plawgo 24.02.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Myślałem że to opisałem. W skrócie: Pompa chodzi trzeci sezon. Zamontowana źle przez Wiadomokogo. Poprzednie dwa sezony opgrzewała do 10-15*C, bez CWU. Od Listopada końcówka wykończenia i 23 Grudnia przeprowadzka. Pod chyba koniec Listopada przyjeżdża "serwisant" i czyści wymiennik, w międzyczasie opowiadam wszystko, koleś podłącza przewody i sprawdza jakieś ciśnienie. Potem mierzy "magistralę"łączącą jednostki i stwierdza że dla "spokojności" dobije "setkę". Jeszcze chyba w międzyczasie sprawdził szczelność połączeń. Dobija, skręca i kasuje i odjeżdża. Dowiaduję się od niego że wszystko gra i tyle. Zacząłem uczyć się sterowania tej PC. Czytam, dowiaduję się ciekawych rzeczy i zastanawiam jak trafić na rzetelnego fachowca, chłodnika, normalnego człowieka. Niestety, doświadczenie jakie mam z hydraulikami i "chłodniarzami" nie napawa optymizmem. A właśnie,dostałem nowe namiary na "naszego" wiadomokogo. Otóż założył kolejną firmę , tym razem w Olsztynie. Ciekawe ile tym razem znajdzie...tych którzy " mu zaufają", miałem powiedzieć inaczej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 24.02.2015 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) A właśnie,dostałem nowe namiary na "naszego" wiadomokogo. Otóż założył kolejną firmę , tym razem w Olsztynie. Ciekawe ile tym razem znajdzie...tych którzy " mu zaufają", miałem powiedzieć inaczej! A to ciekawostka. Może odzyskam kasę? (Żart) Rzuć jakąś nazwą, pośledzimy gnoja. Co by nie przyszło mu do głowy tutaj łowić.:mad: Edit. Nie. wW Olsztynie zamknął w 2008r. https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/SearchDetails.aspx?Id=775504e3-8091-4cdc-882d-a05f2c4acc66 Edytowane 24 Lutego 2015 przez Rotan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 24.02.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 A to ciekawostka. Może odzyskam kasę? (Żart) Rzuć jakąś nazwą, pośledzimy gnoja. Co by nie przyszło mu do głowy tutaj łowić.:mad: Edit. Nie. wW Olsztynie zamknął w 2008r. https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/SearchDetails.aspx?Id=775504e3-8091-4cdc-882d-a05f2c4acc66 Sprawdziłem , rzeczywiście zamknął w Olsztynie, ale ma otwartą nadal w Inowrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 24.02.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Sprawdziłem , rzeczywiście zamknął w Olsztynie, ale ma otwartą nadal w Inowrocławiu. Miki czuwa! No dobra. A tak w temacie. Jak Ci PC chodzi? Co z serwisem? Edytowane 25 Lutego 2015 przez Rotan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 24.02.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 No dobra. A tak w temacie. Jak Ci PC chodzi? Co z serwisem? Tą montowaną przez wiadomokogo 'wywaliłem' i zamontowałem panasa. Od 3 miesięcy powoli 'zapominam", że mam pompę... P.S. tak powinno być od początku. wszystko chodzi jak trzeba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staszekInwestor 24.02.2015 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 dla mnie najlepsza Danfoss-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom OP 27.02.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 No dobra. A tak w temacie. Jak Ci PC chodzi? Co z serwisem? No właśnie - co z serwisem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 27.02.2015 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 No właśnie - co z serwisem? Nudy? Nudy. szukam fachjury. Nie chce mi się użerać. Szkoda nerwów. Żeby tylko takie problemy były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom OP 05.03.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam po przerwie,Po kilkutygodniowej zabawie z ustawieniami pompy w temacie przygotowywania cwu oraz pracy pompki cyrkulacyjnej, udało mi się dojść do stanu równowagi, co oznacza zejście z linią 7073 do wskazania 0,2 i jednocześnie braku zastrzeżeń "procyrkulacyjnych lobbystów". Przy okazji zszedłem z krzywą grzewczą do 0,44 - u mnie (przy grzaniu "akumulacyjnym" w drugiej taryfie) oznacza to temperaturę wewnątrz między 22,4 a 23,1 st. W przyszłym miesiącu powinienem umawiać się z serwisem... Czy macie przy pompie na górze odpowietrznik automatyczny, czy ten fabryczny? Jakie inne ciekawe modyfikacje robiliście/zlecaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 07.03.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Czy macie przy pompie na górze odpowietrznik automatyczny, czy ten fabryczny? Jakie inne ciekawe modyfikacje robiliście/zlecaliście? Automatyczny też jest fabryczny jeżeli są zamontowane grzałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom OP 11.03.2015 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Pompa bez grzałek? W naszym klimacie? Czy ktoś tak montuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 12.03.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Przeglądając po długiej przerwie FM znalazłem wasz temat i mogę powiedzieć że świetny. Jestem posiadaczem Tri 11 montowaną przez wiadomokogo. Ja dopiero się wprowadziłem 2 tygodnie temu ale ogrzewam ( 15-17oC) od 2 lat tylko CO , a od połowy grudnia 2014 do połowy lutego 2015 19-20oC Dziennie (od 2 tygodni) pompa zużywa 30kW na dobę przy 2+2 i w domu 21-22oC CO i CWU Po lekturze 15 stronicowej tego tematu mam zamiar zabrać się za ustawienia pompy. Mam nadzieję że pomożecie poustawiać dobrze pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianEH 12.03.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 na ile będzie się dało to pewnie tak Jeżeli nie poczytałeś instrukcji to polecam w wolnym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 07.04.2015 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Stan na dziś: W domu komfort, temperatura oscyluje w granicach 0,2-0,3*C. Temp w domu 22.5, w łazienkach 24*C. PC- krzywa 0,35, przesunięcie -0,5, wpływ czujnika ww.7%. Układ chodzi bez zarzutów, CWU 1xdziennie do 47*C, antylegionella 1-2x w miesiącu. Niestety, w sprawie rzetelnego przeglądu muszę zgłosić się do Atlantica jeszcze raz bo fachofców nima :mad: Sprawdziłem linię 7073 i pokazuje 0,0. WTF??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 09.04.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Rotan bardzo fajnie Wartość zerowa jest dla nas nieosiągalna. Od nowego półrocza chcemy zmienić taryfę to może jakoś się zmieni... U nas antylegionella 1 raz na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianEH 09.04.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Antylegionellę (o ile jest stały odbiór ciepłej wody) nie potrzeba uruchamiać co tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 12.04.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Może nie... ale nie wiem czy w sterowniku można ustawić raz na miesiąc a pamiętać jeszcze o tym mi się nie chce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mannt 15.03.2016 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Mam prośbę czy możecie mi wytłumaczyć temat taktowania pompy. To jest wtedy gdy wyświetla się napis "zwolniony, sprężarka gotowa " czy "min. przest. spręż. aktywny." Bo u mnie to lub to wyświetla a linia 7073 wyświetla 3.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 15.03.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Taktowanie to częste załączanie i wyłączanie sprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mannt 15.03.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 a co znaczą te komunikaty " zwolniony, sprężarka gotowa " i " min. przest. spręż. aktywny." ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts