oletomada 17.02.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Witam, nie będę zakładał nowego tematu bo mam podobną sytuację.Posiadam działkę rolna z warunkami zabudowy.Chciałem poprzez zgłoszenie postawić (narazie) budynek gospodarczy (a`la garaż blaszak). Chciałbym mieć z ZE prąd docelowy (taryfę G11). Pytając się w ZE (Energa) dowiedziałem się, że w budynku gospodarczym muszę mieć założoną jakąś instalację elektyczną (punkt świetlny, gniazdko itp) i dopiero wtedy podłączą prąd w taryfie G. Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem podłączenia prądu docelowego do budynku gospodarczego? Nadmieniam, iż w przyszłości za może 3-4 lata będę chciał się budować, natomiast na chwilę obecną działkę będę wykorzystywał jako rekreacyjną (kosiarka itp).Ile, w moim przypadku, zamówić mocy przyłączeniowej? czy 4.5kW wystarczy ? Czy lepiej odrazu 12kW. Oczywiście mowa o 3 fazach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 17.02.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 (edytowane) Pytając się w ZE (Energa) dowiedziałem się, że w budynku gospodarczym muszę mieć założoną jakąś instalację elektyczną (punkt świetlny, gniazdko itp) i dopiero wtedy podłączą prąd w taryfie G. Bzdura na resorach. Niech panienka z okienka douczy się jakie kryteria decydują o zakwalifikowaniu do danej grupy taryfowej. Obecność punktu świetlnego i gniazdka nie jest tym kryterium. Wystarczy zajrzeć do taryfy Edytowane 17 Lutego 2015 przez zbich70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts