Domelek12 03.02.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) Witam Serdecznie wszystkich,Jestem nowy na forum,wiec jeszcze nie bardzo wszystko wiem co i jak,dlatego proszę o wyrozumiałość.Być może zakładam nowy temat nie potrzebnie bądź nie w tym dziale,za co z góry przepraszam. Mam pewien problem,w doborze kolorów w nowym mieszkaniu. Piszę na tym forum z myślą,że może ktoś coś podpowie z własnego doświadczenia.Do pomalowania mam całe nowo postawione mieszkanie. Myślę nad jasnymi kolorami w kuchni,salonie i przedpokojach,lecz nie mogę się zdecydować jakie.[ATTACH=CONFIG]302660[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]302661[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]302662[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]302663[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]302664[/ATTACH] Tak wygląda rozmieszczenie,nie wstawiłem zdjęcia kuchni bo nie chce się załączyć. Edytowane 3 Lutego 2015 przez Domelek12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.02.2015 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 ja bym za bardzo kolorów nie mieszała do tego kamienia na ścianie. Biały to bardzo dobry kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.02.2015 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Biały Bardzo dużo już się dzieje w tych pomieszczeniach, a jeszcze dojdą meble i dodatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elza231 04.02.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Biały pasuje w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelek12 04.02.2015 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Liczyłem pomalować salon i przedpokoje w jednym kolorze,co o tym myślicie? A czopuch przy kominku radzicie żeby został biały?A jak proponujecie pomalować kuchnie,meble będą brązowe taki średniak jeśli chodzi o ciemność do tego srebrny sprzęt i blaty z granitu.Jakiej firmy polecacie farbę? Myślałem nad Magnatem.A to zdjęcie kuchni:[ATTACH=CONFIG]302731[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 04.02.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 też jestem za białym kolorem:yes: z własnego doświadczenia: teraz wydaje się, że jest taaaka duża powierzchnia (co nie znaczy, że nie jest) gdy przyjdą meble, dodatki, pomieszkasz trochę... dom "zmaleje". Ja koniecznie w takim stanie - bezmeblowym -chciałam kolory... by potem sukcesywnie je przemalować na biały, czy też inny bardzo jasny - jednolity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelek12 04.02.2015 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 (edytowane) ave! Ogólnie to dom nie jest taki duży. Salon ma prawie 40m,a kuchnia 12m.Co myślicie jakbym salon pomalował na kolor Garść Muszelek lub Pastelowa Orchidea z Duluxa? Chciałbym taki kolor jak na tym zdjęciu,ta jasna ściana.[ATTACH=CONFIG]302760[/ATTACH]Kuchnie też chce w miarę jasną,myślę nad jakimś beżem lub wanilią. Jaki kolorek byście polecili? Edytowane 4 Lutego 2015 przez Domelek12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 04.02.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 w całym mieszkanku, a przynajmniej w przestrzeni otwartej taki sam kolor i ściany i sufity. Tak jak dziewczyny wczesniej zauważyły, masz różne podłogi i struktury na scianach, więc dla uspokojenia - jeden kolor. Nie widziałam na zywo tej muszelki. Weż próbki ze sklepu jesli mają i zrób mały test - zobaczysz jak wyglądaja w dzień a jak przy sztucznym świetle. Czy za bardzo np nie wpadaja w odcień np zółty. Wydaje mi się, ze ja mam coś albo tę orchidęę (ma ciepły ale trochę za bardzo żółto-ecru odcień) i jeszcze w łazience jaśmin czy coś ale farba z logo z tęczowym słoniem (też nie pamietam.....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.02.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Tęczowy słoń to farby Caparol;) A ja bym przełamała wszechobecny brąz jasnym odcieniem szarego - w całym mieszkaniu.Chociaż to, jakie mają być ściany zależy mocno od wybranych mebli (kolorystyki). Masz już coś wybrane, kupione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.02.2015 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Moim zdaniem żadnych wanilii, kremów i beży... Masz już teraz za dużo ciepłych brązów, bardzo zobowiązujących połączeń na podłodze i suficie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inga_p 05.02.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Biały będzie dobry;) i potem możesz ożywić trochę pomieszczenie dodatkami z kolorystycznym akcentem;) na pewno odpadają wszelkie beże, kawy z mlekiem i inne takie, zleją się z kamieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greta21 05.02.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Przy kamieniu który masz na ścianie biel będzie dobrze wyglądać do tego kanapa czarna albo szara;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 05.02.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 A ja bym dała jasną szarość na ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelek12 05.02.2015 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Meble w salonie będą ciemne,sofa czarna skóra.A co myślicie jakbym w salonie dał Srebrzysty Granit lub Pastelowy Opal z Magnatu? A w kuchni waniliowy kryształ również z Magnatu. Malował ktoś takimi kolorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Miałam srebrzysty granit - bardzo ładny szary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelek12 05.02.2015 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 ana289 A masz może jakieś zdjęcia tego koloru? On jest jasny,czy bardziej ciemny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.02.2015 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Domelek, będzie brzydko z tymi waniliami do ciepłych brązów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelek12 05.02.2015 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 joliska Patrzyłem na ten Srebrzysty Granit,ale wydaje mi się,że będzie trochę za ciemny. A co proponujesz do kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.02.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Biały Kiedy będzie się patrzyło na kuchnię z perpsektywy salonu, będzie widać 4 brązy (kominek, podłoga w kuchni, podłoga w salonie i meble kuchenne)... Dla mnie to już o 2 brązy za dużo Jakiego koloru granit na blat wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelek12 05.02.2015 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Granit na blaty jeszcze nie jest wybrany,a jaki byś poleciła? A co powiesz o kolorze Pastelowa Orchidea, i Pastelowy Jaśmin z duluxa. Jakby pomalować którymś z tych kolorów salon,kuchnie i przedpokoje,chodzi mi że te trzy pomieszczenia w jednym kolorze. Wolałbym,żeby ten biały nie był taki typowo biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts