Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
silver200 fajnie, że zakupiłaś ten projekt:) ja często przeglądam forum murator i zastanawiałam się z mężem nad projektami m42 przemyślany i m70 zapach wiosny, a także projekt Bianka z dobrychdomów, ale ostatnio natknęłam się właśnie na projekt nela i oceania i są świetne, a dokładniej układ salonu bardzo mi się podoba, jest bardzo ustawny. Tylko zastanawia mnie dlaczego w podanym przez nich koszcie budowy do stanu wykończonego są takie rozbieżności. Mianowicie Nela wyceniona na 271 tys zł, a Oceania mniejszy o około 20 metrów (łącznie z garażem) wyceniona na 331tys. Jaki planujecie dach?? My niezależnie od projektu będziemy się skłaniać ku ciemnej blachodachówce bo chyba ostatecznie jest to tańsze rozwiązanie. Gdzie budujecie??

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

Kurcze nie dostaje powiadomień, ze ktoś odpowiedział z temacie i dlatego tak długo cisza.

@martamal, nie mam pojęcia z czego wynikają różnice w kosztorysach.

Dach w końcu dędziemy kryć ceramiką, bo cena jest niewiele wyższa od blachy, a jednak trwałość bez porównania.

Stropy robimy monolityczne, zgodnie z projektem.

przepraszam za długą ciszę, teraz będę baczniej obserwował wątek

• 3 months później...
  • 1 month później...

Witam ponownie, niestety z czasem słabo na pisanie na forum, a dodawanie zdjeć to juz w ogóle kosmos. Jesteśmy w trakcie wykańczania. generalnie budowa bez jakiś większych problemów (tylko ew z gotówką;) próbuję dołaczyć zdjęcia, ale niestety wyskakują jakieś błędy, to chyba nie na moja cierpliwość. postaram sie w wolnej chwili wrzucić link do dropboxa, wtedy zainteresowani będą mogli sobi popatrzeć. Traktorzystka13, gratuluje, to naprawdę świetny dom (z projektem gorzej, chociaż u nas część nieporozumień z winy wykonawcy - dorabiał sobie pracy). w razie pytań wal śmiało

martamal, wieczorem wrzuce linka