wtyczka123 11.11.2015 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Bardzo proszę Was o podzielenie się swoją opinią nt. podłogi w moim przedpokoju. Zamierzałam w całym przedpokoju położyć gres, w pokojach będzie podłoga drewniana. Zaczęłam się jednak zastanawiać czy nie położyć gresu tylko na fragmencie, który na planie zaznaczyłam na czerwono, a na pozostałej części już deski, jak w pokojach. Jak sądzicie - czy to się "zgra" wizualnie? Co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 11.11.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Lepiej będzie się prezentować gres na całym przedpokoju tak będzie ładniej wizualnie i też praktyczniej.Za mały fragment podłogi żeby go dodatkowo dzielić i kombinować z łączniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.11.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 A ja zrobiłabym tak, jak narysowałaś - jedno odcięcie podłogi, a nie kilka pod każdymi drzwiami czy otwartą (jak zakładam) przestrzenią salonu z kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 12.11.2015 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 witam, wg mnie obie wersje dobre. Z praktycznego punktu widzenia gres wystarczy tylko na obszarze gdzie chodzi się w butach - więc zakres zaznaczony na Twoim rysunku jest ok. Z uwagi na estetykę, warto byłoby wyrównać linię gresu z linią ściany salonu, ale wtedy trzeba przesunąć ścianę lewej sypialni do tej samej linii. Wtedy korytarz miałby tylko 100cm (teraz 123). Może problem poprawiłyby drzwi przesuwne, tylko czy chce Ci się aż tak bawić. Jeśli uda Ci się dopasować kolor płytek do paneli, linia styku będzie mało istotna. Jeśli ułożysz gres po całości, jak radzi Kinka, warto wejść tym samym materiałem/kolorem do łazienki. Przy okazji łazienki, przesunąłbym drzwi: (pralka pod blatem, nad zabudowanym wc szafki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 12.11.2015 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Dzękuję za wszystkie odpowiedzi. Joliska. Drzwi wewnętrzne do salonu będą zamontowane, przez większość czasu otwarte, zamykane w razie potrzeby. 2013arch, dzięki za pomysł z łazienką, już wcześniej o tym pomyśleliśmy i przesunęlismy te drzwi właśnie tak jak poradziłeś. Mój mąż obstaje nadal przy gresie położonym tylko w części przedpokoju. Mnie natomiast nie opuszczają wątpliwości. cóż, trzeba podjąć jakąś decyzję i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Masczepan 13.11.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 A zastanawiałaś się, czym uzupełnić gres? Pomysł na płytki jest bardzo dobry (i praktyczny, szczególnie w odniesieniu do łazienki), ale fajnie byłoby dodać jakiś ciekawy kolor ścian w samym przedpokoju. Kiedyś skorzystałem z tego poradnika, żeby zaprojektować przedpokój w swoim domu. Mojej żonie bardzo spodobało się połączenie drewna z pastelami i wydaje mi się, że będzie pasować też do gresu. https://www.dulux.pl/pl/inspiracje/jak-pomalowac-przedpokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 13.11.2015 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Kładłabym gres tylko w części korytarza - z jedną listwą a nie pod każdym pokojem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 13.11.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Łączenie dwóch rodzai podłóg nie musi być koniecznie zamaskowane listwą. Pierwsza opcja to korek a druga kit lub fuga. Nie rzuca się to wtedy aż tak w oczy. Można zastosować podłogę w przybliżonym kolorze jak już wcześniej zostało zaproponowane, lub w kontraście wyznaczając wtedy strefę wejścia. https://lh4.googleusercontent.com/-kvQ_EpAX0C4/UftxG-qSLCI/AAAAAAAAl_w/Qbke06G1zj4/w837-h628-no/IMG_1321.JPG https://lh4.googleusercontent.com/-UsTUBOKVlyw/Uftxs3vKXhI/AAAAAAAAmAA/qmV2bKKSlh8/w837-h628-no/IMG_1352.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 13.11.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) http://s1.myfloor.pl/static/galleries/11211/521767d1e6fbd.jpg Edytowane 13 Listopada 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 13.11.2015 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Bardzo proszę o nieumieszczanie reklam w tym wątku. Dzięki za wszystkie szczere opinie. Jeśli ktoś miałby jeszcze jakieś ciekawe refleksje - chętnie przeczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 13.11.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Łączenie dwóch rodzai podłóg nie musi być koniecznie zamaskowane listwą. Pierwsza opcja to korek a druga kit lub fuga. Nie rzuca się to wtedy aż tak w oczy. Można zastosować podłogę w przybliżonym kolorze jak już wcześniej zostało zaproponowane, lub w kontraście wyznaczając wtedy strefę wejścia. https://lh4.googleusercontent.com/-kvQ_EpAX0C4/UftxG-qSLCI/AAAAAAAAl_w/Qbke06G1zj4/w837-h628-no/IMG_1321.JPG https://lh4.googleusercontent.com/-UsTUBOKVlyw/Uftxs3vKXhI/AAAAAAAAmAA/qmV2bKKSlh8/w837-h628-no/IMG_1352.JPG anika zgadza się - ale jeśli miałaby to być pływająca podłoga to takie łączenie raczej odpada. Wtedy zostają listwy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 14.11.2015 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Podłoga nie będzie pływająca, bedzie klejona do podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 14.11.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Ja jeszcze raz napiszę ..........po co tak kombinować z tak niewielką powierzchnią,jednolita podłoga na całości optycznie powiększy ten przedpokój. Jeśli wszędzie będzie jednakowa podłoga drewniana (pokoj,salon i część przedpokoju) wtedy ten jedyny kawałek można dać w płytkach. http://cdn25.urzadzamy.smcloud.net/s/photos/t/54612/gres-i-parkiet-na-podlodze-w-przedpokoju_1756025.jpg http://www.indepro.pl/images/galeria/big/1376339060.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 14.11.2015 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Kinka, bardzo cenię Twoje rady, ale teraz już zgłupiałam! Radzisz żeby po całości przedpokoju dać płytki, czy tak jak w drugim zdaniu w części przedpokoju położyć to samo drewno co w pokojach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.11.2015 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Kinka faktycznie sobie przeczy, ale moim zdaniem chodzi jej o to, by płytki były TYLKO w małym przedpokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 14.11.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Ja radzę aby dać po całości,nie lubię dzielenia przestrzeni tym bardziej w mieszkaniu gdzie zazwyczaj jest ciasno i ciemno przy wejściu. Ale to tylko moje zdanie..........natomiast jeśli podłoga na reszcie mieszkania (wszędzie) będzie jednakowa wówczas ten kawałek z płytkami może równie dobrze się prezentować. Jeśli natomiast planujesz przy wejściu płytki dalej panele a w pokojach jeszcze coś innego tworzy się 3 rodzaje podłóg a to już przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 14.11.2015 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Ok, już wszystko rozumiem. Chciałam zachować dwa rodzaje podłóg. Przy wejściu płytki, a w dalszej części przedpokoju to samo co w reszcie mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wtyczka123 17.11.2015 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Kolejna prośba do Was! Proszę, doradźcie jak zaplanować oświetlenie w tym pomieszczeniu. Załączam plan pomieszczenia, na który nieudolnie naniosłam sofę, stół oraz źródła światła czerwonymi kropkami. Czy tyle wystarczy? Lampa w części salonowej, lampa nad stołem, dwie małe lampki nad blatem oraz zaznaczona czerwoną kreską listwa led między szafkami górnymi i dolnymi. Dołączam też projekt mebli kuchennych. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 17.11.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Koniecznie jakieś centralne oświetlenie kuchni, bo na razie w tamtej części masz tylko oświetlenie kierunkowe skierowane na blaty, które powinno być dodatkiem podczas pracy przy blatach lub dekoracją. Będzie za ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 17.11.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Moim zdaniem wystarczy - mam kuchnię 15m z oświetleniem kierunkowym częściowo otwartą na jadalnię 20m, gdzie są dwie lampy nad stołem - w zupełności wystarcza. Z centralnego oświetlenia kuchni w ogóle nie korzystam. Wszystko zależy od wybranych lamp (nad stołem, nad blatami) i mocy światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts