fachman19 16.03.2016 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Pompa bez grzałek? W naszym klimacie? Czy ktoś tak montuje? Dziwne zdziwienie. Odpowiem - są różne sytuacje .Np . brak kasy i montaż później . A odpowietrznik automatyczny to problem bo zacznie cieknąć .To nie wina jakości odpowietrznika , tylko jakości wody. Generalnie unikać automatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 16.03.2016 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 a co znaczą te komunikaty " zwolniony, sprężarka gotowa " i " min. przest. spręż. aktywny." ? To pierwsze jest po drugim Minimalny przestój sprężarki aktywny -sprężarka po wyłączeniu musi odpocząć kilka minut a jak odpocznie to czeka na polecenie i wtedy jest komunikat Zwolniony, sprężarka gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący Radom 05.10.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Witam. Mam już prawie rok Atlantica ale nie tri tylko 2 fazy 6kw. Domek 92 m2. Grzeje w 2 taryfie i tu moje pytanie bo po nocy jest ok i spręzarka wyłaczona ale wieczorem sam włącza mi sie tryb komfort mimo że grzanie ustawione na 22. Potrafi mi właczyc sie komfort o 19-20. Nie wiem o co chodzi . Może o całodniowy zbyt duży spadek temp. w podłodze? Z krzywą w tym sezonie tez musze powalczyć bo zadaną komfort mam 20,5 st. a w domu 23,5 w takiej temp. jak dziś 4-7st.Jeszcze pytanie jak grzejecie wodę? Raz dziennie? Rano? Do jakiej temp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący Radom 07.10.2016 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Podpowie ktoś cosik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huncio 02.11.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Jak wejść w autoadaptację krzywej grzewczej? Nie mam opcji 726 w URUCHOMIENIU i SPECJALIŚCIE? Mam rozbudowany sterownik pokojowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mannt 12.11.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Jak wejść w autoadaptację krzywej grzewczej? Nie mam opcji 726 w URUCHOMIENIU i SPECJALIŚCIE? Mam rozbudowany sterownik pokojowy. Ja autoadaptację mam dostępną dopiero z poziomu oem. Pewnie u Ciebie jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 13.11.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Jak wejść w autoadaptację krzywej grzewczej? Nie mam opcji 726 w URUCHOMIENIU i SPECJALIŚCIE? Mam rozbudowany sterownik pokojowy. wciśnij OK a potem przytrzymaj "i" kilka sekund potem najedź na Specjalista i "OK" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huncio 14.11.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 wciśnij OK a potem przytrzymaj "i" kilka sekund potem najedź na Specjalista i "OK" Właśnie tym sposobem nie mogę wejść w linie 726 z 720 na 730 przeskakuje. czy ktoś wie jak wejść w autoadaptację przez OEM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D4r3k 14.11.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) Proszę powiedzcie mi dlaczego moja pompa tak taktuje w pierwszej taryfie link Powinna działać tylko w drugiej, zresztą widać że działa w niej poprawnie. Wygrzewam budowę, pompa działa kilka dni, temp. na zasilaniu 25C powrót 21 w domu około 17-19C. edit."Program godzinowy dla ogrzewania, Obieg 1" - jest ustawiony w drugiej taryfie jako komfort, a w pierwszej - temp obniżona. Edytowane 14 Listopada 2016 przez D4r3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący Radom 14.11.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Proszę powiedzcie mi dlaczego moja pompa tak taktuje w pierwszej taryfie link Powinna działać tylko w drugiej, zresztą widać że działa w niej poprawnie. Wygrzewam budowę, pompa działa kilka dni, temp. na zasilaniu 25C powrót 21 w domu około 17-19C. edit. "Program godzinowy dla ogrzewania, Obieg 1" - jest ustawiony w drugiej taryfie jako komfort, a w pierwszej - temp obniżona. Wiem ale nie powiem. Musiałem sam grzebać w ustawieniach przez kilka miesiecy bo tu nikomu się nie chce odpisać. Jestem jak powietrze Zobacz sobie pare postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D4r3k 14.11.2016 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Wiem ale nie powiem. Musiałem sam grzebać w ustawieniach przez kilka miesiecy bo tu nikomu się nie chce odpisać. Jestem jak powietrze Zobacz sobie pare postów wyżej. Nie bądz jak wszyscy i powiedz dlaczego ona się tak zachowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący Radom 19.11.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Nie bądz jak wszyscy i powiedz dlaczego ona się tak zachowuje Ok. U mnie to były linie 790 i 791. Ustawiłem na 0min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D4r3k 19.11.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Ok. U mnie to były linie 790 i 791. Ustawiłem na 0min. Zlitował się, ale za późno. Wystarczyły dwa telefony do Atlantica i moja pompa pracuje tak jak chciałem. Linia 790 - Optymalizacja zał. - maksymalna (Przewidywanie włączenia celem uzyskania wartości zadanej komfortu). - jak jest ustawione załączenie na 22:00 to pompa startuje wcześniej żeby o 22 uzyskać temperaturę komfortową - domyślnie 180 minut. Linia 791 - Optymalizacja Wyłączone - maksymalna (Przewidywanie wyłączenia celem przełączenia wartości zadanej komfortu na wartość zadaną edukowaną/obniżoną). - analogicznie, tylko w drugą stronę - domyślnie 60 minut U mnie to nie pomogło, dopiero ustawienie większej różnicy temperatur, pomiędzy temp komfortową a zredukowaną. PS. Czy w naszych pompach wyłączania się pompa obiegowa ? Wiem że wyłącza się przy temp podpicia w przypadku posiadania termometru wewnętrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 21.11.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Regulator w Atlinticu ma ogromne możliwości . Każdy budynek jest inny .Pompy dobierane są na -10 i -20 C.Pomysły na oszczędzanie są różne i różniste. A najciekawsze jest to ,że efekty zmian w regulatorze widać po kilku godzinach . Jedynym wyjściem jest nauczyć się regulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D4r3k 22.11.2016 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Regulator w Atlinticu ma ogromne możliwości . Każdy budynek jest inny .Pompy dobierane są na -10 i -20 C.Pomysły na oszczędzanie są różne i różniste. A najciekawsze jest to ,że efekty zmian w regulatorze widać po kilku godzinach . Jedynym wyjściem jest nauczyć się regulatora. Może wkleję jeszcze raz pytanie, bo kolega chyba nie zrozumiał PS. Czy w naszych pompach wyłączania się pompa obiegowa ? Wiem że wyłącza się przy temp podpicia w przypadku posiadania termometru wewnętrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 23.11.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Darek czy ta pompa ma wbudowany moduł internetowy ? Jeśli nie to jaki polecacie żeby mieć podgląd na to co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.11.2016 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Darek czy ta pompa ma wbudowany moduł internetowy ? Jeśli nie to jaki polecacie żeby mieć podgląd na to co się dzieje? To nie kocioł,że zgasnie i wybuchnie Zbędny gadżet to jest. Raz ustawiasz i więcej nic nie trzeba robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 23.11.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Jak widać nie jest taki zbędny. Dzięki temu wiedział, że pompa nie hulała jak trzeba i musiał coś zmienić w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D4r3k 23.11.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 (edytowane) Darek czy ta pompa ma wbudowany moduł internetowy ? Jeśli nie to jaki polecacie żeby mieć podgląd na to co się dzieje? Nawet się nie zastanawiałem nam taką funkcją, ja monitoruję swoją PC poprzez LAN Kontroler i pewną stronę (link w mojej sygnaturze). Pompa ciepła + ogrzewanie podłogowe ma zbyt dużą bezwładność żeby sterować przez internet. Edit: To nie kocioł,że zgasnie i wybuchnie Zbędny gadżet to jest. Raz ustawiasz i więcej nic nie trzeba robić. Kolega Arturo ma rację, zbędny bajer. Edytowane 23 Listopada 2016 przez D4r3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 23.11.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 (edytowane) No, ale piszesz, że monitorujesz. W takim razie po co to robisz skoro zbędny bajer? Mnie nie chodzi o sterowanie przez internet tylko sam odczyt danych. Edytowane 23 Listopada 2016 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts