maksimini 01.03.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 (edytowane) Nie wiem czy w dobrym wątku piszę, ale nic spróbuję, najwyżej dostanę po głowie. Moje wnętrza w założeniu mają być klasyczne. Otrzymałam właśnie wizualizację wiatrołapu i holu, dla mnie generalnie może być (choć zastanawiam się nad usunięciem ze ścian profili dekoracyjnych), ale mężowi zamarzyła się cegła piaskowa, beżowa. Moim zdaniem nie pasuje (choć może się mylę) i nie bardzo wiedziałabym gdzie ją umieścić, mąż się upiera...Jak myślicie - pasuje w takim wnętrzu cegła czy nie za bardzo, a jeżeli tak to gdzie ją umieścić? Da się uszczęśliwić szanownego małżonka czy lepiej wybić mu to (cegłą) z głowy Proszę o pomoc. Edytowane 1 Marca 2015 przez maksimini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaralekGJ 02.03.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Witam. Mąż chce koniecznie ceglę właśnie w tym pomieszczeniu? Ja nie widze miejsca gdzie można by ja połozyc, zwłaszcza ze macie zaprojektowane lamperie. Trzeba by przeprojektować calosc aby cegle uwzglednic. A może uda się spełnić zachciankę męża w innym pomieszczeniu? Gabinet męża? Pokoj telewizyjny? Kuchnia? Salon? Nie wiem jakie pomieszczenia macie wiec strzelam w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.03.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Piękne wnętrza - profile faktycznie mozna sobie darować - cegła absolutnie NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 03.03.2015 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Dziękuję za opinie, no cóż mąż będzie musiał pogodzić się z brakiem cegły, chyba że faktycznie przearanżujemy wnętrze, ale wtedy ja mogę nie być zadowolona:lol2: I jak tu pogodzić odmienne preferencje żony i męża co do wystroju i stylu wnętrz . Nie da się, a właściwie się da, będzie po mojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.03.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 inspiracje: http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2014/07/painted-bricks-wall-and-3d-floor-design-682x1024.jpg http://www.avso.org/wp-content/uploads/files/4/7/0/20-interior-design-ideas-for-beautiful-color-scheme-in-the-hallway-6-470.jpg http://3.bp.blogspot.com/-Bxd9aUpUh-w/UjC8CC9lW-I/AAAAAAAANYA/Vij1g4WL_28/s640/white9.jpg/img]</p><p> </p><p> [img]http://stoneselex.com/blog/wp-content/uploads/2014/05/brick-4-620x350.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 04.03.2015 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Elfir Dziękuję za inspiracje Niektóre są fantastyczne. Przeszukałam internet w poszukiwaniu czegoś takiego i nie udało mi się znaleźć. Albo źle szukałam albo nie zwróciłam na nie uwagi. Jeszcze raz po stokroć dziękuję Może więc da się pogodzić męża z żoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.03.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 szukałam w google po angielsku pod "korytarz cegła sztukateria" i "francuski korytarz cegła". Ale zgadzam się z joliską, że w tym konkretnym wnętrzu zaprezentowanym przez architektkę cegła pasować nie będzie. Ta aranżacja jest zbyt delikatna i elegancka na cegłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 04.03.2015 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Ale zgadzam się z joliską, że w tym konkretnym wnętrzu zaprezentowanym przez architektkę cegła pasować nie będzie. Ta aranżacja jest zbyt delikatna i elegancka na cegłę. Też mam takie zdanie, mnie się podoba, ale mąż twierdzi, że za kobieco, mówi że brakuje mu męskiego pierwiastka;) W każdym razie w piątek idę do architektki, pogadam z nią w tej sprawie, zobaczymy jaki będzie efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 04.03.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Ja bym nie dawała żadnej cegły, wszędzie cegła, aż mi się odechciało Bardzo ładne subtelne wnętrza! Postaw mężu stojak na parasol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.03.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 stojak na siodło końskie i nożyczki do obcinania cygar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 04.03.2015 23:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 stojak na siodło końskie i nożyczki do obcinania cygar :rotfl::rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 05.03.2015 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 stojak na siodło końskie i nożyczki do obcinania cygar Elfir poszła dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 17.03.2015 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Męża męczył temat cegły, a mąż mnie Poprosiłam zatem o wizualizacje, aby móc choć trochę wyobrazić sobie hol z cegłą. Oto co otrzymałam (dla przypomnienia załączam też wizualizacje bez cegły). Za wszelkie opinie będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.03.2015 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Jeśli będziecie absolutnie wierni wizualizacji, to się może udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianno 20.03.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 no ładne rzeczy tu widze! Pochwalcie się jak wyszło w rzeczywistości!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 20.03.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Cegła owszem, ale architekt nie popisał się w kwestii oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 20.03.2015 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Decyzja zapadła, dół robimy w cegle, ta ściana holu którą widać na wizualizacjach to jeden z boków komina, który można obejść z każdej strony i który stoi prawie w środku parteru. Komin potraktowaliśmy jako całość, bryłę, graniastosłup i cały obłożymy cegłą. Na górze z cegły zrezygnowaliśmy, jakoś nie bardzo mi tam pasowała. Adrianno, do realizacji jeszcze trochę, ale jak będzie gotowe to pokażę jak wyszlo Izabela, jeśli masz na myśli miejsca punktów świetlnych to się nie zgodzę, uważam że są dobrze rozmieszczone, jeśli natomiast masz na myśli wygląd lamp to zgadzam się całkowicie - mi one nie pasują i w tym temacie zdam się na swój gust i sama je wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts