ventix 08.02.2015 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Czyli reasumując, nie dociągam do sufitu a komorę zabezpieczam od góry płytami izolacyjnymi. Wełnę mam kupioną ale wygląda na to że to zły zakup bo bardzo ją krytykujecie. Proszę o jednoznaczną odpowiedź czy mam ją bezwzględnie sobie odpuścić i robić wszystko płytami izolacyjnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 08.02.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Nie słuchaj tych fahoffców z bożej łaski. Niech któryś z tych geniuszy poda Ci materiał o niższym współczynniku przewodzenia ciepła niż wełna Widocznie nigdy nie potrafili zrobić dobrze kominka z tego materiału i zamiast pomyśleć gdzie pieprzą robotę woleli wrócić do prymitywnej i przestarzałej technologii z przed pierwszej wojny światowej. i jeszcze do tego straszą pożarami:D . Nie daj się też nabrać na sugestie ( dosyć chamskie ) , że " bieda czy głupota " - mogłem wybrać dowolny materiał na obudowę ( stać mnie i do tego mam dostęp do materiałów w najniższych z możliwych cenach ) a wybrałem wełnę i zwykły g-k i to do tego w prawie stuletnim domu A żeby było weselej , jest to jedyne moje ogrzewanie . Obudowę wymyśliłeś dosyć prostą i łatwą do realizacji. Przyjechać i pomóc nie pomogę ( brakuje mi czasu dla swoich klientów ) ale pisz na priv. to w wolnej chwili postaram się pokierować Cię , byś ustrzegł się błędów , tak typowych dla tego rodzaju materiałów. pzdr. Edytowane 8 Lutego 2015 przez Bader Aby kolega Remiks mógł napisać coś mądrego zamiast czepiać się słówek ( zmiana wskaźnik na współczynnik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 08.02.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) giełda fachowców już nie samym materiałem a i usługą handlują Piotrze na priv to myślałem że oferty tylko Ci bez wykupionego abonamentu posyłają w ramach oszczędności Edytowane 8 Lutego 2015 przez ktototaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.02.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Nie słuchaj tych fahoffców z bożej łaski. Niech któryś z tych geniuszy poda Ci materiał o niższym wskaźniku przewodzenia ciepła niż wełna Widocznie nigdy nie potrafili zrobić dobrze kominka z tego materiału i zamiast pomyśleć gdzie pieprzą robotę woleli wrócić do prymitywnej i przestarzałej technologii z przed pierwszej wojny światowej. i jeszcze do tego straszą pożarami:D . Nie daj się też nabrać na sugestie ( dosyć chamskie ) , że " bieda czy głupota " - mogłem wybrać dowolny materiał na obudowę ( stać mnie i do tego mam dostęp do materiałów w najniższych z możliwych cenach ) a wybrałem wełnę i zwykły g-k i to do tego w prawie stuletnim domu A żeby było weselej , jest to jedyne moje ogrzewanie . Obudowę wymyśliłeś dosyć prostą i łatwą do realizacji. Przyjechać i pomóc nie pomogę ( brakuje mi czasu dla swoich klientów ) ale pisz na priv. to w wolnej chwili postaram się pokierować Cię , byś ustrzegł się błędów , tak typowych dla tego rodzaju materiałów. pzdr. Miałem taką myśl, by Cie polecić. Ale myślałem, żeś oczadział, bo dawno Twego szczebiotu nie słyszeliśmy. Ventix...Masz niepowtarzalną szansę. Ostatni Mohikanin i jedyny sprawiedliwy (dla wełny) będzie Twoim mentorem...Zamieniamy się w słuch.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.02.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 giełda fachowców Masz wełnę w ofercie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 08.02.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Nie słuchaj tych fahoffców z bożej łaski. Niech któryś z tych geniuszy poda Ci materiał o niższym wskaźniku przewodzenia ciepła niż wełna pzdr. Wskaźnik czy współczynnik. Jest kilka materiałów o takiej samej, zbliżonej np styropian, płyty korkowe ekspandowane, włókno szklane, piana poliuretanowa (współczynnik niższy), płyty pilśniowe porowate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.02.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Wskaźnik czy współczynnik. Jest kilka materiałów o takiej samej, zbliżonej np styropian, płyty korkowe ekspandowane, włókno szklane, piana poliuretanowa (współczynnik niższy), płyty pilśniowe porowate Odpuść sobie...szkoda czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ventix 08.02.2015 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Panowie ja potrzebuję podpowiedzi rzeczowych i wprost jak chłop krowie na granicy a nie jakieś tam wskaźniki czy współczynniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 08.02.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 giełda fachowców Masz wełnę w ofercie? No ba... ja bym nie miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 08.02.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Panowie ja potrzebuję podpowiedzi rzeczowych i wprost jak chłop krowie na granicy a nie jakieś tam wskaźniki czy współczynniki Rzeczowe już masz tylko musisz zdecydować które są rzeczowe. Sam budowałem pieco kominek korzystając z forum ale świadomie nie zadawałem pytań by nie musieć decydować które odpowiedzi są g... warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 08.02.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Miałem taką myśl, by Cie polecić. Ale myślałem, żeś oczadział, bo dawno Twego szczebiotu nie słyszeliśmy. Ventix...Masz niepowtarzalną szansę. Ostatni Mohikanin i jedyny sprawiedliwy (dla wełny) będzie Twoim mentorem...Zamieniamy się w słuch.... Niesamowite - miałeś myśl !!! Z góry dziękuję , ale nie wysilaj się . Wystarczy mi swoich klientów Ja nie muszę tu polować pzdr. ps. Jak tam proces z wełniarzami ???? Czyżby jak zwykle dużo ryku , mało mleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.02.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Ehhhh, nie dziękuj. Bo nietzaszto...A o kim miałem pomyśleć jak nie o Tobie?! Jesteś rodzynek na forum. Takich się szanuje... Proces? Wiesz,....zastosowałem zasadę...nie ruszaj gówna, smród sam zniknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 08.02.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Ehhhh, nie dziękuj. Bo nietzaszto...A o kim miałem pomyśleć jak nie o Tobie?! Jesteś rodzynek na forum. Takich się szanuje... Proces? Wiesz,....zastosowałem zasadę...nie ruszaj gówna, smród sam zniknie... Rodzynek- dobre:) Fakt , bo inni ( dobrzy i partacze ) raczej zapierdzielają , nie narzekając na brak pracy:D . ad.2 Dobrze powiedziane......... gdy brak argumentów ( wyssane z brudnego palca w sądzie się nie liczą ) czyli dużo ryku a mleka jak nie było tak i nie ma pzdr. ps. co by bracia Rosjanie się nie śmiali - prawidłowo : nizaczto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.02.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Ni za czto...a nie będzie tak gadał przek....? A mliko jak mliko...Po co ryczeć skoro statystyki są dobre? Płyty KW wypierają wełnę...Muszę zadbać o jakie jej ostatki do muzeum.... Edytowane 8 Lutego 2015 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 09.02.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Rodzynek- dobre:) Fakt , bo inni ( dobrzy i partacze ) raczej zapierdzielają , nie narzekając na brak pracy:D . Tu masz rację . Tylko czy DOBRZY wykonawcy oferują wełnę ? Oferując wełnę mineralną , zdecydowanie tańszy materiał = niższe koszty wykonania, łatwiej złapać Klienta na giełdzie "najtaniej wykonam" ... . Tylko czy fachowa budowa czegokolwiek w tym i kominka polega na oferowaniu najtańszych rozwiązań ? Co z takimi wartościami jak ZDROWIE naszych klientów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ventix 10.02.2015 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Po waszych opiniach wełna wylądowała z powrotem na półce w castoramie. Trzeba będzie zainwestować w płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 10.02.2015 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Tu masz rację . Tylko czy DOBRZY wykonawcy oferują wełnę ? Oferując wełnę mineralną , zdecydowanie tańszy materiał = niższe koszty wykonania, łatwiej złapać Klienta na giełdzie "najtaniej wykonam" ... . Tylko czy fachowa budowa czegokolwiek w tym i kominka polega na oferowaniu najtańszych rozwiązań ? Co z takimi wartościami jak ZDROWIE naszych klientów ? Dobry wykonawca dobiera optymalne rozwiązanie do potrzeb . Sam stosowałbym częściej np. płyty W-K ( koszt jest dla mnie taki sam .jak wełna + g-k , za to zysk znacznie wyższy ) gdyby nie gorsze parametry tych pierwszych . A zamiast szafować ZDROWIEM , dogadaj się w końcu z Dwupostaciowym i podajcie producentów wełny do sądu Może jak oberwiecie po d...e , to przestaniecie rzucać błotem , licząc , że coś się przylepi . pzdr. ps. mam nadzieję ,że odwiedziłeś już alergologa , który wyjaśnił Ci ,że przegrzany kurz za cholerę nie może być alergenem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts