MatixL 12.01.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Czy ktoś z szanownych użytkowników forum kupował pompę ciepła ( grunt ) na terenie Mazur ? Jakie firmy polecacie ( jeśli nie chcecie podawać na forum to proszę o priv)Wysłałem kilka zapytań o pompę Junkersa oraz Buderusa. Mam wrażenie że w regionie warmińsko-mazurskiego ceny są dużo wyższe niż np w centralnej lub północnej Polsce. Może z powodu braku dużej ilości wykwalifikowanych instalatorów. Jest kilku z dużym stażem reszta dopiero raczkuje. Czy waszym zdaniem cena 6,5k za montaż nie jest zbyt wygórowana ? ( całe wyposażenie kotłowni np do pompy Nibe 1245 lub WPS K1 tyle u nas kosztuje) do tego bufor 300l i za cały osprzęt kotłowni z montażem robi się ponad 7k . Jak to jest u Was w innych regionach ?Wiem że dobry montaż to podstawa. Pan Miecio od groszku też zainstaluje tą samą pompę za 1/7 ceny ale czy warto...? może wśród nas jest jakiś sprawdzony, godny polecenia instalator który wykonuje montaże w tym rejonie ? Jeśli jest proszę o ujawnienie się na PW. Edytowane 12 Stycznia 2015 przez MatixL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 12.01.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Nie wiem jaki miasto ale patrząc po województwach stosunkowo niedaleko ma Wihajster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henderson 13.01.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 polecam firme p. Duraj IVT z Olsztyna zawsze dobrze wiercił oraz Exotherm z Gdańska, na Warmii dużo robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts