fza1719512880 25.01.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) No właśnie, czym? Wszędzie piszą o "podstawowych narzędziach stolarskich", ale teraz "podstawowe narzędzia", są na elektryke... Czy lepiej ciąć piłką ręczną, czy wyrzynarką, szlifować pilnikiem, czy tarczą na kontówce?, wiercić to pewne, widią bez udaru. Głównie chodzi mi o pylenie, które może być zabójcze dla elektronarzędzi. Płyty już kupione, ale jakoś nie korci mnie żeby sprawdzać czym najlepiej się tnie/szlifuje, skoro wiem że mogę liczyć na pomoc tych którzy to wiedzą Edytowane 25 Stycznia 2015 przez f@za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.01.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Jak na każde pytanie założysz osobny wątek to marne szanse na odpowiedź. Piła ręczna do drewna, jak masz wiertarkę ręczną to też dasz radę. wiertło do drewna metalu jak wolisz. Pilnik nie wiem po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fza1719512880 25.01.2015 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Jeśli złamałem netykietę, to przepraszam, po prostu po kilku dniach szukania odpowiedzi, czytaniu postów które były umieszczone w odpowiedzi na całkiem inny temat, uważałem że lepiej założyć nowy wątek, niż (Re)mixować. (czyt. mieszać) Ale wracając do tematu, już wiem że narzędzia typu piła płatnica, czy wiertarka ręczna (na korbę), dadzą sobie radę, ale ja mam prawie same elektro, a czytałem coś o pyleniu tych płyt przy obróbce... Wiertła do drewna, czy metalu było by mi szkoda, wywiercił bym gwoździem, a pilnik, no cóż uważam że powierzchnie dobrze dopasowane potrzebują mniej kleju. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez f@za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.01.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Ty się martw o swoje płuca a nie o silniczek elektryczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.01.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Masz pewnie kilka płyt więc kup najtańszą piłę płatnice, wiertło do drewna czy metalu za 3 zł wkrętarka czy wiertarka nie ma różniicy a jak masz ochote to gwożdziem. A i jak szkoda piły płatnicy najtańszej to można nożem do chleba takim z ząbkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fza1719512880 25.01.2015 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Czyli bardzo pyli? Chyba źle się zrozumieliśmy, mnie nie szkoda narzędzi, tylko uważam że do każdej pracy trzeba używać tych właściwych.A na marginesie, to że wolałbym wiercić gwoździem, to nie dla tego że szkoda mi 3 zł, ale wiertła do metalu, czy drewna, źle znoszą kontakt z materiałem mineralnym, nawet takim w którym można wiercić gwoździem. Kup wiertło do metalu za 1 zł i wierć nim w piasku. Wywiercisz, tylko szkoda tego zeta, lepiej go dać potrzebowskim. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez f@za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.01.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Pyli, nie pyli będziesz ciął wysokoobrotową kątówką bedzie pył bedziesz ciął þłatnicą bedzie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.01.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Na bezdechu robisz...Wciągasz powietrze rano, po południu wypuszczasz... Stara piła do drewna. Płyty które masz ze sobą połączyć, staraj się fabrycznymi końcami stykać. Obrzyny łączysz paskami, odpadkami, likwidując mostki termiczne. Używaj zamiennie z klejem, śrub do drewna 5,5 cm. Impregnatem traktuj wyłącznie stronę zewnętrzną i przyklejaną do ściany, Chyba że to impregnat systemowy (podobno taki jest - dla mnie bez sensu). Na koniec płyty odpylić zmiotką i przetrzeć wilgotną gąbką.. Lub odkurzaczem, jak już musiałeś zacząć oddychać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fza1719512880 25.01.2015 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 I o to chodziło, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.01.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Eniu jesteś Wielki wyczerpałeś temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts