Sowa57 22.02.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Witajcie Rozpoczynam właśnie urządzanie naszego pierwszego mieszkania. Ledwo zaczęłam..a już pojawiły się kłopociki 1. W kuchni chciałabym aby położone zostały płytki. W przedpokoju zaraz przy wejściu do mieszkania również. Czy macie jakiś sensowny pomysł na ich położenie ? Jak rozsądnie połączyć je w całość by ominąć zastosowanie skosów które mi się nie podobają ? Dalszą część przedpokou zajmą panele. Jakie łączenie paneli z płytkami wybrać by wyglądało estetycznie ? 2. Czy macie jakiś pomysł na aranżację schowka pod schodami ? Z góry dziękuję za pomoc http://images70.fotosik.pl/638/65a8afb8a5eb7a2cgen.jpg Edytowane 22 Lutego 2015 przez Sowa57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowa57 22.02.2015 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 W kuchni ściany zaznaczonej przerywaną linią nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Pod schodami najlepiej mieć szafę na buty i kurtki. A tam, gdzie na rysunku jest garderoba schowek na szczotki lub spiżarkę.Oczywiście drzwi w schowku pod schodami nie mogą otwierać się do środka, bo nic tam nie wstawisz. Dokąd prowadzą schody? Garderoba przy sypialni imho nieustawna. Lepiej włączyć powierzchnię do sypialni. http://images69.fotosik.pl/638/4c2a42739365287dgen.jpg Edytowane 22 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowa57 22.02.2015 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Schody prowadzą do mieszkania powyżej, które zajmować będzie inna rodzina. Rozważaliśmy włączenie garderoby do pokoju ale postanowiliśmy z niej zrezygnować. W środku na dwóch ścianach umieścimy półki i drążki bez zabudowy. W sypialni przy ścianie graniczącej z garderobą stanie jeszcze szafa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) nie rozumiem - jak tam jest zrobiona komunikacja? Przechodzi się przez wasze mieszkanie? Aaa już wiem jak to jest rozplanowane. Nadal podtrzymuję uwagę, że te garderoby to bezsens. zagracają a ustawne nie są.Jedynie pod schodami schowek na szczotki i odkurzacz. http://images66.fotosik.pl/638/40f96188000f3be3gen.jpg Edytowane 22 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowa57 22.02.2015 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Wejście do budynku od strony północnej. My wchodzimy do mieszkania drzwiami po lewej stronie (strzałka K2), sąsiedzi wchodzą natomiast do swojego schodami Na górze znajduje się drugie mieszkanie o nieco innym rozkładzie nasze mieszkanie wyznaczone czerwonymi liniami, korytarz zewnętrzny wspólny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 a to już rewolucja:http://images69.fotosik.pl/639/71d0555ed52582bfgen.jpg Zaletą jest pokój dziecka dobrze doświetlony od południa i kuchnia blisko jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowa57 22.02.2015 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Dzięki za projekt. Zamysł świetny, jednak.. z salonu jest wyjście na ogród, a w samym salonie kominek...Masz może jakiś pomysł na ułożenie kafelek w kuchni i przedpokoju jedynie przy wejściu by tworzyło to spójną ładną całość? tak jak pisałam dalej będą panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 gdzie w salonie jest kominek? Bo nie ma go na twoim rzucie. kafelki - przecież wejście stanowi ładny prostokąt, wiec w czym masz problem z kafelkami, bo nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowa57 22.02.2015 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Kolo stołu narysowany kwadrat to kominek- będzie wysunięty bardziej wzdłuż krótszej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowa57 22.02.2015 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Kafelki widziałbym dosłownie w 3 rzędach od wejścia plus kuchnia ale nie wiem jak to ładnie połączyć by wyglądało spójne bez tworzenia skosow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Przeciez kominek to bardzo duży obiekt w skali tego pokoju. Na pewno nie uda wam się tak ustawić mebli jak na rysunku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowa57 22.02.2015 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Tak wiem. Układ będzie inny. Ten był zaproponowany przez dewelopera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 to się zastanów jak to zrobić by kominek było widać z kanapy i jednocześnie można było oglądać telewizję. Myślałeś o tym by zamienić łazienkę z kuchnią miejscami? I wówczas otworzyć kuchnię na pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikkoman 23.02.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 to się zastanów jak to zrobić by kominek było widać z kanapy i jednocześnie można było oglądać telewizję. Da się tak w ogóle? Telewizor nad kominkiem, czy jak? A tak serio to może obrócić kanapę? Tylko wtedy siedzieć tyłem do ogrodu to też strata. Pomysł z zamianą łazienki z kuchnią wydaje mi się świetny. Otwarcie kuchni na salon da niesamowite wrażenie przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.02.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Da się, niekoniecznie wieszając nad kominkiem. Ale też niekoniecznie w malutkim salonie.Z resztą zamiast wielgaśnego kominka sensowniejsza byłaby wąska koza: http://www.westfire.pl/piece-kominkowe/foto/26-d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 23.02.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 jak chcecie mały kominek, to zerknijcie na bef flat od 6 do 8 są moce, ja sobie taki kupuję ma tylko 35 cm głębokości i można go powiesić na ścianie. A to małe mieszkanko, więc z mocą też nie należy przesadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikkoman 05.03.2015 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Da się, niekoniecznie wieszając nad kominkiem. Ale też niekoniecznie w malutkim salonie. Z resztą zamiast wielgaśnego kominka sensowniejsza byłaby wąska koza: http://www.westfire.pl/piece-kominkowe/foto/26-d.jpg Bardzo ładna ta koza! Fajny pomysł, żeby to zestawić z kolumienką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mireksuski 13.03.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 (edytowane) Odnośnie schowka pod schodami , najlepiej go zabudować - zyskasz miejsce do trzymania różnych rzeczy , a całość może też wygladać efektowanie. Ja u siebie zrobiłem taki manewr i jestem bardzo zadowolony , w końcu jest gdzie schować posezonowe ubrania, rzeczy dzeci, których już nie używają . [reklama zbędna] Edytowane 14 Marca 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts