się nie zmieniają. Również gdy klikam wietrzenie w trybie auto nic się nie dzieje Proszę o pomoc czym to jest spowodowane i jak to ustawić aby działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klew 05.07.2019 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 To jakiś nowy Air++? Czy tylko soft nowy? Lepiej takie tło wygląda niż to niebieskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 05.07.2019 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 To jakiś nowy Air++? Czy tylko soft nowy? Lepiej takie tło wygląda niż to niebieskie Ogólnie za te kase to przydałby się też jakoś szybciej działający.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 05.07.2019 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Ładny ten nowy wyświetlacz.Jeśli chcesz znać temperaturę na wyrzutni to umieść tam czujnik temperatury otoczenia. W miejscu w którym zamontowany jest oryginalnie pomiar jest zafałszowany i dlatego warto go wyprowadzić na na zewnątrz- w dowolne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrko 11.07.2019 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Napisałem prośbę do Thesli żeby technik podjechał zaktualizować panel Air++ do białej wersji jak będzie w okolicy albo żeby dali znać czy mogę im go wysłać paczką w tym celu. Odpisali, że w przyszłym tygodniu dają znać co i jak. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 12.07.2019 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 Napisałem prośbę do Thesli żeby technik podjechał zaktualizować panel Air++ do białej wersji jak będzie w okolicy albo żeby dali znać czy mogę im go wysłać paczką w tym celu. Odpisali, że w przyszłym tygodniu dają znać co i jak. Zobaczymy. Jak odłączysz i wyślesz to tydzień będziesz bez reku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrko 12.07.2019 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 Myśle, że gdybym go odłączył na żywca przy zadanych 30% to szedłby tak mimo odłączonego panelu. Czy się mylę? Szczerze mówiąc nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robula2007 12.07.2019 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 A po co chcesz to aktualizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwlkp2014 06.08.2019 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Cześć. Od wczoraj mam reku Air Pack 400 z CF modułem. Nawiewy 7 szt a wyciągi 8 szt. 4 osoby. Czerpnia i wyrzutnia od wschodu pod dachem. Mam na początek dwa pytania. 1. Czy temperatura zewnętrzna na reku jaką pokazuje jest istotna, brana pod uwagę przez sterownik? 2. Harmonogram mam lato i od rana ok 6 godz po nocy jest dwu godzinny przewiew. Niestety słońce dokładnie świeci na czerpnie. Jak to lepiej ustawić? Później mam od 8 do 22 godz- 30 %(126m3/h) z jednym 10 minutowym przewietrzeniem 100%(420m3/h) około 18 godz i na noc 25%. Baypass aktywny. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 06.08.2019 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Jestem zdania, że po nocy nie ma sensu wietrzyć. W końcu wstajesz i wychodzisz z sypialni, tam się na spokojnie powietrze wymieni. Ja mam wietrzenie koło wieczora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwlkp2014 06.08.2019 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Rozumiem. Zrobię korektę. Kolejne pytanko. Sąsiad spalajacy chyba mokre drewno(śmieci) na CWU. Baypass pięknie wciaga zapachy wieczorem. Poczekać aż wyjdzie jemu smoła na ścianach i zacznie czymś innym palić czy można cos z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.08.2019 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 2. Harmonogram mam lato i od rana ok 6 godz po nocy jest dwu godzinny przewiew. Niestety słońce dokładnie świeci na czerpnie. Jak to lepiej ustawić? Później mam od 8 do 22 godz- 30 %(126m3/h) z jednym 10 minutowym przewietrzeniem 100%(420m3/h) około 18 godz i na noc 25%. Baypass aktywny. Pozdr Jak nikogo nie ma w domu to ustaw na minimum. W nocy (zwłaszcza, jak dni są upalne a noce chłodne) ustaw wyższy bieg - 60% albo więcej. Dobrze byłoby sprawdzić, jakie masz stężenie CO2 w sypialniach i od tego uzależnić intensywność wentylacji. Ekstra wietrzenia nie ma sensu robić z automatu (no, może ok. 21-22 na początku wieczornych chłodów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwlkp2014 07.08.2019 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Ok. Sprawdzę jeszcze poziomy CO2. Mam dobry sprzęt do tego. Cały dzień ktoś jest w domu ale faktycznie w upał przewietrzanie muszę zmienić na inną porę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrko 07.08.2019 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Ja w tym roku lecę tak: Zima - noc 25%, dzień 30%, trzy 7 minutowe wietrzenia rano, po południu i wieczoremLato - noc 40%, dzień 25%, jedno krótkie wietrzenie rano (w sumie zbędne bo po nocy nic nie daje ale ciągle zapominam wyłączyć) i jedno dłuższe wieczorem po kąpielach. Jak jest przyjemna nocka ponizej 17C to uchylam okna, klikam manual na 65% i zaznaczam otwarte okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts