Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów.

To moj pierwszy post na tym forum, ale aktywnie go czytam i korzystam z Waszych doświadczeń. Bardzo proszę o rady w urządzeniu salonu z aneksem kuchennym. Zdaję sobie sprawę, że to będzie właściwie taka większa kuchnia z sofą, ale zależy mi na jak najrozsądniejszym urządzeniu jej. Jesteśmy młodym małżeństwem z dzieckiem w drodze i prawdopodobnie będziemy w tym mieszkaniu mieszkać ładnych parę lat. Sypialnia i pokój dla dziecka są oddzielne, salon ma być miejscem przygotowania i spożywania posiłków oraz relaksu. Chcę, żeby znalazły się w nim wszystkie potrzebne meble kuchenne, nieduży stół dla czterech osób i duża wygodna sofa plus telewizor. Myślicie, że jest szansa wcisnąć to wszystko na powierzchni 20m kw?

Będę ogromnie wdzięczna za wszystkie sugestie i pomysły!

image.jpg

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.ja tez poraź pierwszy tutaj.nie długo bd na etapie wykończenia domu.Już mam wizję ci i jak ma wyglądać tylko obawiam się ,że zrobię coś nie tam

Chodzi mi ogolnie o kolorystykę całego dołu domu.Mozna powiedzieC ze cały dół będzie otwarty jak korytarz z kuchnią i dużym sasalonem.Okna są kolory złotego dębu. Planuje zrobić podłogę w salonie w panelach a resztę w kaflach i żeby całość nie odbiegala od siebie kolorem. Cala podloga ma byc w jednym kolorze a mianowicie brązu coś w podobie okien

.Jedna ścianę na której planuje zawiesić tv tez chce zrobić brązowa.MMyślałam tez w tym samym.kolorze co ta ściana pomalować kąty w salonie.Podwieszony sufit naokoło salonu ma być podwieszany i również chciałam w kolorze brązu. I tu moje pytanie czy nie będzie tego brazu za duzo?jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.

• 4 weeks później...

A co byście powiedzieli na rozwiązanie z półwyspem? Na półwyspie byłaby strefa zmywania - zmywarka, zlew, plus jakaś szafka do przechowywania. Po drugiej stronie natomiast lodówka, piekarnik, płyta.

Wiem, że pokój jest mały, ale zależy mi na dużym narożniku, już sobie jeden upatrzyłam i jego wymiary odwzorowane są na tym rzucie. Naniesiony przeze mnie stół ma wymiary 120x80. Proszę o ocenę tego pomysłu.

image.jpg

Tak, zdaję sobie sprawę, wkleiłam to zdjęcie przykładowo, bo na szybko nic innego nie znalazłam. Ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ta "przysłonka" była wąska?

Elfir, myślisz że ten półwysep to nienajlepsze rozwiązanie, tak? Czy oprócz potencjalnego ochlapywania wodą kanapowiczów widzisz jeszcze jakieś inne minusy? Może faktycznie pomysł nie jest najszczęśliwszy, chciałabym po prostu maksymalnie wykorzystać tę małą przestrzeń, uzyskać jak najwięcej szafek kuchennych i jak najwięcej miejsca na wypoczynek.

Nadal proszę o porady. :)

• 6 months później...

Dzień dobry,

tym razem zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w zaplanowaniu łazienki. Czy jest szansa, żeby na tym metrażu oprócz prysznica, toalety i umywalki, zmieściły się jeszcze pralka i suszarka? Np jedna na drugiej, w słupku?

Od razu zaznaczę, że pralko-suszarka nie wchodzi w grę, muszą to być dwa urządzenia.

Bardzo proszę o pomoc! :)image.jpg

Bez tytułu.jpg

Witam,

moja propozycja aranżacji przestrzeni. Drzwi przesunięte na środek ściany. Na prawą stronę od wejścia miejsce na pralkę/ suszarkę. Opcja znalezienia odpowiednich wymiarów, żeby się zmieściła jedna koło drugiej. Prysznic 80x120cm typu walk-in z odpływem liniowym. Kompakt wc podwieszany i umywalka na blacie.

Oferuję pomoc w profesjonalnym projektowaniu wnętrz. Pozdrawiam

• 2 weeks później...