Jagiellonka321 29.01.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Witam, mam problem, w mieszkaniu pojawił się grzyb w okolicach okna, ale tylko w jednym pokoju... Pytanie, czy na tego grzyba ma wpływ akwarium? Co prawda jest ono z przykrywką, ale może jest nieszczelna... Mieszkamy tutaj pół roku, zamienilismy się z mieszkania, gdzie cały blok miał zła wentylację i każdy miał grzyba. W obu pokojach przy oknach był grzyb. Gdy szukaliśmy mieszkania, wiedzieliśmy gdzie patrzeć, że sprawdzić czy jest grzyb. Nie było żadnych oznak. Mieszkanie codziennie jest wietrzone, cały czas w tym pokoju jest okno ustawione na mikrowentylacje. Proszę o porady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 29.01.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Nie ma szczelnie zamkniętych akwariów , pokrywa pełni funkcję zabezpieczenia przed wyskoczeniem ryb oraz miejsca gdzie można zamaskować oświetlenie. Widziałam wiele zbiorników które nie miały przykryw i grzyba nie było. Jestem na 99% pewna, że to nie to jest przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 30.01.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 a jak jest z ogrzewaniem? a jak z ociepleniem bloku? ściana północna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Brak dobrej wentylacji. Miałam w bloku 250 l otwartego akwarium i grzyba nie miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 30.01.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 ...brak ogrzewania...brak ocieplenia...brak wentylacji to podstawowe powody pojawienia się grzybków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 30.01.2015 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Być może miejsce gdzie pojawił się grzyb przemarza i skrapla się tam woda. W połączeniu z nie sprawną wentylacją (a sprawna wnetylacja to nie tylko mikrowentylacja w oknie ale również kratki wentylacyjne, które zapewniają odpływ "zużytego", często wilgotnego powietrza) grzyb gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts