Remiks 03.02.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) Ja go nie bronię ale nie ma przepisu mówiącego o 2.5mm. To jest tylko norma, a norma a prawo to dwie różne rzeczy. Nie myl pojęć. Facet ma swoje lata, pewnie "za jego czasów" były inne normy. A po drugie ja mam w gniazdkach 1.5mm a blok jest z 1999 więc tu jest coś dziwnego - albo był taki projekt albo developer chcial zaoszczędzić. Tylko w kuchni i łazience mam 2.5 Normy w Polsce nie są obowiązkowe chyba że są przywołane przez ustawę. Jak do gniazdka włączycz np radio to pewnie i 0,5 mm2 wytrzyma ale jeśli zimą ktoś wpadnie na pomysł włączyć grzejnik 5kW albo czajnik, żelazko. Właśnie dlatego instalację robi się troszkę na zapas ma być bezpieczna. Edytowane 4 Lutego 2015 przez Remiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 03.02.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) Ja go nie bronię ale nie ma przepisu mówiącego o 2.5mm. To jest tylko norma, a norma a prawo to dwie różne rzeczy. Nie myl pojęć. Facet ma swoje lata, pewnie "za jego czasów" były inne normy. A po drugie ja mam w gniazdkach 1.5mm a blok jest z 1999 więc tu jest coś dziwnego - albo był taki projekt albo developer chciał zaoszczędzić. Tylko w kuchni i łazience mam 2.5 Pewnie "był taki projekt, bo developer chciał zaoszczędzić". Na jednym mieszkaniu to żadna oszczędność - na bloku lub osiedlu już jakaś jest. Edytowane 4 Lutego 2015 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 03.02.2015 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Pewnie "był taki projekt, bo developer chciał zaoszczędzić". Na jednym mieszkaniu to żadna oszczędność - na bloku lub osiedlu już jakaś jest. Może na wolnej chwili przejdę się do administracji zobaczyć z ciekawości projekt dla mojego bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 04.02.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Może na wolnej chwili przejdę się do administracji zobaczyć z ciekawości projekt dla mojego bloku. Dobre Idź! Niezłą panikę wzbudzisz w spółdzielni. Jak ja zapytałem o projekt, to mnie spławili ale w ramach rekompensaty wyasfaltowali klepisko służące za parking. W kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 04.02.2015 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Dobre Idź! Niezłą panikę wzbudzisz w spółdzielni. Jak ja zapytałem o projekt, to mnie spławili ale w ramach rekompensaty wyasfaltowali klepisko służące za parking. W kilka dni. He he, ja nie mam zamiaru robić awantury, po co mi to. Chce tylko z ciekawości przy okazji sprawdzić, czy taki był projekt, czy wykonawca poszedł na łatwiznę. U nas z dostępem do projektów nie ma problemu - w tamtym roku rozbudowywałem ogrzewanie w mieszkaniu (dodawałem grzejniki na drugim poziomie w poddaszu), można sobie nawet skopiować i zabrać do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts