Przemek1982 19.01.2015 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Właśnie jutro mają przysłac projekt Anzio Termo i chcę wykonać parę zmian w projekcie ,jest małe pomieszczenie gospodarcze i chcemy przenieś pomieszczenie gospodarcze ,czyli kotłownie w miejsce czwartego pokoju ,chcę się dowiedzieć o opinie na temat projektu ,a może już ktoś pobudował ,bardzo mi zależy ,bo w tym tygodniu spotykam się z architektem na konsultacje co do położenia pomieszczeń . http://extradom.pl/projekt-domu-anzio-termo-KRH1340?lustro=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 19.01.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Proste pytanie; potrzeba Ci kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek1982 19.01.2015 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Kotłownia jest potrzebna ,nie chcę żadnych wynalazków ,typu pompa ciepła ,chociaż w rozmowie ze znajomymi jest to fajne rozwiązanie i dlatego jest potrzebna duża kotłownia typu śmieciuch ,chodzi mi o to czy ktoś już budował lub buduje dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.01.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 potrzebna duża kotłownia typu śmieciuch ,. Jasne same plusy , po co płacić za wywóz śmieci, po co pakować w woki segregować, tak sru do kotła w domu ciepło w kuble pusto - REWELACJA. Tylko jak ja wychodzę z domu wynosząc worek opakowań do kubła aż zatyka od tego ekologicznego opału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 19.01.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 ciekawe co by taki palący plastikami powiedział, kiedy bym mu się do studni załatwił.Przecież zjada się 1,5 kg, wypija 3L i średnio 22 kg powietrza dziennie.Nie rozumie takich ludzi, którzy chcą "tradycję" to może jakiś skansen alla PRL? Wybuduje dom, który będzie durszlakiem na ciepło ! ot cała filozofia, aby uzasadnić "byt" śmieciucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek1982 19.01.2015 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Może żle się wyraziłem ,śmieciuch to węgiel,drewno ,czy eko-groszek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek1982 19.01.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Szkoda komina na plastik ,a po za tym za wywóz śmieci się płaci ,więc jaki sens je palić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.01.2015 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Może żle się wyraziłem ,śmieciuch to węgiel,drewno ,czy eko-groszek:) Na tym etapie, a potem butelki buty podobno nawet opony. Szkoda komina na plastik ,a po za tym za wywóz śmieci się płaci ,więc jaki sens je palić Mnie nie pytaj, widzę po ilości śmieci czym pali większość sąsiadów (o zapachu już pisałem). Rodziny często większe od mojej. Pytasz po co płacić ? -tak chorego systemu jak teraz, wywozu śmieci nie widziałem. Nie będę wdawał się w szczególy ale dla mnie poprzedni (cenowo podobny) był o niebo lepszy. Ale wracając do wątku - też palili śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek1982 20.01.2015 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Jajmar ,dzięki za odpowiedz ,ale nie takiej odpowiedzi oczekiwałem i czytaj ze zrozumieniem moje posty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.01.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 dlaczego wybierasz rozwiązania z poprzedniego stulecia?Nie lepiej dołozyć styropianu w ściany, wełne w dach i miec koszty ogrzewania w tej samej cenie co węglem, a jednak czysto, ekologicznie i bez robocizny. Przynajmniej zima bez obaw wyjedziesz na wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek1982 22.01.2015 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Wszystko rozumiem ,pompa ciepła jest dopiero wdrażana w Polsce i nie wiadomo jak się to się bedzie miało za parę lat ,czytając forum nie każdy jest zachwycony ,może pomyśle nad ogrzaniem samej wody przez panele woltaiczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.01.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Przemek - pompa ciepła wdrażana dopiero w Polsce? (Chwila przerwy na poturlanie się ze śmiechu po ziemi) jak chcesz sprawdzony system grzewczy od tysięcy lat to polecam ognisko w kurnej chacie A PC w Polsce montuje się od przynajmniej 25 lat. Panele fotowoltaiczne - widzę , że masz kasę. Skoro masz, to wybierz prąd do grzania. Z kotłów też nie każdy jest zadowolony. Zwykle ci, co właśnie się przekonują ile pracy trzeba przy nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek1982 23.01.2015 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Czyli mam rozumieć ,że posiadasz takową pompe ciepła i Jesteś zadowolony ,może wcześniej nie interesowałem się budownictwem dopóki nie zacząłem się budować i dopiero teraz obchodzi mnie co jest najlepsze i najtańsze oczywiście ,Wiem że zwykłe piece są pracochłonne ,bo mam taki w domu rodzinnym ,gdzie tata jest palaczem ,bo ma na to czas ,a czy paneli fotowoltaicznych nie można samemu zamontować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.01.2015 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 ja akurat mam gaz nie PC, bo linia szła przy samej działce. Ale wielu moich klientów ma PC. Natomiast mam wokół sąsiadów palących węglem i jeśli tylko będzie referendum w PL o zakazie używania kotłów podpisze się bez namysłu. O tym, jak bardzo węgiel niszczy środowisko w którym żyję przekonuję się za każdym razem jak wymieniam filtry do rekuperatora. Naprawdę nie rozumiem co ludzie widzą w tak poważnym zanieczyszczaniu środowiska wokół własnego domu?! To jakby wbijać sobie gwoździe do trumny czy modlić o raka płuc. Własne dziecko ustawiłbyś na środku ruchliwego skrzyżowania, żeby się inhalowało spalinami dla zdrowia? I niestety nie przekonują mnie teksty, że ekogroszek to nie miał i pali się "czysto". Bo to nie jest prawda. To, że dymu nie widać, nie znaczy, że nie ma spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts