tomekatomek 04.02.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Instalacja w planach na rurach spiro - czy i gdzie zamontować tłumiki ? Na nawiewie za centralą to pewne, ale czy gdzieś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 05.02.2015 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Mam skrzynki rozdzielcze i dalej PE. Montowałem najdalej od centrali jak się dało, czyli przed samą skrzynką. Mimo głośnej centrali nawiew mam bezgłośny.Wywiew w jednej łazience minimalnie słychać, mimo tłumika, bo jest najbliżej centralki. Tłumiki naprawdę dużo dają, z tym że sztywne. Pierwotnie zastosowałem tłumik miękki i to było zawracanie głowy.Jaka by nie była instalacja, na logikę wydaje mi się, że tłumik powinien być jak najdalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 05.02.2015 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Jak dla mnie tłumik powinien być zaraz za centralą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekatomek 05.02.2015 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Czy ma sens dawać tłumik na wywiewie zaraz przy centrali ? Edytowane 5 Lutego 2015 przez tomekatomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 05.02.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Trzeba się zastanowić czy na wywiewie w ogóle ma sens? Przy domowej instalacji i tak niskich prędkościach przepływu nie wiem czy ogóle montowanie tłumików jest konieczne...? Zakładając poprawnie dobrane średnice kanałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 06.02.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Domowa instalacja i niskie prędkości, ale przede wszystkim kierowałbym się głośnością centrali. Ja mam głośną i tłumiki okazały się konieczne.Ale to żaden problem zrobić instalację bez nich, posłuchać i najwyżej dokupić i dodać (tak zrobiłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekatomek 06.02.2015 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Instalacja będzie na rurach spiro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts