surgi22 12.02.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Czemu zdziwiona a widziałaś szczelny dom zbudowany z bala ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.02.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 zdziwiona, że przeszedł w starostwie projekt z takim zapotrzebowaniem. Jak to ma się do warunków technicznych jakim powinny odpowiadać budynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 13.02.2015 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 zdziwiona, że przeszedł w starostwie projekt z takim zapotrzebowaniem. Jak to ma się do warunków technicznych jakim powinny odpowiadać budynki. może obliczenia ładnie wyglądają a wykonanie wszystko kładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KromaXXL 13.02.2015 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 A może mi ktoś powiedzieć ile by kosztowała kompletna instalacja rozsądnej (nie chińskiej) gruntowej pompy ciepła wraz z odwiertami i montażem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.02.2015 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 A może mi ktoś powiedzieć ile by kosztowała kompletna instalacja rozsądnej (nie chińskiej) gruntowej pompy ciepła wraz z odwiertami i montażem ? A musi być gruntowa ? Jakieś specjalne zalecenia z nadmiaru kasy czy tylko taki kaprys bogatego inwestora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KromaXXL 14.02.2015 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 czytałem, że powietrzne nie dają rady przy dużych mrozach... Nie znam się na tym, ale widziałem na allegro gruntową pompę ciepłą 8kw z montażem za 33tyś (pompa-ciepla-8-kw-gruntowa-montaz-komplet-odwierty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bway 14.02.2015 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 czytałem, że powietrzne nie dają rady przy dużych mrozach... Nie znam się na tym, ale widziałem na allegro gruntową pompę ciepłą 8kw z montażem za 33tyś (pompa-ciepla-8-kw-gruntowa-montaz-komplet-odwierty) nie wiem kolektor pionowy czy poziomy ? jeżeli jest geologia zrobiona to poprosze o dane do pionowego, policzymy , samo PC w 15 K powinno sie zmieścić zależy jakiej marki intersuje wykonanie odwiertów zależa od gruntu, średnio ok 100 pln / m2 jak bedzie użyty młotek to 130 /mb jak geologii nie ma to dokumentacja ok 1500 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KromaXXL 16.02.2015 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 kolektor poziomy lub pionowy w zalezności czy byłaby bardzo duża różnica w cenie. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts