Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kosztorys dla banku

Recommended Posts

Witam serdecznie, mam do Was pytanie.

Na dniach będę składał wnioski do banków, w których wymagane są kosztorysy.

Jak sporządzić taki kosztorys ? Chcę wziąć 200 tys kredytu, wartość nieruchomości wg banków wo 300 (tak liczą).

Czy sam osobiście mogę zrobić taki kosztorys?

I jeszcze jedno pytanie - czy kotłownia i pralnia liczą się do powierzchni użytkowej?

jesteś na etapie składania wniosku do banku? możesz to rozwinąć? nie masz nic zlozonego czy masz już przyznany czy jak? ale skoro masz już wycenę przez bank to powinieneś być być w trakcie papierologi

u nas było tak ze dali gotowy harmonogram prac i my mielismy wpisać

-ceny prac i procentowo określić ile jest pracy zrobionej a ile nie

-w której transzy będzie dany etap robiony

u nas musial podpisac to kier bud ale sami go zrobilismy

domyślam się ze każdy bank inaczej ma. powinas mieć już jakas pania lub pana z banku przypisanego do swego kredytu chętnie ci pomoze

Skorzystaj z ofert kilku banków, nie ograniczaj się do jednego.

Następnie porównaj najbardziej Tobie odpowiadające.

Zwróć uwagę na sam koszt kredytu: ubezpieczenia...są różne i jest ich dużo.

Rzeczoznawca nie przyjedzie za darmo. Ty za to zapłacisz, w niektórych bankach płaci się za każdą wizytę, a w niektórych nie.

Zwrócić się można do " pośredników" BARDZO PRZEPRASZAM ZA ZWROT, osobiście wybrałem NOTUS, (broń Boże nie reklamuję, tam złożyłem ofertę) na forum też są doradcy i są całkiem nieźli.

A co najważniejsze, jak to wszystko będziesz miał (jest darmowe) to sam musisz wybrać.