Łukasz M 20.02.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Witam, Kupiliśmy mieszkanie jako nowożeńcy i podczas całej gonitwy urządziliśmy sypialkę "narazie" w pośpiechu. Czy mógłby nam ktoś doradzić ? Sypialka ma wymiary 5m x 4,5m Łóżko 160x200cm Drzwi i Okna 90 wysokość 3m Marzymy o tym żeby mieś jednocześnie sypialnię i miejsce na organizowanie urodzin, gdyż ostatnio jak posadziliśmy w pokoju 10 ludzi (wzdłuż stół rozkładany) to mieli ciężko z przejściem obok regału. Za szafą jeszcze mamy taki mały składzik rzeczy ale on lada dzień zniknie bo właśnie skończyłem remontować komórkę. Pozdrawiam W załączniku zdjęcia i plan sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 to jest sypialnia czy salon z miejscem do spania? Bo nie rozumiem tekstu o gościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz M 20.02.2015 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 jest to sypialnia ale większa od salonu jaki posiadamy dlatego na szybko na święta posadziliśmy tam gości i w tej wersji już było trochę ciasno z przejściem okok regałów, teraz szukamy pomysłów jak inaczej urządzić ta sypialka no i nie jest to salon, jedynie wykorzystywalibyśmy to miejsce dodatkowo jako przyjmowanie większej ilości gości, a w przyszłości, jak powiększy nam się rodzina zamierzamy przedzielić ten pokój, ale to są już późniejsze plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.02.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Duża sypialka to oksymoron... Duża jest sypialnia. Sypialka jest mała... Na stałe zróbcie tam salon, a łóżko przenieście do obecnego salonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz M 20.02.2015 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 (edytowane) Obecny salon jest pokojem przejściowym, do tej sypialki. Nie widzę tego, żeby goście za każdym razem idąc do salonu oglądali łóżko. EDIT.................................................................................................. Dołączam kompletny projekt mieszkania, może to posunie sprawę do przodu. http://images66.fotosik.pl/636/aab2561fd1f21e52m.png Edytowane 21 Lutego 2015 przez Łukasz M Rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 22.02.2015 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 A można przebić drzwi na ścianie obok łazienki? Mielibyście wejście do tego pokoju z kuchni, a nie przez drugi pokój ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz M 22.02.2015 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Kiedyś rzeczywiście tam były drzwi, teraz mamy zakrytą za kotarą pralke, półki oraz blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 22.02.2015 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Wejście do mieszkania jest w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz M 22.02.2015 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Wejście do mieszkania jest w kuchni? Tak, natomiast zaraz obok drzwi daliśmy do zabudowy szafe 40szer x 120 cm i cała kuchnia jest na tej ścianie zabudowana, po drugiej stronie jest lodówka oraz stół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia59 22.02.2015 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Ja bym zrobiła te drzwi obok łazienki co tam kiedys były, a te między pokojami zamurowała i wtedy można urządzać takie mieszkanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz M 22.02.2015 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Ja bym zrobiła te drzwi obok łazienki co tam kiedys były, a te między pokojami zamurowała i wtedy można urządzać takie mieszkanko. A gdzie pralka ? obok kabiny w łązience mieści się tylko regał 40x40 Po przemyśleniu i aranżacji mieszkania w Room Arranger wychodzi mi coś takiego jedynie jako wyjście ale wszystko zależy od tego czy będziemy zmieniać ogrzewanie na kocioł czy piecyk na pellet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 22.02.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Wybacz, ale twoja koncepcja jakoś mnie nie przekonuje - umieszczasz wszystko "po kątach", a zostawiasz koszmarnie wielkie przestrzenie do komunikacji ...Co mają przedstawiać te prostokąty na planie? Jakoś mało uzdolniona jestem, ale nie bardzo to wszystko "widzę". Rogówka jest "niby" na środku pokoju, ale jednak przy ścianie? To za rogówką (pod ścianą) to jakiś regał? Czy nie lepiej byłoby wrócić do drzwi, które były, a pralkę dać do kuchni? Pokoje byłyby wg mnie bardziej ustawne niż teraz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz M 22.02.2015 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Wybacz, ale twoja koncepcja jakoś mnie nie przekonuje - umieszczasz wszystko "po kątach", a zostawiasz koszmarnie wielkie przestrzenie do komunikacji ... Co mają przedstawiać te prostokąty na planie? Jakoś mało uzdolniona jestem, ale nie bardzo to wszystko "widzę". Rogówka jest "niby" na środku pokoju, ale jednak przy ścianie? To za rogówką (pod ścianą) to jakiś regał? Czy nie lepiej byłoby wrócić do drzwi, które były, a pralkę dać do kuchni? Pokoje byłyby wg mnie bardziej ustawne niż teraz ... A myślałaś o tym jak podłącze pralke w kuchni ? będe ciągnoł przez całe pomieszczenie wode i odpływ ? Jeszcze martwi mnie to że ściana między pokojem a kuchnią tam gdzie piszesz ma 40cm. Miejsce bo nie wiem czy damy tam kiedyś łóżeczko czy stół rozłożymy jak na urodziny. Za rogówką są regały, "obok" łóżka szafa. Wrzucam plik z mieszkaniem z programu Room Arranger http://speedy.sh/RyrUH/nowe.rap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 w kuchni nie masz wody i odpływu? Do czego masz podłączony zlew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz M 22.02.2015 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 w kuchni nie masz wody i odpływu? Do czego masz podłączony zlew? Pod zlewem mam butle z gazem, kuchnia jest już i tak wystarczająco mała, pralka tam nie wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 zlew masz podłączony do butli z gazem, bo nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz M 22.02.2015 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 zlew masz podłączony do butli z gazem, bo nie rozumiem? Jak dziecko.. do płyty gazowej Chcesz zdjęcie kuchni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Łukasz - napisałeś: A myślałaś o tym jak podłącze pralkę w kuchni ? będe ciągnoł przez całe pomieszczenie wode i odpływ ?Próbuję wyjaśnić co miałeś na myśli, bo z tego tekstu wynikało, że w kuchni nie masz przyłącza wody i kanalizacji. Niestety usiłujesz zrobić coś sensownego w bezsensownym wnętrzu. A tak się nie da. Dlatrego nie masz tlumów chętnych do pomagania tobie. Bo po prostu niektórym nie da się pomóc bez totalnej rozpierduchy. Dlaczego w kuchni nie masz ciągu mebli pod oknem? Edytowane 22 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 http://images69.fotosik.pl/640/1d5c20334d9d7066gen.jpg Łóżko ukryte za niewysoką ścianką, pełniącą również funkcję miejsca na odłożenie książki i kubka z herbatą. Całe łóżko zasłaniane kotarą (kolor czerwony) rozwieszaną od ściany do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz M 22.02.2015 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Łukasz - napisałeś: A myślałaś o tym jak podłącze pralkę w kuchni ? będe ciągnoł przez całe pomieszczenie wode i odpływ ? Próbuję wyjaśnić co miałeś na myśli, bo z tego tekstu wynikało, że w kuchni nie masz przyłącza wody i kanalizacji. Niestety usiłujesz zrobić coś sensownego w bezsensownym wnętrzu. A tak się nie da. Dlatrego nie masz tlumów chętnych do pomagania tobie. Bo po prostu niektórym nie da się pomóc bez totalnej rozpierduchy. Dlaczego w kuchni nie masz ciągu mebli pod oknem? Nie ma bezsensownych wnętrz, po prostu ludzie nie są wystarczająco odważni. Czasem mała zmiana poprawia cały charakter bez rozwalania 3/4 mieszkania. Jak pisałem jest to stara kamienica, więc okna zaczynają sie na 70 cm od podłogi do samego sufitu, poza tym gdzie dam kaloryfer skoro nadmuch idzie do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts