autorus 06.09.2016 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 U mnie działa navibot samsunga. Ogólnie jest ok. Szczególnie, że ma automatyczne włączanie i opróżnianie. Ale tego modelu chyba już w sprzedaży nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.09.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 U mnie działa navibot samsunga. Ogólnie jest ok. Szczególnie, że ma automatyczne włączanie i opróżnianie. Ale tego modelu chyba już w sprzedaży nie ma Jak to nie ma??? To był jedyny model. który sam opróżnia zbiornik Inne samsungi i żadna Iroomba nie mają tej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.09.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Ostatnio szukałem i nie znalazłem. Ten model jest ciekawy bo to w sumie 2 odkurzacze. I ta baza, z platformą do wjeżdżania. http://robotbg.com/files/styles/xxl/public/images/news/Samsung_Navibot_4.jpg?itok=69kzOSdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.09.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Ostatnio szukałem i nie znalazłem. Ten model jest ciekawy bo to w sumie 2 odkurzacze. I ta baza, z platformą do wjeżdżania. http://robotbg.com/files/styles/xxl/public/images/news/Samsung_Navibot_4.jpg?itok=69kzOSdz Wszystko to wiem, miałam go 3 miesiące na teście, boskie urządzenie. Aleś mnie pocieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.09.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nic nie poradzisz. Zostaje rynek wtórny , czasem można znaleźć fajne oferty. W końcu ten odkurzacz nie zniknął 10 lat temu tylko w tamtym roku. Jeśli chodzi o żywotność w tym modelu jeszcze nie wiem, ale poprzedni był ok i wymianie podlega w sumie tylko akumulator (zamienni) i szczotki przednie. Akumulator to sam załatwiłem bo przez jakieś pół roku go nie używałem i padł. Teraz chodzi praktycznie codziennie i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.09.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Teraz chodzi praktycznie codziennie i jest ok. Ma chodzić codziennie - taka jest idea stosowania automatów zarówno sprzątających jak i np. koszących. A u Ciebie ma łatwiznę bo nie ma rogów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 07.09.2016 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 mam jedno i drugie, ale gdybym mial wybierać to wybrał bym tylko roombe, mam psa i zero dywanów czy wykladzin, roomba jest wlaczana codziennie i codziennie ma pełny zbiornik, a chodze na boso po domu i sie ciesze ze sierści niemam na stopach. raz na tydzień urzywamy centralnego, bo niektóryre zakamarki są niedostępne dla roomby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.09.2016 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 No tak ale navibot czyszczę raz na tydzień albo nawet rzadziej. Oczywiście ze względu na ten duży zbiornik. Nie wiem czemu producent z tego zrezygnował. Może się mu po prostu nie opłacało. Ale jako użytkownik muszę powiedzieć, że jest to wygodne. I tez nie mam dywanów, na dywanach to rożnie bywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 17.10.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Czyli polecacie duet: VACUFLO FC570 oraz Navibota ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 29.11.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Gdzie można wrzucać kupon na zakup odkurzaczy?Bo dostałem takie: http://des.gearbest.com/uploads/pdm-desc-pic/Electronic/image/2016/06/14/1465868616484402.jpgLINK ILIFE X5coupon: ILIFEX5S 116.99$ only 100 pcs http://gloimg.gearbest.com/gb/pdm-product-pic/Electronic/2016/05/18/source-img/20160518101353_88454.jpgLINK ILIFE A4coupon: ILIFEA4 119.99$ Only 55 pcs http://des.gearbest.com/uploads/pdm-desc-pic/Electronic/image/2016/10/11/20161011093012_80817.jpgLINK Cop Rose Smart Robot Window Cleanercoupon: CopRose 129.99$ Only 30 pcs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terdemannia09 04.12.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Czy takie roboty sprawdzają się jak w domu są dzieci i cały czas zabawki są porozrzucane po domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.01.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Przed świętami kupiłem używanego Navibota za 450zł. Trochę ciężko było mi wyrzucić kilka tysięcy na nowego, skoro nigdy nie widziałem czegoś takiego w akcji. Nikt z moich znajomych takiego robota nie ma. Od samego początku miałem z nim trochę problemów. Zacinał się i wyłączał. Nie zawsze też wracał do bazy. Jednak efekt jego pracy przerósł moje oczekiwania. Sierść psa i wszelkie drobiny lądowały w pojemniku i codzienna jego praca wyraźnie dawała efekty. Po lekturze internetu postanowiłem wymienić baterię i przy okazji boczne szczotki. Efekt był mizerny, robot po zjeździe ze stacji co chwile mi się wyłączał. Zauważyłem że wyłącza się w momencie podjechania do przeszkody i w tym momencie zaczynał zbyt mocno się cofać i następował błąd i stop. Postanowiłem go rozebrać i przeczyścić. Wszystkie szczoteczki i kółka były zawalone sierścią i włosami. Wyczyściłem je. Po złożeniu efekt był ten sam. Po zastanowieniu się rozebrałem go ponownie i wyczyściłem wszystkie okienka do sensorów. No i to był strzał w dziesiątkę. Robot ożył jak nowy Od kilku dni pracuje codziennie i nie mam z nim najmniejszych problemów. Nie mam odkurzacza centralnego i czasami zastanawiałem się, czy nie powinienem był go zrobić. Ręczne odkurzanie mimo wszystko jednak zajmuje sporo czasu i codziennie na pewno nie chciałoby mi się tego robić. Dzisiaj mam z tym święty spokój. Robot odkurza mi cały dolny poziom z płytkami, górę z wykładziną odkurzamy ręcznie. Na górę nie ma wstępu pies, wiec wystarczy odkurzyć raz w tygodniu. Gdybym dzisiaj ponownie się budował, to zamiast odkurzacza centralnego wybrałbym robota. Super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.01.2017 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Jaki masz model navibota ? Mój na razie działa ok, ale twój patent na pewno sobie kiedyś wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.01.2017 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Stare g... Nie wiedziałem czy w ogóle jest sens, a teraz za 650zł mam sprawnego robota z nową baterią i szczotkami Brakuje mi w nim jedynie programowania, trzeba go włączać ręcznie. Edytowane 25 Stycznia 2017 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 26.01.2017 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 My od kilku miesięcy mamy iLife V5s (pro) Polecam, ogarnia świetnie codzienny piasek, okruchy i koty pod łóżkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszka 02.02.2017 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Witam!Czytam, przeglądam, raczej nie udzielam się - ale tu sobie pozwolę. Lubię porządek a nie lubię sprzątać - więc kupuję wszystko co może mi to ułatwić. Podaję garść doświadczeń - byłam posiadaczką ROOMBY seria 700, poszła płyta główna (nie do naprawy) po 2,5 roku użytkowania. 1800 PLN w błoto. JAko, że człowiek przyzwyczaja się szybko do dobrego, po kilku zgrzytnięciach zębami zakupiłam za namową przedstawiciela pewnego sklepu moneual rydis - efekt taki, że żałuję 100 krotnie wydanych złotówek na ROOMBĘ - nie ma co porównywać, inna klasa sprzętu. Kocham ten odkurzacz. Miałam też w posiadaniu -SCOBĘ - porażka, sprzedałam toto jeszcze na gwarancji. A teraz zakupiłam jeszcze odkurzaczo mop philips aquatrio pro fc7088/01 - normalnie teraz jesetm przeszczęśliwa. Zaznaczam, nie mam żadnych dywanów, mycie podłóg ograniczyło się do max 15 min (około 140 po podłogach). Do parkietu odkurzacz samojezdny, do kafli philips. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia79 02.02.2017 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 mam centralny odkurzacz, ale też ok 300m do sprzątania więc roomby i inne takie nie wchodzą w grę centralny to najlepsze rozwiązanie na odkurzanie - wygodne, szybkie, ciche (odkurzacz jest w garażu), nie śmierdzi i nie "zakurza" znajomi mają takiego robota na znacznie mniejszej powierzchni i tak narzekali, aż przestali używać właśnie, miałam też aquatrio, ale ciężkie toto jest i po sprzątaniu musiałam biegać ze szmatka i czyścic pod scianami, bo zostawiało niedoczyszczony pasek o wnoszeniu na piętro nie było mowy, chyba że mąż akurat był w domu szczotki się ostatecznie zatarły i przestalam się ciagle potykac o kabel ale mopem mi już obrzydło, parowy też miałam - porażka teraz się zastanawiam nad tym: http://allegro.pl/odkurzacz-bezprzewodowy-myjacy-bat-philips-plyn-i6683876808.html dzwoniłam i miła pani mi zachwalała, że teraz jest zadowolona, bo z aquatrio miala taką samą przygodę, a to jej ładnie czysci itd itp wiadomo, każdy chwali swoje i dlatego pytam: co o tym sądzicie? ma to ktoś w domu i używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 06.02.2017 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Mam i centralny i od 5 miesięcy roombę - świetnie się uzupełniają. Ale sama roomba bez centralnego czy jakiegoś innego normalnego odkurzacza dla mnie nie wchodzi w grę. Roomba sprząta tylko "z wierzchu" - czyli tylko dostępne dla niej podłogi, nie wjedzie w kąt za kanapą, nie odkurzy kanapy czy krzeseł, pajęczyn ze ścian i samochodu Ale na takie sprzątanie uzupełniające, żeby po wierzchu było czysto jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 08.02.2017 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Hej, właśnie budujemy i b. proszę o pomoc w wyborze Centralnego Odkurzacza. Co sprawdzonego polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2017 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 zajrzyj na temat poświęcony tylko odkurzaczom centralnym - cały wybór modeli i porady sprzedawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts