stasier 03.01.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Mikrofalówka się przydaje, czasami trzeba gdzieś szybko wyjść i wpada się do domu coś przekąsić, to mikrofalówka podgrzeje w 2 minuty, a piekarnik musi się nagrzać itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.08.2020 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Pytanie - czy zmieniła się jakaś predyspozycja odnośnie stosowania w kuchni sprzętu AGD?Kuchenka mikrofalowa wyparta przez .........czy jest jednak inaczej - zajmuje bardziej szczytne miejsce w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 08.08.2020 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Przydaje się do rozmrożenia lub szybkiego podgrzania lecz nie jest to najważniejszy sprzęt. Chleba czy bułeczek w niej nie upieczesz. Własnie wyjąłem blachę bułeczek. Zapach okrutny:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antyspam 10.08.2020 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Chleba czy bułeczek w niej nie upieczesz. Ale możesz je szybko odświeżyć parą wodną jak zrobią się suche i twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.08.2020 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Ja pieczywa nie odświeżam, co kilka dni piekę nowe. Dwie ostatnie wyjdą na kolację, to znaczy że trzeba zamiesić i upiec nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raxon 19.09.2020 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Mikrofalowka zajmuje w mojej kuchni szczytne miejsce, tuz nad piekarnikiem w slupku. Takich bzdur jak w tym watku to chyba jeszcze nigdzie nie widzialem. Ogdrzewanie w mokrofalowce jest chyba najtansze. 3 minuty oracy z moca 800w to nie 20 minut z moca 2000w. Mikro uzywa tylko tyle pradu zeby zagrzac a piekarnik musi sie caly nagrzac. Jedzenie zdrowe czy nie zdrowe. Zalezy od jedzenia. Jak jest niezdrowe to z mikro i z piekarnika bedzie nie zdrowe... Mikrlfale tylko wywoluja ruch czasteczek wody co wprawia je w drgania i sie grzeje. W mikrofali ciezko odgrzac cos co jest suche. Jesli wolnostojaca mikrofala kosztuje 200-300 zl to chyba to nie jest duzy wydatek, do zabudowy te 600zl tez wystarcza. U nas mikrofala to chodzi codziennie nawet kilka razy dziennie. W pracy to nawet jak mam bulki to nie jem ich z lodowki tylko cyk do mikro na 15 sekund i sa w temp pokojowej. W zasadzie w lecie to czesciej uzywamy mikrofali niz czajnika. Jesli ogdrzanie zupy to 3/60 godziny o mocy 800W to daje to 0.05 razy 0.8 kWh czyli 0.04 razy te 60 groszy czyli 2-3 grosze za miske cieplej zupy. Piekarnik wciagnie z 10 razy wiecej pradu na samo rozgrzanie. Wiadomo ze zapiekanki z piekarnika lepsze i tam je robie ale do glowy by mi nie przyszlo zeby odgrzewac zupe ziemniaki czy kotleta w piekarniku. Z patelni tez nie dobre. Predzej bym z kuchni wyrzucil czajnik niz mikrofale:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts