Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szeregówka, plomba :)

majjjlenka

Recommended Posts

Wracam do Was z projektem :D

w końcu!!!

Proszę o pomoc, wszelkie sugestie mile widziane! Projekt można jeszcze dowolnie zmienić, oprócz ścian, które oznaczyłam kolorem czerwonym :)

Oto co mi się marzy w moim domu :D :

-sypialnia z garderobą - chciałabym mieć w sypialni zamkniętą część w której znajdzie się zabudowana wielka szafa - nie musi być zabudowana ścianą, może być chociażby zasłonięta zasłoną :) w garderobie widzę lustro oraz wieszak na deskę do prasowania i żelazko :) musi być więc również miejsce na rozłożenie tej deski ;) łóżko niekoniecznie musi mieć 2 metry:D wystarczy materac 140 cm :)

-łazienka - podobają mi się małe funkcjonalne łazienki, bez zbędnej powierzchni do sprzątania :) myślałam, żeby w poniższej łazience na końcu zrobić pralnię przedzieloną ścianką, na której znajdował się będzie prysznic... realne? :D musi być zlew, pod którym znajdą się pojemne szuflady - kosmetykom na blacie mówię stanowcze NIE!!! :)

-kuchnia - marzy mi się cała ściana zabudowana od podłogi do sufitu meblami, lodówką, piekarnikiem itd. :)))

-w salonie musi się znaleźć kominek, nie musie być wielki okazały, wystarczy minimalistyczny :)

-piecyk gazowy - również dla niego trzeba znaleźć miejsce... :)

Pomożecie? :)20150321_150912.jpg20150321_150932.jpg20150321_151017.jpg20150321_151025.jpg20150321_151030.jpg

• 2 weeks później...

Nie napisałaś co będzie się znajdować na górze,bo jeśli kolejna łazienka to nie ma sensu na dole robić dwóch.Nie widzę kotłowni,jakie planujecie ogrzewanie?

Rozumiem że sypialnia z garderoba ma się znaleźć na dole.

Układ jest bardzo dobry,proponuję pralnię zrobić pod schodami i tam też umieścić piecyk gazowy.

http://images67.fotosik.pl/762/2d05b5c106228badmed.jpg

Ogrzewanie będzie na gaz + kominek.

Rozmawiając z projektantem ustaliliśmy, że piecyk gazowy umieścimy w łazience lub w kuchni, gdzieś za szafką, aby nie był widoczny, podobno nowe piecyki nie zajmują zbyt wiele miejsca :)

Powiedział, że w garażu nie można umieszczać piecyka gazowego :>

Na górze planujemy 2 pokoje, bez łazienki, natomiast są to plany odległe, na początek robimy dół oraz schody, które zamykamy na kilka lat :)

Zastanawiam się czy robić pod schodami wc czy wykorzystać to na małe pomieszczenie na odkurzacz itp... ?

Taaaaaak, garderoba musi być w sypialni, to moje największe marzenie jeśli chodzi o dom :D

W garderobie deska do prasowania, lustro i wielka szafa :)

Kinka fajny pomysł na powiększenie garderoby w sypialni, tylko wtedy już nie mam miejsca na pralnię w łazience, a pod schodami nie mam pojęcia ile będzie miejsca i czy będzie go na tyle dużo aby spokojnie zrobić pranie :)

sam piecyk nie zajmuje dużo miejsca. Ale do tego dochodzi zasobnik na ciepłą wodę, naczynie zbiorcze i cała plątanina rur.

Możesz kupić piec gazowy zintegrowany ze zbiornikiem, ale wówczas ma to wielkość dużej lodówki.

Szczerze mówiąc robiłabym piwnicę w takim domku jak ten.