darek156 04.01.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dzień dobry.Niedługo czeka mnie odbiór mieszkania wybudowanego przez dewelopera: segment w szeregowcu. Niestety zauważyłem znaczną różnicę w poziomie mojej dzialki, a działki sąsiada (na której stoi dom w zabudowie bliźniaczej wybudowany przez tego samego dewelopera). Różnica wynosi dobre 25 cm, moja działka leży niżej. Obawiam się wody ściekającej z działki sąsiada prosto na moją działkę. Niestety nie da się już zbyt podnieść mojej działki, gdyż to z kolei spowodowało by różnicę w poziomie mojej działki i działki następnej.Pytanie, czy istnieją jakieś standardy dotyczące poziomu dzialki w takich sytuacjach? Czy tu można jakoś wymusić reakcję na deweloperze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nela29 05.01.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Nie ma czegoś takiego jak standard różnicy poziomów. Ja np mam dobre 40-50 cm wyżej niż sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 06.01.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 powiem tak przy odbiorze możesz zakwestionować ten mankament i zapisać w proitokole ze jak coś bedzie sie dzialo to deweloper ponosi koszta a jak nie to szukać koparki i jakiejś ziemi dużo osób firm które budują hale magazyny sprzedaje ziemie za grosze (kolega za 1000zł kupił 50 ciężarówek tego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AleksandraMaj 05.03.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 U mnie jest podobnie - dom sąsiada stoi zdecydowanie wyżej, działka tak samo, ale szczerze mówiąc, zadna woda nie ścieka w nadmiarze do mnie, ani od mnie do kolejnego sąsiada, który ma jeszcze niżej niż ja. Dla pewności jak Cie to męczy, to możesz sobie zadzwonić do jakiejś firmy, która robi odbiory mieszkań fachowo - np. Deconova z tego co wiem jest mocno upierdliwa dla deweloperów, więc może coś podpowiedzą, ale ogólnie wydaje mi się, że w tej sytuacji raczej nie ma powodów do niepokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 sprawdzić na mapce wysokość posadowienia domu - czy się zgadza, czy deweloper podniósł/obniżył posadowienie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts