balcifer120 20.02.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Witam mam takie pytanko bo będę kładł panele, kupował szafke i kredens oraz malował pokój. Ogólnie cały pokój robie. Ma 15 m kwadratowych więc nie za dużo. No i mam łóżko którego nie bd wymieniał : jest ono niebieskie z małymi wstawkami kremowymi (naprawde małymi). No i nie wiem jak to wszystko dobrać. Myślałem nad meblami typu Venge(ofc moge z nich zrezygnować ). Ale co dalej to nie wiem. Czy dobrym pomysłem jest w 15 metrowym pokoju malować na dwa kolory? Bo tak właśnie bym chciał(dwie ściany plus sufit szare i dwie ściany czerwone). Najbardziej by mi się marzyło czerwono szary pokój, ale nie wiem czy wtedy meble venge pasują. No i kwestia paneli... jakie te panele wtedy dobrać. No i pewnie w takim przypadku przydała by się jakaś narzuta na łóżko bo czerwone ściany i niebieskie łóżko? To chyba nie będzie dobrze współgrało. Też zaintrygował mnie taki jasny zielony kolor na ścianach. Co sądzicie? jak to wszystko dobrać żeby to ładnie współgrało A i mam 24 lata jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 zrezygnuj z wenge. Do szarości pasują np. białe meble. Panele mogą być w zasadzie dowolne. Jak chcesz iść w surową stylistykę to jakieś bielone drewno - jesion lub dab. Na łózko daj po prostu narzutę i kolor nie będzie sie rzucał w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susinka1 20.02.2015 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Elfir - a ja mam wlasnie wenge i ciemny orzech do szarosci i moim zdaniem wyglada to bardzo estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balcifer120 20.02.2015 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Białe meble mi ogólnie średnio pasują szczerze mówiąc. A i czy to prawda że do małych pomieszczeń nie brać ciemnych kolorów bo pomniejszają optycznie pokój. Że raczej bierze się jasny do mniejszych pokoi. Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balcifer120 20.02.2015 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 susinka a jakie masz panele do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Melinda78 20.02.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 15 metrów na dwa kolory, owszem, ale wybierasz dość ciemne kolory i jeszcze meble w kolorze wenge, zrobi się ciemno. Jeśli zależy Ci na szaro-czerwonych ścianach, to rzeczywiście zrezygnuj z ciemnego koloru mebli, bo może Cię to przytoczyć. Chyba, że lubisz i dobrze się czujesz w takich pomieszczeniach, możesz zaryzykować. Wenge z jasną zielenią to co innego! Moim zdaniem do średniej wielkości pokoju lepsza wersja. No i to niebieskie łóżko nie będzie tak się gryzło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 21.02.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 15m2 jak na pokój dla jednej osoby to nie jest mało. Jeżeli wpada Ci do pokoju trochę słońca to śmiało możesz poszaleć z kontrastami czy ciemnymi meblami. Oczywiście w granicach rozsądku. Wenge pasuje do czerwieni oraz szarości, tyko jedyne co bym zmienił to sufit na biało. Podłoga zbliżona do futryn, lub jak masz białe, do mebli w jaśniejszym odcieniu aby nie przegiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susinka1 22.02.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Dab blotny Artens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts