Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Atlantic TRI- ustawienia,

Rotan

Recommended Posts

Myślałem że to opisałem.

W skrócie:

Pompa chodzi trzeci sezon.

Zamontowana źle przez Wiadomokogo.

Poprzednie dwa sezony opgrzewała do 10-15*C, bez CWU.

Od Listopada końcówka wykończenia i 23 Grudnia przeprowadzka.

Pod chyba koniec Listopada przyjeżdża "serwisant" i czyści wymiennik, w międzyczasie opowiadam wszystko, koleś podłącza przewody i sprawdza jakieś ciśnienie. Potem mierzy "magistralę"łączącą jednostki i stwierdza że dla "spokojności" dobije "setkę".

Jeszcze chyba w międzyczasie sprawdził szczelność połączeń.

Dobija, skręca i kasuje i odjeżdża.

Dowiaduję się od niego że wszystko gra i tyle.

Zacząłem uczyć się sterowania tej PC.

Czytam, dowiaduję się ciekawych rzeczy i zastanawiam jak trafić na rzetelnego fachowca, chłodnika, normalnego człowieka.

Niestety, doświadczenie jakie mam z hydraulikami i "chłodniarzami" nie napawa optymizmem.

A właśnie,dostałem nowe namiary na "naszego" wiadomokogo.

Otóż założył kolejną firmę , tym razem w Olsztynie.

Ciekawe ile tym razem znajdzie...tych którzy " mu zaufają", miałem powiedzieć inaczej!

• Odpowiedzi 371
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A właśnie,dostałem nowe namiary na "naszego" wiadomokogo.

Otóż założył kolejną firmę , tym razem w Olsztynie.

Ciekawe ile tym razem znajdzie...tych którzy " mu zaufają", miałem powiedzieć inaczej!

A to ciekawostka. Może odzyskam kasę? (Żart)

Rzuć jakąś nazwą, pośledzimy gnoja. Co by nie przyszło mu do głowy tutaj łowić.:mad::mad::mad:

Edit.

Nie. wW Olsztynie zamknął w 2008r.

https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/SearchDetails.aspx?Id=775504e3-8091-4cdc-882d-a05f2c4acc66

Edytowane przez Rotan

A to ciekawostka. Może odzyskam kasę? (Żart)

Rzuć jakąś nazwą, pośledzimy gnoja. Co by nie przyszło mu do głowy tutaj łowić.:mad::mad::mad:

Edit.

Nie. wW Olsztynie zamknął w 2008r.

https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/SearchDetails.aspx?Id=775504e3-8091-4cdc-882d-a05f2c4acc66

Sprawdziłem , rzeczywiście zamknął w Olsztynie, ale ma otwartą nadal w Inowrocławiu.

Witam po przerwie,

Po kilkutygodniowej zabawie z ustawieniami pompy w temacie przygotowywania cwu oraz pracy pompki cyrkulacyjnej, udało mi się dojść do stanu równowagi, co oznacza zejście z linią 7073 do wskazania 0,2 i jednocześnie braku zastrzeżeń "procyrkulacyjnych lobbystów". Przy okazji zszedłem z krzywą grzewczą do 0,44 - u mnie (przy grzaniu "akumulacyjnym" w drugiej taryfie) oznacza to temperaturę wewnątrz między 22,4 a 23,1 st. W przyszłym miesiącu powinienem umawiać się z serwisem...

Czy macie przy pompie na górze odpowietrznik automatyczny, czy ten fabryczny? Jakie inne ciekawe modyfikacje robiliście/zlecaliście?

Przeglądając po długiej przerwie FM znalazłem wasz temat i mogę powiedzieć że świetny. Jestem posiadaczem Tri 11 montowaną przez wiadomokogo.

Ja dopiero się wprowadziłem 2 tygodnie temu ale ogrzewam ( 15-17oC) od 2 lat tylko CO , a od połowy grudnia 2014 do połowy lutego 2015 19-20oC

Dziennie (od 2 tygodni) pompa zużywa 30kW na dobę przy 2+2 i w domu 21-22oC CO i CWU

Po lekturze 15 stronicowej tego tematu mam zamiar zabrać się za ustawienia pompy.

Mam nadzieję że pomożecie poustawiać dobrze pompę.

• 4 weeks później...

Stan na dziś: W domu komfort, temperatura oscyluje w granicach 0,2-0,3*C. Temp w domu 22.5, w łazienkach 24*C. PC- krzywa 0,35, przesunięcie -0,5, wpływ czujnika ww.7%. Układ chodzi bez zarzutów, CWU 1xdziennie do 47*C, antylegionella 1-2x w miesiącu. Niestety, w sprawie rzetelnego przeglądu muszę zgłosić się do Atlantica jeszcze raz bo fachofców nima :mad::mad::mad:

Sprawdziłem linię 7073 i pokazuje 0,0. WTF???

• 11 months później...