piter- 26.02.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Witam wszystkich forumowiczów, Opiszę najpierw jak jest zbudowany dach. Płaski, spad ok 10 %, 3 kominy, pow. ok. 75 metrów, od wewnątrz, jak skułem sufit wychodzi trzcina i podbitka, przestrzeń ok 20 cm, na to deski i papa. Dach wymaga remontu, było dwóch fachowców jeden poskakał po dachu, po czym stwierdził, ze nic nie zrywac i kłaść styropape, cena z materialem ok 10 tys zl..... o drugim nie wspomne. Dach ma wgłębienia i przecieka, poza tym papa jest bardzo pomarszczona. Mam zamiar sam przygotować dach, najwyżej kogos wezme do polozenia papy Mój pomysł: Zerwac pape, zerwac deski, w pusta przestrzen wylozyc wełnę mineralną, na to płyty osb. Moje pytanie w jakiej warstwie polozyc folie i jaka? Na plyty osb papa. Czekam na porady, zaznaczam, ze nie mam zbyt duzego doswiadczenia. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.02.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 w tej chwili masz dach wentylowany.Jak wypełnisz go wełną i nie zwentylujesz, wełna będzie za jakiś czas mokra.\ znalazłam taki rysunek:http://cdn8.muratordom.smcloud.net/t/photos/41/da/e4/41dae4e3b1ea1a3f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.03.2015 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Na tak płaski dach tylko izolacja nakrokwiowa czyli np. "styropapa". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts