wtyczka123 13.02.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam wszystkich forumowiczów. To moj pierwszy post na tym forum, ale aktywnie go czytam i korzystam z Waszych doświadczeń. Bardzo proszę o rady w urządzeniu salonu z aneksem kuchennym. Zdaję sobie sprawę, że to będzie właściwie taka większa kuchnia z sofą, ale zależy mi na jak najrozsądniejszym urządzeniu jej. Jesteśmy młodym małżeństwem z dzieckiem w drodze i prawdopodobnie będziemy w tym mieszkaniu mieszkać ładnych parę lat. Sypialnia i pokój dla dziecka są oddzielne, salon ma być miejscem przygotowania i spożywania posiłków oraz relaksu. Chcę, żeby znalazły się w nim wszystkie potrzebne meble kuchenne, nieduży stół dla czterech osób i duża wygodna sofa plus telewizor. Myślicie, że jest szansa wcisnąć to wszystko na powierzchni 20m kw? Będę ogromnie wdzięczna za wszystkie sugestie i pomysły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.02.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Zaproponowany układ jest bardzo dobry,jedynie bym dodała stół przy oknie dostawiony do blatu.http://images69.fotosik.pl/613/175d07b51a6b82bf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 15.02.2015 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Dziękuję bardzo za odpowiedź! A co myślicie o takim ustawieniu? Zastanawiałam się też nad nieco innym ustawieniu mebli kuchennych. Jeden rząd pod ścianą tak jak jest, tam gdzie lodówka, plus półwysep odchodzący spod okna. Myślicie, źe sprawdziłby się taki pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 ten stół ma najwyżej 80 cm średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 15.02.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Troche głupio urywać ciąg szafek w połowie okna. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e3307964fe7.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b86a9342fe49.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 15.02.2015 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Alicyja, dzięki za piękne wizualizacje. Może masz rację pisząc, że lepiej wyglądałyby szafki pociągnięte do końca okna.Czy mogę spytać w jakim programie zrobiłaś ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 15.02.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Program nazywa się PRO100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly1011 16.02.2015 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Witam.ja tez poraź pierwszy tutaj.nie długo bd na etapie wykończenia domu.Już mam wizję ci i jak ma wyglądać tylko obawiam się ,że zrobię coś nie tamChodzi mi ogolnie o kolorystykę całego dołu domu.Mozna powiedzieC ze cały dół będzie otwarty jak korytarz z kuchnią i dużym sasalonem.Okna są kolory złotego dębu. Planuje zrobić podłogę w salonie w panelach a resztę w kaflach i żeby całość nie odbiegala od siebie kolorem. Cala podloga ma byc w jednym kolorze a mianowicie brązu coś w podobie okien.Jedna ścianę na której planuje zawiesić tv tez chce zrobić brązowa.MMyślałam tez w tym samym.kolorze co ta ściana pomalować kąty w salonie.Podwieszony sufit naokoło salonu ma być podwieszany i również chciałam w kolorze brązu. I tu moje pytanie czy nie będzie tego brazu za duzo?jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 10.03.2015 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 A co byście powiedzieli na rozwiązanie z półwyspem? Na półwyspie byłaby strefa zmywania - zmywarka, zlew, plus jakaś szafka do przechowywania. Po drugiej stronie natomiast lodówka, piekarnik, płyta. Wiem, że pokój jest mały, ale zależy mi na dużym narożniku, już sobie jeden upatrzyłam i jego wymiary odwzorowane są na tym rzucie. Naniesiony przeze mnie stół ma wymiary 120x80. Proszę o ocenę tego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 myjąc pryskałabyś na głowy siedzących na kanapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 10.03.2015 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Tak, pryskałabym z lubością. Widzę to np tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 tylko ten blat jest szerszy niż u ciebie na rysunku. takie szczegóły sa ważne, kiedy kazdy cm się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 10.03.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Tak, zdaję sobie sprawę, wkleiłam to zdjęcie przykładowo, bo na szybko nic innego nie znalazłam. Ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ta "przysłonka" była wąska? Elfir, myślisz że ten półwysep to nienajlepsze rozwiązanie, tak? Czy oprócz potencjalnego ochlapywania wodą kanapowiczów widzisz jeszcze jakieś inne minusy? Może faktycznie pomysł nie jest najszczęśliwszy, chciałabym po prostu maksymalnie wykorzystać tę małą przestrzeń, uzyskać jak najwięcej szafek kuchennych i jak najwięcej miejsca na wypoczynek. Nadal proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Potrzebujesz szafek, ale niekoniecznie to muszą być kuchenne. Rzadziej używaną zastawę czy kieliszki przecież nie musisz trzymać w części kuchennej, ale w regale przy TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 10.03.2015 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Racja.A jak Ty byś Elfir to rozplanowała? Masz jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 boję się, że wszelkie półwyspy tylko pogorszą komunikacje w tym pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 26.09.2015 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Dzień dobry, tym razem zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w zaplanowaniu łazienki. Czy jest szansa, żeby na tym metrażu oprócz prysznica, toalety i umywalki, zmieściły się jeszcze pralka i suszarka? Np jedna na drugiej, w słupku? Od razu zaznaczę, że pralko-suszarka nie wchodzi w grę, muszą to być dwa urządzenia. Bardzo proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 26.09.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 http://images66.fotosik.pl/1208/a75641f572202ebcmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 27.09.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Witam, moja propozycja aranżacji przestrzeni. Drzwi przesunięte na środek ściany. Na prawą stronę od wejścia miejsce na pralkę/ suszarkę. Opcja znalezienia odpowiednich wymiarów, żeby się zmieściła jedna koło drugiej. Prysznic 80x120cm typu walk-in z odpływem liniowym. Kompakt wc podwieszany i umywalka na blacie. Oferuję pomoc w profesjonalnym projektowaniu wnętrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 11.10.2015 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Dziękuję serdecznie za pomoc!Myślę, że projekt Kinki to jest to, co powinniśmy zrobić. Anika, dzięki za pomoc, ale przeniesienie WC na tą ścianę raczej nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts