Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o Pomoc . Umeblowanie

Kowies

Recommended Posts

Witam

Mam problem ze zdecydowaniem się jak umeblować mój pokój, proszę was o porady i opinie .

pokój ma wymiar 4,05mx2,85m , w pokoju podłoga to parkiet bukowy olejowany na kolor orzech. w pokoju jest już zamontowana szafa przesuwna biały połysk/lustro. parapet jest stary betonowy , mam zamiar zabudować go płytą taką samą z jakiej jest zrobiona szafa , myślałem nawet by zrobić to w taki sposób by część po lewej stronie była bardziej wysunięta i poszerzona tak by parapet mógł służyć jako biurko . w pokoju chcę umieścić komodę/stolik pod tv półki ścienne i kanapę/sofę/narożnik taki by powierzchnia spania miała dł.2m i szerokość tak by dwie osoby mogły w miarę wygodnie spać. początkowo chciałem kupić narożnik na zamówienie na wzór tego http:// kokopelia.pl/rozkladana-sofa/ za tym narożnikiem przemawiało to że nie jest on rozkładany i co za tym idzie nie spi się na cieniutkim materacu lecz na takim samym na jakim się siedzi , jest na nim wystarczająco dużo miejsca by można było zorganizować średnie spotkanie ze znajomymi , lecz w końcu uznałem że jest on za duży do takiego pokoju chociaż szkoda. już od nadmiaru informacji i przemyśleć sam nie wiem co zrobić i w jaki sposób umeblować ten pokój by było stylowo.

Liczę na waszą pomoc i z góry dziękuję

przesyłam zdj. i pozdrawiam.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

dwie osoby w miarę wygodnie to szerokość min 140 cm pow. spania.

Jaką funkcję ma pełnić ten pokój? Salon czy sypialnia młodzieżowa, gdzie wpada od czasu do czasu jakiś kumpel?

Dokładnie , sypialnia młodzieżowa/pokój dzienny dla jednej osoby + dziewczyna czasami

naprawdę nie wiem jak chcesz tam zmieścić narożnik i biurko i szafkę na TV.

Zastanów się czy zamiast wieszać osobne TV, nie lepiej kupić duży monitor do komputera z wejściem TV

Wówczas pomysł z blatem na całą szerokość pokoju, pod oknem, byłby dobrym pomysłem.

Do tego łóżko z zapasowym, wysuwanym materacem, które pełniłoby w dzień role kanapy.