gante 18.02.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) Witam, Na wiosnę ruszamy z budową domu jednorodzinnego. Analizuje swój projekt od dłuższego czasu i zamiast przyjąć wszystko jak jest to chyba wyszukuje sobie problemów... Do rzeczy. Nie wiem dlaczego ale do tej pory w ogóle nie zastanawiałam się nad jadalnią w moim przyszłym domu. Wiedziałam że stól zawsze się gdzieś wstawi. Ostatnio jednak analizując rozmieszczenie stref na parterze dotarło do mnie że stół w obecnej chwili jest trochę na przejściu i co gorsze nie widzę gdzie można by go było przenieść.. Stół chciałabym mieć prostokątny min. na 6 osób.. W akcie desperacji gotowa byłam zlikwidować spiżarkę (pomieszczenie nr 4 na rzucie), dzięki temu zyskałabym wnękę zaraz przy kuchni która pomieściłaby stół ale kiedy przestałam się oszukiwać że spiżarka nie będzie mi potrzebna to się poddałam w poszukiwaniach lepszego wyjścia.. Jeśli ktokolwiek miałby jakiś pomysł będę ogromnie wdzięczna za pomoc.. Poniżej wklejam rzut parteru: Edytowane 18 Lutego 2015 przez gante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2015 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) co to za projekt domu? Bo rozplanowany jest nieciekawie + mnóstwo kominów! Edytowane 18 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2015 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Kolorem czerwonym pozmieniane ścianki działowe. http://images67.fotosik.pl/629/edad8fe4f8dcadedgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gante 18.02.2015 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Wyslalam wiadomosc z nazwa projektu na priv. nad kominami i ich iloscia nwet sie nie zastanawialam! Rozumiem ze ida za tym dodatkowe koszty ale mozna tna tym etapie cos z tym zrobic czy raczej szkoda zachodu? Pewnie to glupie pytanie ale Jakiego rzedu sa to koszta?(pytam poniewaz przeszlo mi przez mysl zeby zainteresowac sie rekuperacja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gante 18.02.2015 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Dziekuje za przeslana propozycje. Bardzo ciekawe rozwiazanie i na pewno bym je rozwazyla gdyby nie to ze tam gdzie zaznaczylas spizarke mam prawie 4m okno horyzontalne w kuchni dlugosci blatu.. nie chcialabym z niego rezygnowac Co do lazienki to super sugestia-dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2015 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) przecież takie okno można zrobić na frontowej elewacji. Niestety ta pracownia ma projekty efektowne na wizualizacjach, ale niespecjalnie liczące się z kieszenią inwestora. Od jakiej strony świata masz wjazd na działkę, że w kuchni od frontu masz okno do ziemi? Nie będzie cię krepować takie otwarcie domu na ulicę? Spiżarka w tym projekcie jest kompletnie nieprzydatna - to wąski korytarzyk z małą szafką na końcu. Jej likwidacja nie jest żadną stratą dla domu. Przy tym wąskim oknie nie można mieć kuchenki na gaz. Poza tym nie będzie cię irytowało pryskanie tłuszczu na szybę? Można spróbować połączyć komin wentylacyjny łazienek na piętrze i parterze z kominem do pieca oraz przestawić kominek.Wentylacja łazienkowa i kuchenna chyba wyprowadzona jest na strych a nie ponad dach, bo na wizualizacji nie widzę kominków wentylacyjnych na dachu. Edytowane 18 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gante 19.02.2015 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Szerokosc tego okna do ziemi w kuchni zmniejszylam ze 180cm do 100cm. Nie przeszkadza mi to ze jest do ziemi bo bedziemy mieli prawdopodobnie wyzsze ogrodzenie. Dziekuje za sugestie bede analizowala zaproponowane zmiany i moze na cos wpadne. Co do kominkow to na wizualizacji faktycznie nie ma ale widzialam jedna realizacje tego domu i tam juz sa;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 19.02.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Ilość kominów jest powalająca,ja bym zrobiła kominek na ścianie spiżarki razem z tv i jeśli to możliwe odwróciła bieg schodów.http://images67.fotosik.pl/630/4a13b3ca1d286cc1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2015 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 (edytowane) Kinka - a jak chcesz wejśc na schody przy takim ustawieniu? schodów nie da sie odwrocic ze względu na nachylenie dachu. Z resztą tam jest antresola Edytowane 19 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts