tojok 15.01.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Nietypowy wymóg dla piekarnika elektrycznego. Ma się "rozpędzać" do jak najwyższych temperatur. Fajnie jeśli skala by się zaczynała od 40 stopni i była możliwość oddzielenia poziomów.Marka, wygląd, dodatkowe funkcje na razie bez znaczenia. niestety widziałem do tej pory tylko modele do 300 stopni. Jest coś wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbettka 27.02.2015 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Ale po co Ci piekarnik, który piecze w 300stopniach? przecież i tak w zasadzie nie piecze się w temperaturze wyższej jak 220 - 230. W 300 stopniach to chyba wszystko Ci się spali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 01.03.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Szanowny kolega zapewne tęskni za pieczoną w odpowiedniej temperaturze porządną pizzą Szukaj piekarników z funkcja pieczenia pizzy, choć niestety najczęściej jest to tylko oszustwo sprowadzające się do włączania wszystkich grzałek naraz, temperatura w ten sposób uzyskiwana nadal nie jest zbyt szokująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holmes12 05.03.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 W electroluxach program do pizzy ma 230-250C (czyli chyba standard). Czy można znaleźć mocniejsze? Wątpię. Jeżeli masz działkę, to najlepszym rozwiązaniem będzie piec. Jeżeli faktycznie chodzi o pizze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.03.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Też nie słyszałem o domowych piekarnikach z wyższą temperaturą, ale te piekarnikowe programy do pieczenia pizzy to nieporozumienie i stąd mój pomysł, że może przedpiśca szuka czegoś lepszego. Prawdziwy piec do pizzy wytwarza temperaturę rzędu 400-500 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 nie wiem czy taka temperatura nie uszkadzałaby mebli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.03.2015 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Mebli - z całą pewnością. Dlatego piece do pizzy (te prawdziwe) zwykle stoją samodzielnie http://piecdopizzy.pl/piece/obrazki/72.jpg Tylko pytanie, kto sobie taki do domu kupi... Swoją drogą, ciekaw jestem, czy jest szansa na pizzę pieczoną w dobrej temperaturze, w warunkach domowych. Może (jak ktoś ma dużo miejsca i lubi styl rustykalny) pokusić sie o piec opalany drewnem? Pizza z takiego pieca to już w ogóle dzieło sztuki jest, a przy okazji mogłoby to być i piecem chlebowym (robią sobie ludzie przecież). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 gdyby zrobic kuchnię rustykalna, z meblami murowanymi z cegły, to spokojnie dałoby się to wsadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 06.03.2015 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 a moze dokupic po prostu kamien do wypiekania pizzy, chleba pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bumbum35 19.10.2018 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 http://www.gorenje.pl/produkty/duze-agd/sprzet-do-gotowania/modele/kuchnie/mek512s/729740 ta piecze w 300stC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil74 19.10.2018 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 https://www.amica.pl/produkty/produkt/7076-Piekarnik_do_zabudowy-Amica_IN-EB853BA_IN_PYROLIZA ten się rozgrzewa do 480 stopni .... do czyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 07.11.2018 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 310*C i kamień w zestawie -> https://www.beko.pl/produkt/1000/bir35402xms Z wieloletniego doświadczenia w pieczeniu domowej pizzy najważniejsze jest odpowiednie przygotowanie ciasta(np.: napoli, new YC itd.) , kamień (płytka szamotowa), odpowiednio rozgrzany piekarnik i sposób pieczenia. W domowy piekarniku w temp do 280*C nawet z kamieniem bez "podwójnego" pieczenia praktycznie nie da się upiec dobrej pizzy - owszem ciasto będzie ok ale ser się rozwarstwi i … Najlepszy efekt można uzyskać podpiekając ciasto z sosem i potem w drugim etapie nakładając dodatki. Można próbować jednoetapowo ale trzeba bardzo mocno nagrzać kamień i wnętrze piekarnika - czas pieczenia 3-4min maks ,pieczenie następnej pizzy dopiero po ponownym rozgrzaniu - bez pirometru ciężko określić jaką temp ma kamień itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bumbum35 18.08.2019 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Ja mam gazowy piekarni z górną grzałką elektryczną. Max to jakieś 230stC. Żeby nagrzac kamień, potrzebuje jakies 30 minut grzania pełną mocą. Wkładam pizzę na kamień i po 5 minutach właczam górną grzałkę na 4 minuty. Pizza wychodzi ok, ale nie jest to taka jak z pieca do pizzy. Dlatego mam zamiar kupic elektryczny z minimum 300stC. Jak na razie tylko jeden taki znalazłem wolnostojący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 30.08.2019 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Zamiast kamienia lepiej użyć płyty żeliwnej - można kupić taką do kuchni węglowej i przyciąć - pizza praktycznie w 2 minuty gotowa Nie jest to 19 sekund (neapolitana odpada)ale już blisko ideału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torecan 28.03.2020 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 Ja piekę pizze w piekarniku domowym elektrycznym, mam gruby kiamień sprowadzony z włoch, nagrzewam piekarnik i kamień przez godzinę na ustawieniu 300*C i potem piekę około 2 i pół minuty, wychodzi okej. Natomiast mam jeszcze gril gazowy Webera, taki duży i tam używam drugi taki sam kamień i powiem Wam, że moc grzania tego grilla jest większa napewno, bo przy tak samo zrobionym cieście pizza wypieka się na tym grillu zupełnie inaczej, ciasto jest dużo smaczniejsze. Pewnie ktoś się będzie śmiał ale uwieżcie mi, że czuć różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smookiens 05.07.2020 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Dołączam do dyskusji, bo sprawa piekarnika wysokotemperaturowego to dość spory problem a żeby wypiec pyszna neapolitańska pizzę trzeba ja potraktować mniej więcej 420 st C. Tak jak wspomnieli przedmówcy, ze max osiągany przez dostępne piekarnik to ok 300 st C i użycie kamienia, czy grubej blachy metalowej nie zrównoważy braku ponad 100 st C, dlatego jest kilka hacków, które mogą pomoc osiągnąć taka temperaturę w normalnym domowym elektrycznym piekarniku. 1. Podczas włączania trybu samooczyszczenia piekarnika ten się nagrzewa właśnie do temp w zakresie 400-500st C. Problem pojawia się jednak w tym, ze proces trwa trochę czasu a drzwi piekarnika zazwyczaj się blokują ze względów bezpieczeństwa, dlatego na własne życzenie można się pozbyć tego zabezpieczenia- ja tak zrobiłem w jednym piekarniku i całkiem sprawnie to działało. 2. Druga metoda znacznie trudniejsza i wymagająca trochę majsterkowania i ostrożności to zakup nowego sterownika wraz z dodatkowymi termometrami i podpiąć to do istniejących grzałek piekarnika. Czyt. Stworzenie niezależnego systemu, który w żaden sposób nie opiera się na istniejących trybach piekarnika. Ten cały proces dobrze przedstawił w swojej serii odcinków Alex the French guy cooking- serdecznie polecam. 3. Najbardziej kosztowna, ale i najbezpieczniejsza to zakup mobilnego piecyka np Omnii, czy rockbox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 05.07.2020 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 https://www.hendi.pl/piec-konwekcyjny-revolution-4x436x315-mm-do-lokali-fast-food-227862?gclid=EAIaIQobChMI1ZeDrNK16gIVi-myCh0oNA6JEAQYASABEgI5EPD_BwE https://www.google.com/search?q=piec+do+wypalania+ceramiki&client=opera&hs=KeN&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjJyMKp0rXqAhVI4YUKHTuCB6gQ_AUoAnoECAwQBA&biw=1326&bih=658#imgrc=TAzu1TFu1epHXM ten jest do 1100 st C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.