Kowies 10.02.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Witam Mam problem ze zdecydowaniem się jak umeblować mój pokój, proszę was o porady i opinie . pokój ma wymiar 4,05mx2,85m , w pokoju podłoga to parkiet bukowy olejowany na kolor orzech. w pokoju jest już zamontowana szafa przesuwna biały połysk/lustro. parapet jest stary betonowy , mam zamiar zabudować go płytą taką samą z jakiej jest zrobiona szafa , myślałem nawet by zrobić to w taki sposób by część po lewej stronie była bardziej wysunięta i poszerzona tak by parapet mógł służyć jako biurko . w pokoju chcę umieścić komodę/stolik pod tv półki ścienne i kanapę/sofę/narożnik taki by powierzchnia spania miała dł.2m i szerokość tak by dwie osoby mogły w miarę wygodnie spać. początkowo chciałem kupić narożnik na zamówienie na wzór tego http:// kokopelia.pl/rozkladana-sofa/ za tym narożnikiem przemawiało to że nie jest on rozkładany i co za tym idzie nie spi się na cieniutkim materacu lecz na takim samym na jakim się siedzi , jest na nim wystarczająco dużo miejsca by można było zorganizować średnie spotkanie ze znajomymi , lecz w końcu uznałem że jest on za duży do takiego pokoju chociaż szkoda. już od nadmiaru informacji i przemyśleć sam nie wiem co zrobić i w jaki sposób umeblować ten pokój by było stylowo. Liczę na waszą pomoc i z góry dziękuję przesyłam zdj. i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.02.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 dwie osoby w miarę wygodnie to szerokość min 140 cm pow. spania. Jaką funkcję ma pełnić ten pokój? Salon czy sypialnia młodzieżowa, gdzie wpada od czasu do czasu jakiś kumpel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowies 10.02.2015 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 dwie osoby w miarę wygodnie to szerokość min 140 cm pow. spania. Jaką funkcję ma pełnić ten pokój? Salon czy sypialnia młodzieżowa, gdzie wpada od czasu do czasu jakiś kumpel? Dokładnie , sypialnia młodzieżowa/pokój dzienny dla jednej osoby + dziewczyna czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.02.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 naprawdę nie wiem jak chcesz tam zmieścić narożnik i biurko i szafkę na TV. Zastanów się czy zamiast wieszać osobne TV, nie lepiej kupić duży monitor do komputera z wejściem TV Wówczas pomysł z blatem na całą szerokość pokoju, pod oknem, byłby dobrym pomysłem. Do tego łóżko z zapasowym, wysuwanym materacem, które pełniłoby w dzień role kanapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts