anowicki84 30.04.2015 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Po wielkim zastanowieniu się i podliczeniu kosztów organizacji budowy stan surowy otwarty wykona jeden wykonawca. Urlop i nerwy wolę poświęcić na środek (przynajmniej nie będzie kapać na głowę ). Tyczenie budynku w poniedziałek i ze spokojem wykonanie stanu 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkozlowski.1983 05.07.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Witam, Jestem szczęśliwym nabywcą projektu C288. Jeżeli można proszę o umieszczenie na formu zdjęć z budowy lub gotowych realizacji z góry dziękuję. Planowane zmiany w projekcie: Likwidacja kominka Zmiana kąta nachylenia dachu na 20st. Wentylacja mechaniczna z rekuperacją Ogrzewanie podłogowe, pompa ciepła z gruntowym wymiennikiem Start budowy 2016. Jeśli ktoś ma jakieś praktyczne sugestie to chętnie wysłucham na tym etapie jeszcze wszystko można zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowicki84 10.07.2015 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Ruszyły się postępy prac. Póki co wymieniony piasek, przygotowana kanaliza i wykonywany jest szalunek tracony oraz zbrojenie.Zleciłem tą pracę wykonawcy ze względu na brak czasu i kiepskiej pogody (przeważnie pada). Mam problem z kanalizą, tzn. przesunęli wykonanie kanalizy w drodze o 2-3 lata lub więcej. Zatem muszę wykonać przydomową oczyszczalnię ścieków. By nie było problemu gdyby nie wysoki poziom wód gruntowych, który waha się od 1,7-0,6metra, co wiąże się z zabudową przepompowni.Interesuje mnie tanie rozwiązanie (tabletki itp), które wytrzyma okres 5 lat. Proszę o doradztwo.Po wykonaniu płyty chciałem zgłosić wykonanie przydomowej oczyszczalni ścieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 10.07.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Mówiłeś o tych wodach gruntowych że niby nie wolno tej oczyszczalni. Ale taka woda 1,5m pod ziemią to woda gruntowa? Nie jest to jakaś warstwa podskórna, tymczasowa, zależna od ilości opadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowicki84 12.07.2015 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Nie jestem zorientowany, powtarzam tylko to co mówią instalatorzy i sprzedawczyki. Póki co koszty są ogromne, a nie chcę montować szamba. Powysyłałem kilka zapytań dot. optymalnego rozwiązania. W najgorszym przypadku gotowiec kupię z leroymerlin i wytrzyma przez te kilka lat. W przyszłym tyg. będzie wylewany beton. Jutro przed kładzeniem styroduru sprawdzę wymiary kanalizy, czy wszystko zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowicki84 16.07.2015 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 W dniu dzisiejszym prawie zbrojenie zakończone, pozostało kilka prętów do skręcenia. Umieszczam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 16.07.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 będzie można jeździć czołgiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowicki84 17.07.2015 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Miejsce parkingowe dla Ruskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowicki84 20.07.2015 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 i stan 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 20.07.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Nice Przypomnialo mi sie zalewanie mojej plyty ;D Sam robiles? Ja drugi raz uzylbym laty wibracyjnej, bylo by lepiej. Ty chyla zwykla lata sciagales? Teraz tylko plyte zalac woda i przykryc folia, typ 200 na folnet.pl kosztuje 30zl/100m^2. Taka bym polecal. Albo inna jak najtansza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowicki84 27.07.2015 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 I pierwsza warstwa ścianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowicki84 06.08.2015 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Witam, od dłuższego czasu zastanawiam się nad rekuperatorem. Mój faworyt to MISTRAL PRO lub tańszy odpowiednik MISTRAL SMART.Ze względu na brak doświadczenia w tych urządzeniach mam problem z wybraniem.Może ktoś opinie wystawi lub poleci inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowicki84 06.08.2015 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 I co myślicie o centrali rekuperacyjnej typu REQURA 400 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 05.02.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 I co myślicie o centrali rekuperacyjnej typu REQURA 400 ? Witaj jak prace. Planuję budowę. Tego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 06.02.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Na gładzenie płyty są lepsze patenty niż łata i powoduja bardzo gładkie zatarcie. Np, rura kanalizacyjna fi 200 lub 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowicki84 08.02.2016 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Nic nie umieszczałem ze względu na to, że wykonawca wykonywał mi stan surowy zamknięty. Przyłącza wykonałem.Środek i całą resztę będę wykonywał sam (więcej czasu prywatnego posiadam). Na obecną chwilę wykonuje instalacje elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 08.02.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 to zapodaj jakieś foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 26.05.2017 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Ja nadal borykam się z wybraniem biura projektowego, które zmieni mi fundamenty. Zastanawiam się nad : 1. http://www.ppkonstruktor.pl/ 2. http://ekoarchitekci.pl/plyta_fundamentowa.html I którą firmę wybrałeś? Zadowolony jesteś z projektu płyty i z wykonania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowicki84 26.05.2017 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 I którą firmę wybrałeś? Zadowolony jesteś z projektu płyty i z wykonania? Witam, jestem zadowolony, zmieniłem tylko piony styropian na styrodur XPS 16cm. Ponieważ mniej wchłania wodę, więc nie powinna rozwarstwiać się podczas przejścia przez 0. Mój urząd chciał żeby na 1 stronie projektu budowlanego znajdował się podpis projektanta zmieniający fundament i adaptujący całość. Nie robił problemu i jedną stronę dosłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts