Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lustro na gresie

michal.bdg

Recommended Posts

Witam,

mam pytanie choć może nie jest to odpowiednie miejsce na tego typu zapytanie.

Chciałbym przytwierdzić lustro bez wiercenia do gresowych płytek na ścianie i mam do wyboru 2 rozwiązania

1. Kleju który z pewnością będzie trzymał ale w przypadku wymiany lustra raczej nie będę miał szans aby doczyść powierzchnie gresu z kleju i pozostanie mi lustro w takim samym wymiarze lub większe.

2. Taśmy przeznaczone do luster. Ale mam obawy jak długo takie lustro powisi zakładając ze z powodu "struktury " gresu nie złapie idealnie na całej powierzchni taśmy, i jeszcze jedno czy klej zawarty w taśmie podobnie jak ten z tuby w sposób trwały nie wpłynie na stan wizualny gresu.

-pozdrawiam i dziękuje za pomoc

michał

w wc mam zastosowaną taśmę do mocowania lustra,które w ten sposób zostało przymocowane do gresu, w łazience (gdzie pozostawione zostało miejsce w płytkach)oraz w przedpokoju klej -takie opcje wybrali szklarze,którym zleciłem docięcie i montaż luster w domu.j Jak dotąd oba rozwiązania,zgodnie z ich zapewnieniem się sprawdzają.Luster w najbliższej przyszłości raczej nie będę wymieniać(w razie czego-odpukać- to na ten sam rozmiar), więc ewentualny wpływ taśmy na gres jakoś zupełnie mnie nie interesował.Bardziej obawiałem się ewentualnego ponownego nawiercania otworów w gresie w przypadku wymiany lustra.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

witam, dziekuje wszystkim za podpowiedzi, wklejone na klej do luster, dobrej marki na S......przed wklejeniem sprawdziłem na kawałku zapasowjej płytki gresowej po ok. 2 dniach klej całkowicie zaschnięty mozna bez sladu wyskrobać z płytek w razie wymiany lustra na inny wymiar czyli jest ok.

-michał