Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze pierwsze M 75m2- prośba o pomoc :)

Sowa57

Recommended Posts

Witajcie

Rozpoczynam właśnie urządzanie naszego pierwszego mieszkania. Ledwo zaczęłam..a już pojawiły się kłopociki :) :confused:

1. W kuchni chciałabym aby położone zostały płytki. W przedpokoju zaraz przy wejściu do mieszkania również. Czy macie jakiś sensowny pomysł na ich położenie ? Jak rozsądnie połączyć je w całość by ominąć zastosowanie skosów które mi się nie podobają ? Dalszą część przedpokou zajmą panele. Jakie łączenie paneli z płytkami wybrać by wyglądało estetycznie ?

2. Czy macie jakiś pomysł na aranżację schowka pod schodami ?

Z góry dziękuję za pomoc :)

http://images70.fotosik.pl/638/65a8afb8a5eb7a2cgen.jpg

Edytowane przez Sowa57

Pod schodami najlepiej mieć szafę na buty i kurtki. A tam, gdzie na rysunku jest garderoba schowek na szczotki lub spiżarkę.

Oczywiście drzwi w schowku pod schodami nie mogą otwierać się do środka, bo nic tam nie wstawisz.

Dokąd prowadzą schody?

Garderoba przy sypialni imho nieustawna. Lepiej włączyć powierzchnię do sypialni.

http://images69.fotosik.pl/638/4c2a42739365287dgen.jpg

Edytowane przez Elfir

Schody prowadzą do mieszkania powyżej, które zajmować będzie inna rodzina.

Rozważaliśmy włączenie garderoby do pokoju ale postanowiliśmy z niej zrezygnować. W środku na dwóch ścianach umieścimy półki i drążki bez zabudowy. W sypialni przy ścianie graniczącej z garderobą stanie jeszcze szafa.

nie rozumiem - jak tam jest zrobiona komunikacja? Przechodzi się przez wasze mieszkanie?

Aaa już wiem jak to jest rozplanowane.

Nadal podtrzymuję uwagę, że te garderoby to bezsens. zagracają a ustawne nie są.

Jedynie pod schodami schowek na szczotki i odkurzacz.

http://images66.fotosik.pl/638/40f96188000f3be3gen.jpg

Edytowane przez Elfir

Wejście do budynku od strony północnej. My wchodzimy do mieszkania drzwiami po lewej stronie (strzałka K2), sąsiedzi wchodzą natomiast do swojego schodami :) Na górze znajduje się drugie mieszkanie o nieco innym rozkładzie :) nasze mieszkanie wyznaczone czerwonymi liniami, korytarz zewnętrzny wspólny

Dzięki za projekt. Zamysł świetny, jednak.. z salonu jest wyjście na ogród, a w samym salonie kominek...

Masz może jakiś pomysł na ułożenie kafelek w kuchni i przedpokoju jedynie przy wejściu by tworzyło to spójną ładną całość? tak jak pisałam dalej będą panele

to się zastanów jak to zrobić by kominek było widać z kanapy i jednocześnie można było oglądać telewizję.

Da się tak w ogóle? Telewizor nad kominkiem, czy jak? :)

A tak serio to może obrócić kanapę? Tylko wtedy siedzieć tyłem do ogrodu to też strata.

Pomysł z zamianą łazienki z kuchnią wydaje mi się świetny. Otwarcie kuchni na salon da niesamowite wrażenie przestrzeni.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Odnośnie schowka pod schodami , najlepiej go zabudować - zyskasz miejsce do trzymania różnych rzeczy , a całość może też wygladać efektowanie.

Ja u siebie zrobiłem taki manewr i jestem bardzo zadowolony , w końcu jest gdzie schować posezonowe ubrania, rzeczy dzeci, których już nie używają .

[reklama zbędna]

Edytowane przez joliska