djkrzychu91 02.01.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Witam podłączyłem sobie 2 łączniki schodowy i 1 krzyżowy mam tak jeden w wiatrołapie a 2 łącznik schodowy znajduje się w drugim garażu natomiast krzyżowy jest w 1 garażu.Problem polega na tym że jak włączę w 2 garażu to i chce zgasić w wiatrołapie to nie idzie bo muszą przełączniki być na swoim miejscu żeby szło np włączyć na krzyżowym. Łączniki z firmy ospel.Tylko jedno mnie zastanawia w łączniku krzyżowym czemu górny przewód z lewej strony idzie na prawą jak by był z mostkowany??Dodam że w łaczniku krzyżowym mam 4 wejścia na przewód.W czym jest problem?? Oto schemat: http://obrazki.elektroda.pl/6403672000_1420219695_thumb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio0711 02.01.2015 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Mostek nadaje sensu schematowi.W rzeczywistym łączniku krzyżowym masz cztery wyprowadzenia i nie robisz żadnych mostków - przewody idą bezpośrednio do łącznika.Na obudowie powinien być rozrysowany układ połączeń, zapewne któreś przewody są zamienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djkrzychu91 02.01.2015 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Zobacze jutro te przewody w tym przełączniku krzyżowym.pozamieniam i obejrze co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djkrzychu91 03.01.2015 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Niestety nie działa. Popróbuje w poniedziałek jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djkrzychu91 05.01.2015 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Wszystko działa problem był w 2 garażu 2 przewody trzeba było pozmieniać i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts