Smakor 04.02.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Mamy w wiatrołapie przygotowane miejsce na szafę wnękową. Miejsca jest dość sporo bo 180 cm szerokości, głębokości jakieś 75 cm i wysokość ok 2,6m. Zastanawia mnie tylko jak pogodzić zabudowaną szafę z codziennym użytkowaniem. Przecież np. mokrej kurtki nie wkładamy do szafy, czy czapki. Co z butami? Czy można zrobić coś ładnego a zarazem funkcjonalnego w takim miejscu? Jak to macie rozwiązane w waszych domach? Do tego przydałby się jeszcze jakiś taborecik dla tych co im ciężko buty założyć na stojaka... Prośba o jakieś praktyczne sugestie jak taki kącik urządzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 04.02.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Może tak? http://lh5.ggpht.com/_s4gu-iIsLjo/TJpQQZnpBrI/AAAAAAAAIQc/eizWQh-FOFM/s720/DSC07969.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 u mnie wieszak będzie naprzeciw szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 06.02.2015 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 No właśnie o czymś takim myślałem jak na zdjęciu. Albo tak albo nawet zrobić tak, żeby drzwi chodziły po całości i w trybie "domowym" część z wieszakiem będzie odsłonięta a jak będą goście, żeby było "ładnie" zamykać całość. Myślałem też o tym aby szafę zrobić jednak w całości a dodatkowo na ściance przylegającej do szafy dać 2-3 wieszaczki (widziałem gdzieś w necie takie ze składanymi haczykami). Moja żona nawet zaczęła kombinować czy nie zrobić na jakieś 30-40 cm wysuwanego cargo na którym można byłoby wieszać rzeczy mokre itp. A gdy nie jest potrzebne zasuwać i tworzyć spójną płaszczyznę z szafą. Jak zwykle czasem ciężko coś z góry dobrze zaprojektować. Najlepsze są doświadczenia fizyczne, ale wtedy zwykle jest już za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wkretak 06.02.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ta aranżacja na foto jest bardzo fajna. U nas jest jednak nieco inaczej. Mamy wybudowane na dole takie niższe półki na buty - zamykanie przesuwne, oddzielnie nadbudowana jest nad tym szafa tradycyjna z wieszakami i szufladami na rękawiczki, czapki i inne drobiazgi, a na mokre kurtki stoi zewnętrzny wieszak - można kupić fajne w sklepach z metaloplastyką. Na krzesełko niestety nie znalazło się miejsce, ale w szafie mamy taki awaryjny taborecik składany z Jyska i też daje rade jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEWA 13.12.2018 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Smakor mam pytanie. Czy szafa w wiatrołapów jest już zdrrobiona? Możesz się pochwalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts