andrre 20.02.2015 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Na poddaszu, które jest w trakcie adaptacji znajduje się 8 drewnianych słupów, które mają pełnić funkcję dekoracyjną poddasza. Są to stare, nieoheblowane belki, w dodatku krzywe i z masą gwoździ w sobie. Niektórym zmieniono położenie "miecza" więc mają ślady po poprzednim wariancie. Chciałem to obudować boazerią, ale zastanawiam się czy będzie to dobrze wyglądało.. Są jeszcze jakieś inne patenty oprócz płyt g-k ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laserowy 20.02.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Ja bym oszlifował ładnie i pomalował lakierobejcą na ciemny brąz. I tym sposobem mamy trochę risticalu we wnętrzu i wbrew pozorom nie wygląda to źle. Jedynie w miejscach gdzie dochodzą płyty G-K, po pomalowaniu pomieszczenia wstawić listewki jakieś ozdobne. Ale to tylko takie moje skromne zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 (edytowane) ja bym wyszlifowała i olejowała. Żadnych ciemnych bejc, wyłącznie naturalny odcień. Edytowane 21 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 http://groovexi.com/wp-content/uploads/2014/01/decorations-interior-tasteful-modern-attic-bedroom-design-with-two-black-fabric-swivel-armchairs-stainless-legs-and-black-tuxedo-sofas-on-wooden-floors-installations-as-well-as-grey-wall-color-and-sw.jpg http://www.soungwiser.com/wp-content/uploads/2014/03/rustic-interior-style-in-attic-bedroom-with-bookcase-and-cool-bed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 21.02.2015 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 ja bym wyszlifowała i olejowała. Żadnych ciemnych bejc, wyłącznie naturalny odcień. A co z gwoździami o których autor wspomina? My robiliśmy poddasze 14 lat temu, belki obudowaliśmy regipsem, dzisiejszego dnia, nigdy byśmy tego błędu nie popełnili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2015 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 co za problem wyjąć te które się da a resztę dobić lub obciąć na równo z powierzchnią drewna? Na tym polega urok, że belki są sfatygowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 21.02.2015 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Stare belki beda mialy ciemny kolor po oszlifowaniu wiec nie trzeba dodawac zadnej bejcy , tylko popsuje kolor . Gwozdzie nalezy usunac i nic wiecej , bron boze szpachlowac otworow po nich , to dodaje im uroku i stanowi dowod ze sa stare a nie podrabiane . Szlifowac do gradacji 120 i dac nalezy olej lub Lakier wodny (min 2 razy ) . Nie wolno zapomniec zmatowac po pierwszym lakierze . Przy oleju to tylko firmy LEINOS . Najpierw olej do gruntowania obficie a potem olej wykonczeniowy z woskiem . Moim zdaniem olej wyglada lepiej na starym drzewie i podkresla wyraziscie sloje i dtrukture . Lakier tylko chroni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 22.02.2015 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Mam takie same słupy i też będę je musiała doprowadzić do ładu, na 100% pozostawię je w naturalnym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts