Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ALe przecież jak jest pogodówka to max zasilanie i tak nie ma znaczenia bo sobie sam kocioł steruje. A ty na ile masz ustawioną blokade palnika?? W ogóle jakich parametrach pracuje cm470 chodzi mi o KG, PRZEDIAŁY CZASOWE, TEMPERATURY ZADANE,TERMOSTAT KOREKTA CZY BRAK, TRYB AUTO WYŁĄCZ (eco, ochrona przed zamarzaniem czy obniżenie) oraz TEMPERATURA MINIMALNA. i jakie spalanie masz dobowe

Kg 0,75 , 6-22:21°C reszta tez 21°C,brak( u mnie termostat sie nie sprawd/il), obnizanie temp minimalna 22.spalanie dobowe nie wiem bo mam butle LPG.Pamietaj ze mamy inne domy

d.67 pokazuje mi 0min po wyłączeniu się co :/

Cos nie tak.Zero pokazuje jak palnik chodzi a kod d.2 ile masz? Ustaw kod d.2 na np.50 i zobaczjaki bedzie kod d.67 po wylaczeniu grzania

Edytowane przez CafeDelTom27
Cos nie tak.Zero pokazuje jak palnik chodzi a kod d.2 ile masz? Ustaw kod d.2 na np.50 i zobaczjaki bedzie kod d.67 po wylaczeniu grzania

d.2 20min a d.67 dalej 0

Kg 0,75 , 6-22:21°C reszta tez 21°C,brak( u mnie termostat sie nie sprawd/il), obnizanie temp minimalna 22.spalanie dobowe nie wiem bo mam butle LPG.Pamietaj ze mamy inne domy

A dlaczego masz wyższą temp minimalną niż zadane??? Co daje funkcja obniżenie ?? bo czytałem w instrukcji ale jest tylko eco ochrona przed zamarz, i temp. nocna ale tej opcji na cm470 nie mam :/

Dlaczego masz przedziały czasowe jeśli temp zadaną(21) masz ustawioną na jedakowym poziomie

Edytowane przez caymann6
Pewnie masz Termostat wlaczony.zrob BRAK .u mnie obnizanie u ciebie temp.nocna to samo.tTemp minimalna 22°C to zasilania.mi nie schodzi po wybiegu ponizej 27°C
Pewnie masz Termostat wlaczony.zrob BRAK .u mnie obnizanie u ciebie temp.nocna to samo.tTemp minimalna 22°C to zasilania.mi nie schodzi po wybiegu ponizej 27°C

BRAK miałem włączony wczoraj to przez 12h spalił 8,14m3 więc czym prędzej go wyłączyłem bo dobowe zużycie byłoby 2 x większe

a dlaczego paramert d.67 u mnie jest na 0 cały czas?

masz TERMOSTAT i widzocznie masz UZYSKANA temperature zadana wiec nie grzeje.powoli Ci sie podlogowka wychladza a u mnie jest "BRAK" I powoli dogrzewana podloga.To jest jak jazda ciagla z predkoscia 90km/h a u Ciebie raz 180km/h a raz stanie w korku.srednia predkosc mamy ta samą ale kto jedzie bardziej komfortowo???juz powtarzalem ze u mnie TERMOSTAT sie nie sprawdzil.Musisz sie uzbroic w cierplisowsc i dac mu przynajmniej dwa dni aby sie to ustabilizowało i zobaczysz bedzie mniejsze spalanie i cieplej w domu
masz TERMOSTAT i widzocznie masz UZYSKANA temperature zadana wiec nie grzeje.powoli Ci sie podlogowka wychladza a u mnie jest "BRAK" I powoli dogrzewana podloga.To jest jak jazda ciagla z predkoscia 90km/h a u Ciebie raz 180km/h a raz stanie w korku.srednia predkosc mamy ta samą ale kto jedzie bardziej komfortowo???juz powtarzalem ze u mnie TERMOSTAT sie nie sprawdzil.Musisz sie uzbroic w cierplisowsc i dac mu przynajmniej dwa dni aby sie to ustabilizowało i zobaczysz bedzie mniejsze spalanie i cieplej w domu

Sugerujesz 2 doby podjechać na BRAK i zobaczyć???

A co z tym parametrem d.67 czemu tak mam 0?

Edytowane przez caymann6
decyzja nalezy do Ciebie.Ale znow bedzie musial kociol dzis nadrobic to co sie wychlodziło ale jutro o tej porze juz bedzie wmiare miarodajne.Tez nie chcialo mi sie wierzyc ze na "brak" bedzie lepiej niz na TERMOSTACIE.TERMOSTAT u mnie sie sprawdzałtylko w plus 10C i wyzej ale ponizej juz tylko "brak'
. jak jest zapotrzebowanie na cieplo to ciagle by sie wylaczal i od razu załączał a jak jest blokada d.67 to jest przerwa miedzy załączaniem.termostat powoduje ze nie potrzebujesz ciepla bo masz temperature zadana osiagnietą i po czasie blokady palnika masz 0 bo czas minął ale nie musi grzac
Sugerujesz 2 doby podjechać na BRAK i zobaczyć???

A co z tym parametrem d.67 czemu tak mam 0?

Powiedz mi co się dzieje jak wyłączysz z prądu mieszacz ( ten przy rozdzielaczu ) co rotametry pokazują,występuje jakiś przepływ ?

Uris - u mnie teraz tak: od czterech dni na ,,brak"; od dwóch na ,,obniżenie" ( było Eco); tem.zadana na 470 -ce 21* C ( piec nie daje rady tej osiągnąć na piętrze, osiąga 20- 20,5 * C a na dole jest 21 - 21,5*C.Regulator 470 jest na piętrze);krzywa od czterech dni 0,40; na zewnątrz w nocy było - 1*C/ dzień około 0- +2* C. Za dobę wstecz i ostatnią - zużycie takie same, czyli ( razem z CWU w przedziałach czasowych) 7,20 m3 każdej z dób.

Przypominam Ci ze mam na ustawione na powrót, a nie na zasilanie i nie mam przedziałów czasowych na CO.

Przed chwilą zwiększyłem krzywa na 0,45 ( zadaną zostawiłem dalej na 21*C).

W załaczeniu zdiecia ( pisałeś mi o sprzegle).

DSCN8976.JPG

DSCN8977.JPG

. jak jest zapotrzebowanie na cieplo to ciagle by sie wylaczal i od razu załączał a jak jest blokada d.67 to jest przerwa miedzy załączaniem.termostat powoduje ze nie potrzebujesz ciepla bo masz temperature zadana osiagnietą i po czasie blokady palnika masz 0 bo czas minął ale nie musi grzac

Napisz jak mam ustawić przy BRAK parametr d.2 i ile powinien mieć d.67 żeby było dobrze?

Powiedz mi co się dzieje jak wyłączysz z prądu mieszacz ( ten przy rozdzielaczu ) co rotametry pokazują,występuje jakiś przepływ ?

Nie dam rady wyłączyć tej pompy(mieszacza) bo jest wpięta w kocioł (w środku) :/