Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy tu pasuje cegła???

maksimini

Recommended Posts

Nie wiem czy w dobrym wątku piszę, ale nic spróbuję, najwyżej dostanę po głowie. Moje wnętrza w założeniu mają być klasyczne. Otrzymałam właśnie wizualizację wiatrołapu i holu, dla mnie generalnie może być (choć zastanawiam się nad usunięciem ze ścian profili dekoracyjnych), ale mężowi zamarzyła się cegła piaskowa, beżowa. Moim zdaniem nie pasuje (choć może się mylę) i nie bardzo wiedziałabym gdzie ją umieścić, mąż się upiera...Jak myślicie - pasuje w takim wnętrzu cegła czy nie za bardzo, a jeżeli tak to gdzie ją umieścić? Da się uszczęśliwić szanownego małżonka czy lepiej wybić mu to (cegłą) z głowy :bash::) Proszę o pomoc.

obraz1.jpg

obraz2.jpg

obraz3.jpg

obraz4.jpg

obraz5.jpg

Edytowane przez maksimini

Witam.

Mąż chce koniecznie ceglę właśnie w tym pomieszczeniu? Ja nie widze miejsca gdzie można by ja połozyc, zwłaszcza ze macie zaprojektowane lamperie. Trzeba by przeprojektować calosc aby cegle uwzglednic.

A może uda się spełnić zachciankę męża w innym pomieszczeniu? Gabinet męża? Pokoj telewizyjny? Kuchnia? Salon? Nie wiem jakie pomieszczenia macie wiec strzelam w ciemno.

Dziękuję za opinie, no cóż mąż będzie musiał pogodzić się z brakiem cegły, chyba że faktycznie przearanżujemy wnętrze, ale wtedy ja mogę nie być zadowolona:lol2: I jak tu pogodzić odmienne preferencje żony i męża co do wystroju i stylu wnętrz :confused:. Nie da się, a właściwie się da, będzie po mojemu :p

inspiracje:

http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2014/07/painted-bricks-wall-and-3d-floor-design-682x1024.jpg

http://www.avso.org/wp-content/uploads/files/4/7/0/20-interior-design-ideas-for-beautiful-color-scheme-in-the-hallway-6-470.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-Bxd9aUpUh-w/UjC8CC9lW-I/AAAAAAAANYA/Vij1g4WL_28/s640/white9.jpg/img]</p><p> </p><p> [img]http://stoneselex.com/blog/wp-content/uploads/2014/05/brick-4-620x350.jpg

0a3e035fd14c1d4b35471e5d2644194f.jpg

c7aff5efb5c3d70eac34423bff0864e5.jpg

53a2351137c41731d3ec487eeed95973.jpg

szukałam w google po angielsku pod "korytarz cegła sztukateria" i "francuski korytarz cegła".

Ale zgadzam się z joliską, że w tym konkretnym wnętrzu zaprezentowanym przez architektkę cegła pasować nie będzie. Ta aranżacja jest zbyt delikatna i elegancka na cegłę.

Ale zgadzam się z joliską, że w tym konkretnym wnętrzu zaprezentowanym przez architektkę cegła pasować nie będzie. Ta aranżacja jest zbyt delikatna i elegancka na cegłę.

Też mam takie zdanie, mnie się podoba, ale mąż twierdzi, że za kobieco, mówi że brakuje mu męskiego pierwiastka;) W każdym razie w piątek idę do architektki, pogadam z nią w tej sprawie, zobaczymy jaki będzie efekt.

• 2 weeks później...

Decyzja zapadła, dół robimy w cegle, ta ściana holu którą widać na wizualizacjach to jeden z boków komina, który można obejść z każdej strony i który stoi prawie w środku parteru. Komin potraktowaliśmy jako całość, bryłę, graniastosłup i cały obłożymy cegłą. Na górze z cegły zrezygnowaliśmy, jakoś nie bardzo mi tam pasowała.

Adrianno, do realizacji jeszcze trochę, ale jak będzie gotowe to pokażę jak wyszlo :)

Izabela, jeśli masz na myśli miejsca punktów świetlnych to się nie zgodzę, uważam że są dobrze rozmieszczone, jeśli natomiast masz na myśli wygląd lamp to zgadzam się całkowicie - mi one nie pasują i w tym temacie zdam się na swój gust i sama je wybiorę :)