oszczednyGrześ 05.07.2017 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Czyli wszyscy czekali na CF, a CF nie będzie Będzie ale nie w standardzie. 695 zł netto Cf tak jest w katalogu. A ten Cf się jednak przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawekb1406 07.07.2017 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Cennik miałem mieć w niedzielę nie ma nadal. Centrale są, fajne nowsze bardziej ciche bez Cf w standardzie. Bypass jest. A co do chłodzenia to oczywiście nic nie zastąpi klimy jeśli mówimy o konkretach. Chociaż nie oznacza to że wieczorem i nocą bypass 100% różnicy nie zrobi bo robi. Na testowej prototypowej 500 airpack home różnicę widać. Czy jest już w sprzedaży nowa linia, czy jeszcze na cos czekaja? Na oficjalny stronie już reklamuja ale żadnych więcej informacji jakie to sa jednostki, wymiary itp nie ma albo ja nie mogłem znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.07.2017 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Będzie ale nie w standardzie. 695 zł netto Cf tak jest w katalogu. A ten Cf się jednak przydaje. Ale teraz też można osobno kupić CF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 07.07.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Czy jest już w sprzedaży nowa linia, czy jeszcze na cos czekaja? Na oficjalny stronie już reklamuja ale żadnych więcej informacji jakie to sa jednostki, wymiary itp nie ma albo ja nie mogłem znaleźć. Bo na razie nadal guzdrają się z "pokazówką". W sprzedaży jeszcze jej nie ma jako tako. Chociaż ja już zamówienia złożyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 07.07.2017 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Ale teraz też można osobno kupić CF? Można dokupić trzeba domontować. Zależy jaki masz reku, z którego "wydania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawekb1406 07.07.2017 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Bo na razie nadal guzdrają się z "pokazówką". W sprzedaży jeszcze jej nie ma jako tako. Chociaż ja już zamówienia złożyłem. Jaki jest, będzie szacunkowy czas oczekiwania od zlozenia zamówienia do dostarczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 09.07.2017 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Ostatnio po powrocie do domu zauważyłem błąd na wyświetlaczu, była to chyba " awaria silnika nawiewu " po skasowaniu błędu wszystko działa bez problemu.Czy wysoka wilgotność mogła mieć wpływ na pojawienie się usterki ? I pewnie banalne pytanie, jak mogę zmienić ustawienie nawiew / wywiew na np. 52% / 48%, nie widzę tego w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 09.07.2017 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Są już cenniki nowych airpacków home. Można też je zamawiać już oficjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 09.07.2017 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Gdzie znaleźć cennik nowych airpacków bo nigdzie nie widzę . Czyżby były dostępne wyłącznie dla instalatorów?. Uchylisz rąbka tajemnicy i zdradzisz jak kształtują się ceny nowych central w stosunku do obecnych modeli?. Miałem brać Airpacka 300 z Air++ ale jeśli nowe centrale mogą zaoferować coś więcej w porównywalnych pieniądzach to zaczekam. Jeśli cena będzie rzędu +20% to chyba zamówię Airpacka 300 już teraz i niech leży kilka miesięcy czekając na montaż. Są już cenniki na stronie. Tylko jeszcze katalogu nie ma. Będzie pewnie w tym tygodniu, względnie jutro. Jak ktoś chce katalog to pisać priva, prześlę mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sagemini 09.07.2017 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Dzięki za odzew, cennik już znalazłem - jest na stronie. Poprzedni post usunąłem żeby nie zaśmiecać tematu. Widzę, że ceny central poszły jednak w górę i tak np. AirPack Home 300v/300h to wydatek 8080,00 zł netto. Trochę sporo w porównaniu do obecnych modeli. Różnice są na tyle duże żeby warte były tych dodatkowych pieniędzy?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.07.2017 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Czyli stary Airpack 300 kosztuje 7845 zł netto z CFNowy Airpack Home 300 kosztuje 8775 zł netto z CFCzyli 930 zł dopłacamy za co? Za "pełny" bypass? Coś jeszcze? Jeszcze nie mogę znaleźć warunków gwarancji - jak się różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 10.07.2017 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Czyli stary Airpack 300 kosztuje 7845 zł netto z CF Nowy Airpack Home 300 kosztuje 8775 zł netto z CF Czyli 930 zł dopłacamy za co? Za "pełny" bypass? Coś jeszcze? Jeszcze nie mogę znaleźć warunków gwarancji - jak się różnią? No tak kto wygląda.Tam w cenniku jest napisane ile wychodzi za dłuższą gwarancję. Co do warunków to będą one takie jak na normalnej gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.07.2017 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 No tak kto wygląda.Tam w cenniku jest napisane ile wychodzi za dłuższą gwarancję. Co do warunków to będą one takie jak na normalnej gwarancji. A no właśnie nie mogę znaleźć informacji, nawet co do długości gwarancji na stare Airpacki i czy jest opcja przedłużenia. Ale całe warunki też byłoby fajnie porównać - a tu i starych nie mogę znaleźć. Pewnie źle szukam. IMO jakby te 930 zł było za CF + pełny bypass - byłoby OK. A tak to słabo wygląda. Pewnie jeszcze rabaty na stare modele będą do utargowania znacznie wyższe niż na nowe i zrobi się grubo ponad tysiąc różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 10.07.2017 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 A no właśnie nie mogę znaleźć informacji, nawet co do długości gwarancji na stare Airpacki i czy jest opcja przedłużenia. Ale całe warunki też byłoby fajnie porównać - a tu i starych nie mogę znaleźć. Pewnie źle szukam. IMO jakby te 930 zł było za CF + pełny bypass - byłoby OK. A tak to słabo wygląda. Pewnie jeszcze rabaty na stare modele będą do utargowania znacznie wyższe niż na nowe i zrobi się grubo ponad tysiąc różnicy. Nie będzie dużych rabatów na stare ponieważ one nadal zostają w sprzedaży. Zostają w tej samej cenie. jak chcesz podeślij mail a priv to prześlę Ci wszystkie dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 10.07.2017 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Nie będzie dużych rabatów na stare ponieważ one nadal zostają w sprzedaży. Zostają w tej samej cenie. jak chcesz podeślij mail a priv to prześlę Ci wszystkie dokumenty. A jak z ceną na flat'a 190f? Nie widzę w cenniku:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 10.07.2017 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 A jak z ceną na flat'a 190f? Nie widzę w cenniku:-/ Z flatem jeszcze kombinują. Są przeróbki. W zasadzie jest już ostatni prototyp ale jeszcze trzeba poczekać. Sam na niego czekam bo będę do siebie wrzucał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 10.07.2017 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Zapraszam do nowego wątku tylko na temat Airpacków Home. Aby tutaj nie śmiecić http://forum.muratordom.pl/showthread.php?339119-Airpack-Home-nowe-centrale-informacje-problemy-pytania&p=7497260#post7497260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.07.2017 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Mam od kilku miesięcy anemometr i systematycznie sprawdzam wydatki. Różnic wymagających interwencji praktycznie nie stwierdziłem. Więc nadal uważam iż CF najbardziej przydatny jest dla instalatora bo w dość widoczny sposób skraca czas montażu. Bardziej przydatne były by czujniki temperatury na króćcu wyrzutni oraz mierzące temp. skroplin jak i higrometr na króćcu wywiewu który z automatu uruchamiał by wietrzenie po przekroczeniu jakiejś granicznej wilgotności powietrza wyciąganego z pomieszczeń. A jakby jeszcze to dało się regulować to była by bajka. Koszt tego wszystkiego bo nawet w cenach theslowskich ze 2 stówki a kontrola centrali i wygoda bezcenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 10.07.2017 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Mam od kilku miesięcy anemometr i systematycznie sprawdzam wydatki. Różnic wymagających interwencji praktycznie nie stwierdziłem. Więc nadal uważam iż CF najbardziej przydatny jest dla instalatora bo w dość widoczny sposób skraca czas montażu. Bardziej przydatne były by czujniki temperatury na króćcu wyrzutni oraz mierzące temp. skroplin jak i higrometr na króćcu wywiewu który z automatu uruchamiał by wietrzenie po przekroczeniu jakiejś granicznej wilgotności powietrza wyciąganego z pomieszczeń. A jakby jeszcze to dało się regulować to była by bajka. Koszt tego wszystkiego bo nawet w cenach theslowskich ze 2 stówki a kontrola centrali i wygoda bezcenna. Nie wiem jak było u Ciebie zimą i czy CF masz czy nie, ale tej zimy centrale bez CF miały problemy i znacznie gorszy odzysk ciepła. A jak jeszcze ktoś o filtry nie dbał to było jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.07.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Nie mam CF i dlatego kupiłem za 180 zł razem z przesyłką anemometr. Może to nie jakiś wypasiony ale odczyty daje praktycznie identyczne jak super bajer którym dysponował instalator. Reku jest na strychu nieocieplonym i przez całą zimę FPX doskonale zdawał egzamin. I to w dodatku FPX1 - 2 może zadziałała ze 2 razy a wydatki tak jak pisałem wcześniej pozostawały niezmienne.. Czego mi najbardziej brakowało pisałem wcześniej. Higrometr kupiłem na aledrogo za 50 zł, czujnik wrzuciłem w kanał wyciągowy tuż przy reku i uruchamia z automatu wietrzenie gdy wilgotność wywiewanego powietrze podniesie się do około 62 - 63%. Jeden czujnik chyba zakupię w thesli ( niestety chyba 60 zł + przesyłka) bo nie wiem co to jest ale gdyby to był zwykły DS1820 to można go kupić już za 2 dychy a samemu zrobić za 5 zł, i wrzucę go do króćca wyrzutni. Sprawdzę jeszcze jak jest ułożony czujnik otoczenia i jeśli się da to przeniosę w okolice skroplin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts