michal.bdg 16.02.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Witam, mam pytanie choć może nie jest to odpowiednie miejsce na tego typu zapytanie.Chciałbym przytwierdzić lustro bez wiercenia do gresowych płytek na ścianie i mam do wyboru 2 rozwiązania1. Kleju który z pewnością będzie trzymał ale w przypadku wymiany lustra raczej nie będę miał szans aby doczyść powierzchnie gresu z kleju i pozostanie mi lustro w takim samym wymiarze lub większe.2. Taśmy przeznaczone do luster. Ale mam obawy jak długo takie lustro powisi zakładając ze z powodu "struktury " gresu nie złapie idealnie na całej powierzchni taśmy, i jeszcze jedno czy klej zawarty w taśmie podobnie jak ten z tuby w sposób trwały nie wpłynie na stan wizualny gresu.-pozdrawiam i dziękuje za pomocmichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 17.02.2015 02:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 w wc mam zastosowaną taśmę do mocowania lustra,które w ten sposób zostało przymocowane do gresu, w łazience (gdzie pozostawione zostało miejsce w płytkach)oraz w przedpokoju klej -takie opcje wybrali szklarze,którym zleciłem docięcie i montaż luster w domu.j Jak dotąd oba rozwiązania,zgodnie z ich zapewnieniem się sprawdzają.Luster w najbliższej przyszłości raczej nie będę wymieniać(w razie czego-odpukać- to na ten sam rozmiar), więc ewentualny wpływ taśmy na gres jakoś zupełnie mnie nie interesował.Bardziej obawiałem się ewentualnego ponownego nawiercania otworów w gresie w przypadku wymiany lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.02.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 ja wieszałam lustro na plastrach dwustronnych do luster. Nie szło odkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubakuba 10.03.2015 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Ale to na przykład na taśmie dwustronnej to montowałeś, np. tessa czy na jakiś specjalnych plastrach? Ja mam u siebie po prostu zrobione miejsce w płytkach i tam wklejone lustro, ale przy remoncie chyba zmienię opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 pewnie w czasach gdy montowałam lustro nie było w sklepach jakiejś specjalistycznej tesy. Kupiłam razem z lustrem tę taśmę - taka piankowa była, z dwustronnym klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.bdg 09.05.2015 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 witam, dziekuje wszystkim za podpowiedzi, wklejone na klej do luster, dobrej marki na S......przed wklejeniem sprawdziłem na kawałku zapasowjej płytki gresowej po ok. 2 dniach klej całkowicie zaschnięty mozna bez sladu wyskrobać z płytek w razie wymiany lustra na inny wymiar czyli jest ok.-michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts