majjjlenka 21.03.2015 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Wracam do Was z projektem w końcu!!! Proszę o pomoc, wszelkie sugestie mile widziane! Projekt można jeszcze dowolnie zmienić, oprócz ścian, które oznaczyłam kolorem czerwonym Oto co mi się marzy w moim domu : -sypialnia z garderobą - chciałabym mieć w sypialni zamkniętą część w której znajdzie się zabudowana wielka szafa - nie musi być zabudowana ścianą, może być chociażby zasłonięta zasłoną w garderobie widzę lustro oraz wieszak na deskę do prasowania i żelazko musi być więc również miejsce na rozłożenie tej deski łóżko niekoniecznie musi mieć 2 metry:D wystarczy materac 140 cm -łazienka - podobają mi się małe funkcjonalne łazienki, bez zbędnej powierzchni do sprzątania myślałam, żeby w poniższej łazience na końcu zrobić pralnię przedzieloną ścianką, na której znajdował się będzie prysznic... realne? musi być zlew, pod którym znajdą się pojemne szuflady - kosmetykom na blacie mówię stanowcze NIE!!! -kuchnia - marzy mi się cała ściana zabudowana od podłogi do sufitu meblami, lodówką, piekarnikiem itd. )) -w salonie musi się znaleźć kominek, nie musie być wielki okazały, wystarczy minimalistyczny -piecyk gazowy - również dla niego trzeba znaleźć miejsce... Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majjjlenka 21.03.2015 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 i kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majjjlenka 21.03.2015 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 i ostatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 01.04.2015 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Nie napisałaś co będzie się znajdować na górze,bo jeśli kolejna łazienka to nie ma sensu na dole robić dwóch.Nie widzę kotłowni,jakie planujecie ogrzewanie?Rozumiem że sypialnia z garderoba ma się znaleźć na dole.Układ jest bardzo dobry,proponuję pralnię zrobić pod schodami i tam też umieścić piecyk gazowy.http://images67.fotosik.pl/762/2d05b5c106228badmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.04.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 kinka - gdzie tam pod schodami chcesz zmieścic piecyk gazowy i pralkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 01.04.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 kinka - gdzie tam pod schodami chcesz zmieścic piecyk gazowy i pralkę? No właśnie nie wiem czy to sam piecyk czy ogrzewanie ma być gazowe,jak tak to trzeba poszukać innego miejsca.Najlepiej byłoby wydzielić takie pomieszczenie w garażu a jego samego nieco wydłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majjjlenka 02.04.2015 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Ogrzewanie będzie na gaz + kominek. Rozmawiając z projektantem ustaliliśmy, że piecyk gazowy umieścimy w łazience lub w kuchni, gdzieś za szafką, aby nie był widoczny, podobno nowe piecyki nie zajmują zbyt wiele miejsca Powiedział, że w garażu nie można umieszczać piecyka gazowego :> Na górze planujemy 2 pokoje, bez łazienki, natomiast są to plany odległe, na początek robimy dół oraz schody, które zamykamy na kilka lat Zastanawiam się czy robić pod schodami wc czy wykorzystać to na małe pomieszczenie na odkurzacz itp... ? Taaaaaak, garderoba musi być w sypialni, to moje największe marzenie jeśli chodzi o dom W garderobie deska do prasowania, lustro i wielka szafa Kinka fajny pomysł na powiększenie garderoby w sypialni, tylko wtedy już nie mam miejsca na pralnię w łazience, a pod schodami nie mam pojęcia ile będzie miejsca i czy będzie go na tyle dużo aby spokojnie zrobić pranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.04.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 sam piecyk nie zajmuje dużo miejsca. Ale do tego dochodzi zasobnik na ciepłą wodę, naczynie zbiorcze i cała plątanina rur. Możesz kupić piec gazowy zintegrowany ze zbiornikiem, ale wówczas ma to wielkość dużej lodówki. Szczerze mówiąc robiłabym piwnicę w takim domku jak ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 03.04.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 No właśnie jak to ma być ogrzewanie gazowe to nie da się tego upchnąć w łazience,dlatego pisałam o pomieszczeniu w garażu takim 4-5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts