Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Malowanie całego mieszkania

Domelek12

Recommended Posts

Witam Serdecznie wszystkich,

Jestem nowy na forum,wiec jeszcze nie bardzo wszystko wiem co i jak,dlatego proszę o wyrozumiałość.

Być może zakładam nowy temat nie potrzebnie bądź nie w tym dziale,za co z góry przepraszam.

Mam pewien problem,w doborze kolorów w nowym mieszkaniu. Piszę na tym forum z myślą,że może ktoś coś podpowie z własnego doświadczenia.

Do pomalowania mam całe nowo postawione mieszkanie. Myślę nad jasnymi kolorami w kuchni,salonie i przedpokojach,lecz nie mogę się zdecydować jakie.

[ATTACH=CONFIG]302660[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]302661[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]302662[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]302663[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]302664[/ATTACH]

Tak wygląda rozmieszczenie,nie wstawiłem zdjęcia kuchni bo nie chce się załączyć.

Edytowane przez Domelek12

Liczyłem pomalować salon i przedpokoje w jednym kolorze,co o tym myślicie? A czopuch przy kominku radzicie żeby został biały?

A jak proponujecie pomalować kuchnie,meble będą brązowe taki średniak jeśli chodzi o ciemność do tego srebrny sprzęt i blaty z granitu.

Jakiej firmy polecacie farbę? Myślałem nad Magnatem.

A to zdjęcie kuchni:

[ATTACH=CONFIG]302731[/ATTACH]

też jestem za białym kolorem:yes:

z własnego doświadczenia: teraz wydaje się, że jest taaaka duża powierzchnia (co nie znaczy, że nie :D jest)

gdy przyjdą meble, dodatki, pomieszkasz trochę... dom "zmaleje".

Ja koniecznie w takim stanie - bezmeblowym -chciałam kolory... by potem sukcesywnie je przemalować na biały, czy też inny bardzo jasny - jednolity

ave! Ogólnie to dom nie jest taki duży. Salon ma prawie 40m,a kuchnia 12m.

Co myślicie jakbym salon pomalował na kolor Garść Muszelek lub Pastelowa Orchidea z Duluxa? Chciałbym taki kolor jak na tym zdjęciu,ta jasna ściana.

[ATTACH=CONFIG]302760[/ATTACH]

Kuchnie też chce w miarę jasną,myślę nad jakimś beżem lub wanilią. Jaki kolorek byście polecili?

Edytowane przez Domelek12

w całym mieszkanku, a przynajmniej w przestrzeni otwartej taki sam kolor i ściany i sufity. Tak jak dziewczyny wczesniej zauważyły, masz różne podłogi i struktury na scianach, więc dla uspokojenia - jeden kolor. Nie widziałam na zywo tej muszelki. Weż próbki ze sklepu jesli mają i zrób mały test - zobaczysz jak wyglądaja w dzień a jak przy sztucznym świetle. Czy za bardzo np nie wpadaja w odcień np zółty.

Wydaje mi się, ze ja mam coś albo tę orchidęę:confused: (ma ciepły ale trochę za bardzo żółto-ecru odcień) i jeszcze w łazience jaśmin czy coś ale farba z logo z tęczowym słoniem (też nie pamietam.....:confused:)

Biały :yes: Kiedy będzie się patrzyło na kuchnię z perpsektywy salonu, będzie widać 4 brązy (kominek, podłoga w kuchni, podłoga w salonie i meble kuchenne)... Dla mnie to już o 2 brązy za dużo :( Jakiego koloru granit na blat wybraliście?

Granit na blaty jeszcze nie jest wybrany,a jaki byś poleciła?

A co powiesz o kolorze Pastelowa Orchidea, i Pastelowy Jaśmin z duluxa. Jakby pomalować którymś z tych kolorów salon,kuchnie i przedpokoje,chodzi mi że te trzy pomieszczenia w jednym kolorze. Wolałbym,żeby ten biały nie był taki typowo biały.