JarekKRK45 31.12.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Witam , chciałem zrobić wykop pod ogrodzenie i potrzebuje namiary na minikoparkę w okolicach Nowej Huty . Może ma ktoś sprawdzony temat ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
candy6699 01.01.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 a co tu można mieć sprawdzonego? jak głęboko i szeroko chcesz kopać? wiesz gdzie idzie woda i gaz? więcej tu naprawdę nie można "popsuć" a ceny w krakowie wszystkie podobne. tylko sam przypilnuj wody i gazu żeby nie zerwali. reszta każdy zrobi tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 04.01.2015 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Hmm... widzę że jesteś tutaj nowy i nie wiesz jeszcze co mogą zrobić nie sprawdzeni FACHOWCY .. Mam nadzieje że nie będziesz musiał się o tym nigdy przekonywać ... Poza tym to forum właśnie do tego służy , żeby przekazywać sobie informacje o sprawdzonych firmach i fachowcach ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
candy6699 04.01.2015 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 no właśnie mam sprawdzoną ale kopali na 80cm gł pod mur z kamienia na szer 30cm i to zalewaliśmy. dlatego pytam jak głęboko i szeroko chcesz kopać. mur możesz obejrzeć ale fundamentów nie. poza koniecznością zachowania ostrożności z wodą i gazem - nie było żadnych kłopotów. tylko teren okazał się z kamieniami i dodatkowo doszła konieczność kucia młotem inaczej się nie dało. plus niespodzianka w postaci kabla - nie zaznaczonego w planach po prostu był pod ziemią nie wiem skąd dokąd. to tyle jak chodzi o wymianę doświadczeń z kopaniem pod fundamenty ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 04.01.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 candy: 80 centów to śmierdzi malizna... Z serii nie powinno - ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Ja rozważam zakup ogrodzenia panelowego . Co sądzicie o takim typie ogrodzenia? Montował ktoś takie coś? Nie reklamujemy tutaj sklepów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 24.01.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Pod panelowe takie z LM kopie się tylko pod słupki metalowe i zalewa . Na to ida cokoliki połówkowe w które wstawiasz gotowy element podmurówki.Do słupków później przykręca się panele główne - drut powlekany. Nie jest to trwałe ogrodzenie. No chyba, że o inym panelowym myślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 25.01.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 . Nie jest to trwałe ogrodzenie. . Dlaczego ? rozwiń ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 25.01.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Ja rozważam zakup ogrodzenia panelowego . Co sądzicie o takim typie ogrodzenia? Montował ktoś takie coś? Ja mam takie i sami montowaliśmy . http://images52.fotosik.pl/444/f6fba2840254d3c0gen.jpg Dla mnie jest ok, kupiłam ocynkowane słupki jak i panele. Na nierównym terenie może sprawić trudności dla kogoś kto pierwszy raz montuje. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stecuu 26.01.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 dobre ogrodzenie ocynkowane czy powlekane nie jest złe - tylko trzeba umieć je zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 26.01.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 dobre ogrodzenie ocynkowane czy powlekane nie jest złe - tylko trzeba umieć je zamontować Filozofii tu nie ma, przykręcenie paneli to banał , jedyna trudność to rozmieszczenie słupków i ich ustawienie w linii i w pionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyd 29.01.2015 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Z początku też zastanawiałem się nad ogrodzeniem ocynkowanym ale w końcu wybrałem zupełnie inne rozwiązanie.Ja mam ogrodzenie tego typu. Wygłąda identycznie.[moderowano] Edytowane 17 Lutego 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 29.01.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Dlaczego ? rozwiń ! Bo jest delikatne nawet uderzenie piłka itd. powoduje zniekształcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 29.01.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Jak sie kupuje chińskie panele to owszem. Jeśli się kupi panel z drutu 5mm to nic sie nie odkształci Marketowe 3mm są faktycznie słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 29.01.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Bo jest delikatne nawet uderzenie piłka itd. powoduje zniekształcenia. Mam produkcji polskiej 4mm i nie ma szans na odkształcenie po kopnięciu piłki !!! i myslę, że 3mm tez by nie odkształciło ( kto niby ma kopać w to piłką )? , jak autem zahaczy to rozerwie ze skrajności w skrajność Nie wypisuj bzdur !!! Edytowane 29 Stycznia 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 29.01.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 3mm można bardzo lekko w ręce odkształcić...niestety. Oczywiście nie w damskiej ręce Robiliśmy kiedyś zlecenie na orlik i była tam uwaga, że panel musi być z pręta minimum 5mm ze względu na możliwe uderzenia piłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 29.01.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) 5 mm to już naprawdę solidne panele , 4mm tez dają rademoże macie rację z tymi 3mm , nie widziałam na żywo takichOgrodzenie orlika musi być mocne to zrozumiałe ale na prywatnych posesjach nikt nie gra zawodowo w piłkę i nie wali z całej siły w płot Edytowane 29 Stycznia 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 01.02.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Zawodowo oczywiście, że nie ale nie będziesz pilnować na okrągło tego ogrodzenia. Ja z tą piłką to dałem tylko taki malutki przykład. Ale to nie na temat. Tak samo jak nikt nie przeskoczy nigdy przez ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motoFan 17.02.2015 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Tak przy okazji tej minikoparki to czasem mam wrażanie, że ludzie zamiast zrobić coś samemu, co nie kosztuje dużo wysiłku, wolą zbędnie wydać kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRISTEL 17.02.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Ja mam takie i sami montowaliśmy . http://images52.fotosik.pl/444/f6fba2840254d3c0gen.jpg Dla mnie jest ok, kupiłam ocynkowane słupki jak i panele. Na nierównym terenie może sprawić trudności dla kogoś kto pierwszy raz montuje.[/quote Gdzie kupiłąs ,można wiedziec jak ci wyszło cenowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts