Slawko123 27.12.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 gaz to gaz, czy spalany na wierzchu, czy pod płyta ceramiczną, jeden grzyb. Syf ze spalania gazu niemiłosierny. Od ponad 50 lat używam kuchni gazowej i nigdy więcej gazu w domu. Przez 4 lata używałem płyty ceramicznej i to była rewelacja, czysto, bez smrodu spalanego gazu, bez mazutu ze spalonego gazu osiadającego wszędzie, na garach, na szafkach, w szafkach, na ścianach ogólnie wszędzie. Nie byłoby z tym problemu, gdyby tą tłustą maź dało się łatwo zmyć. w nowym domu będzie płyta indukcyjna, choć na niej trzeba od nowa nauczyć się gotować.A wypowiedzi tych jednopostowców, to nawet bym nie czytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 27.12.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 gaz to gaz, czy spalany na wierzchu, czy pod płyta ceramiczną, jeden grzyb. Syf ze spalania gazu niemiłosierny. Od ponad 50 lat używam kuchni gazowej i nigdy więcej gazu w domu. Przez 4 lata używałem płyty ceramicznej i to była rewelacja, czysto, bez smrodu spalanego gazu, bez mazutu ze spalonego gazu osiadającego wszędzie, na garach, na szafkach, w szafkach, na ścianach ogólnie wszędzie. Nie byłoby z tym problemu, gdyby tą tłustą maź dało się łatwo zmyć. w nowym domu będzie płyta indukcyjna, choć na niej trzeba od nowa nauczyć się gotować. A wypowiedzi tych jednopostowców, to nawet bym nie czytał. W wieku około 70 lat chce Ci się budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 27.12.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 (edytowane) W wieku około 70 lat chce Ci się budować? czemu nie może tych pierwszych x-nastu lat nie pamiętam, ale od kiedy pamiętam to było tak jak napisałem wcześniej Edytowane 27 Grudnia 2016 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 06.01.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 gaz to gaz, czy spalany na wierzchu, czy pod płyta ceramiczną, jeden grzyb. Syf ze spalania gazu niemiłosierny. Od ponad 50 lat używam kuchni gazowej i nigdy więcej gazu w domu. Przez 4 lata używałem płyty ceramicznej i to była rewelacja, czysto, bez smrodu spalanego gazu, bez mazutu ze spalonego gazu osiadającego wszędzie, na garach, na szafkach, w szafkach, na ścianach ogólnie wszędzie. Nie byłoby z tym problemu, gdyby tą tłustą maź dało się łatwo zmyć. w nowym domu będzie płyta indukcyjna, choć na niej trzeba od nowa nauczyć się gotować. A wypowiedzi tych jednopostowców, to nawet bym nie czytał. Tak samo jak w ceramicznej jest w Solgazie. Jest też ten sam problem, czy jak coś się rozleje / przypali to trzeba szorować szkło. W Solgazie spaliny wylatują wydzieloną kratką, po dwóch latach nie zauważyłem, żeby nadawała się do czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 08.01.2017 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 moze kogoś zainteresujehttp://www.spidersweb.pl/2017/01/solgaz-opinie-wykop.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2017 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Ale Solgaz jest jak ceramiczna - czyli co się wyleje to się przypali, bo płyta jest gorąca.Indukcja to zupełnie inna liga, XXI wiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek022 09.01.2017 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Witam, chciałbym przestrzec przed wyrobami solgazu, zwłaszcza przed płytą gazową. Poruszony pozytywnymi ocenami w internecie zakupiłem taki produkt i okazał się niesamowicie kłopotliwy. Większość opinii okazuje się być napisana przez jedną osobę - zwykle w nazwie użytkownika jest imię Jakub/Kuba, więc jest to celowe wprowadzania konsumenta w błąd przez producenta. Post tego "specjalisty od PR" jest nawet w tym temacie, jako pierwsza odpowiedź, więc pokazuje to skalę problemu nierzetelności firmy solgaz. Płyta baaardzo wolno się nagrzewa i nie reaguje na próby zmiany wielkości "ognia" (bezwladność cieplna), bardzo niepraktyczna - miejsce na maksymalnie 2 garnki średniej wielkości, bardzo trudna do wyczyszczenia,gdyz płyta grzeje się, a co za tym idzie wszystko się przypala i przywiera do jej powierzchni. "Darmowy palnik" jest całkowicie bezużyteczny, nadaje się conajwyżej do utrzymania ciepłoty posiłku, gdy np. chcemy dogotować oddzielnie ziemniaki. Na zagotowanie na tym palnik np 1,5L wody w czajniki poczekamy ok. 15min. Porażka. Nie polecam tej kuchenki, wybrałbym indukcję jakieś innej firmy agd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
takiWaćpan 10.01.2017 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Ostatnio Solgaz jest w poważnych opałach wizerunkowych i równocześnie pojawił się wysyp negatywnych opinii na temat ich produktów. I to raczej daje do myślenia, choć z drugiej strony mamy do czynienia z polskim producentem i szkoda, że pojawiają się takie wątpliwości odnośnie ich wyrobów, a także samej strategii marketingowej. Generalnie mam wrażenie, że Solgaz w dość specyficzny sposób pozycjonuje na rynku swoje wyroby, tak aby nie były one zestawiane z konkurencyjnymi kuchenkami/płytami. Byłem ostatnio w marketach ze sprzętem AGD i nie widziałem w ogóle produktów Solgazu, choć sporo się o nich słyszy i mówi już od jakiegoś czasu. Cóż, myślę, że bezpieczniej jednak będzie kupić coś bardziej standardowego, zwłaszcza że cena kuchenek solgazowych raczej lokuje je na dość wysokim pułapie kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.