feenix 24.06.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 sa jakies tajne dodatki do glinki czy tylko sama woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 24.06.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) sa jakies tajne dodatki do glinki czy tylko sama woda? Może i są, ja ich nie znam. Glina plus piasek, glina plus szamot, glinę trzeba schudzić i oczywiście woda można też cementu troszkę. Wpisz w wujku g.. hasło tynk gliniany no i trzeba troszkę poeksperymentować z mieszanką. Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Remiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.06.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 sa jakies tajne dodatki do glinki czy tylko sama woda? Tylko soli nie syp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feenix 24.06.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 kwasku cytrynowego tez nie dodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feenix 24.06.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 24.06.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 No z tą solą to niezupełnie tak, dodaje się ale raczej nie w tym przypadku a kwasku fakt bym nie dodawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 24.06.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Może i są, ja ich nie znam. Glina plus piasek, glina plus szamot, glinę trzeba schudzić i oczywiście woda można też cementu troszkę. Wpisz w wujku g.. hasło tynk gliniany no i trzeba troszkę poeksperymentować z mieszanką. tu na forum był Wojtek, coś ostatnio zamilkł , ok by specem od "robót ziemnych" napisz do niego z pewnością odpowie, w razie co Bohusz ma do niego PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.06.2015 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Remiks. Kiedy się sypie sól? Tynk gliniany. Jak ktoś robi, to raczej gęby nie otworzy...A jak kto inny zacznie gadać, to pewno wie tyle co wujaszek Google... A Wojtek do ukarania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feenix 25.06.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 odrobine kwasku starzy fachowcy do gipsu szpachlowego dawali zeby wolniej wiazal.moj dziadek gdzies w palacu kultury robil sztukaterie i od innych fachowcow z polski posiadl te wiedze.za duzo nie wolno bo sie ph zbytnio zmieni i farba nie trzyma mimo zadruntowania mydlem malarskim.a soli jednej fachman jak u nas docieplal urzad gminy dodal do kleju, do wtapiania siatki zeby na przymrozkach nie zamarzl.potem nalozyl baranka . wiekszosc baranka odpadla przez weekend potem wszystko zerwal i poprawial na wlasny koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.06.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Remiks. Kiedy się sypie sól? Tynk gliniany. Jak ktoś robi, to raczej gęby nie otworzy...A jak kto inny zacznie gadać, to pewno wie tyle co wujaszek Google... A Wojtek do ukarania! Co do soli to raczej Ty Piotrze powinieneś wiedzieć, (np zimą na podjazd i chodnik )przecież nie kto inny o niej wspomniał. Wiadomo fachowcy nie zdradzą wszystkich swoich tajemnic ale ja mogę sobie robić eksperymenty jakie chcę posiłkując się wiedzą od wujka g... książek itp. Tynk gliniany jak ktoś robi na sprzedaż to pewnie gęby nie otworzy, A tak masz rację jak ktoś inny czyli ja, to wujek g... ale niekoniecznie tylko wujek a tynkiem postaram się pochwalić Edytowane 25 Czerwca 2015 przez Remiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 26.06.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 czy z mielonej gliny lub mielonego szamotu po zmieszaniu z "CZYMS" , mozna zrobic jakas nietypowa stukture(np.wygladzic dlonia jak na marokanskich kominkach ) na cieplej zabudowie kominka po uprzednim zatopieniu siatki oczywiscie? Zobacz na naszej stronie kominek Eko-Chynów ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feenix 28.06.2015 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 wlasnie ten kominek rzucil mi sie w oczy i z tad moje pytanie.troche jednak obawiam sie experumentowania z glina bo czas mnie ogranicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts