MoniR 01.03.2015 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Stoję przed wyborem żaluzji do nowego domu bambusowe czy drewniane?. Jedynie do kuchni mam pewniaka - białe drewniane). Do salonu mam dylemat: white bamboo (biały bambus) lub drewniane (złamana biel w kierunku ziemistego beżu)?; ramy okien PCV w kolorze od środka- białe, od zewnątrz - złoty dąb, parkiet - dąb naturalny.Żąluzje bambusowe są droższe, co wynika z dotychczasowych wycen. Przeczytałam dużo jednak pozytywnych opinii o żaluzjach drewnianych. Mniej opinii znalazłam o bambusowych. Jakie są wasze z doświadczenia z bambusowymi, czy nie ciemnieją od słońca, jak się użytkują. Czy może jednak drewno szlachetniej wygląda w oknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 02.03.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Czy może jednak drewno szlachetniej wygląda w oknie? Doświadczenie mam niewielkie, bo żaluzja wisi kilka tygodni, ale do tego pytania mogę się odnieść. Mam bambus, właśnie głównie ze względu na wygląd. Drewno na wzorniku miało mało widoczne słoje, po przemalowaniu różnymi kolorami wyglądało to zupełnie nienaturalnie. Zdecydowanie nie szlachetnie. Może z jakimś lepszym drewnem byłby lepszy efekt. Dla porównania bambus wygląda bardzo naturalnie, bo ma charakterystyczną strukturę liniową. Mniej kolorów do wyboru, ale nam jeden spasował. Na dotyk wydaje się dużo ostrzejszy i nie jest tak gładki jak malowane drewno. Konserwacja na pewno będzie trudniejsza niż w przypadku drewna. Sprzedawcy polecają bambus do kuchni i łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniR 02.03.2015 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Na dotyk wydaje się dużo ostrzejszy i nie jest tak gładki jak malowane drewno. Konserwacja na pewno będzie trudniejsza niż w przypadku drewna. Sprzedawcy polecają bambus do kuchni i łazienek. Właśnie tego mi brakuje w bambusie, że nie ma polakierowanej powierzchni i jest taki szorstki, co przy wycieraniu kurzu będzie utrudniało sprawę. Zgadzam się z Tobą, że bambus ma ładniejsze usłojenia, na drewnianych prawie go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliczi 04.04.2018 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 poszukaj dobrze wiem ze na ceneo i alegro duże tego jest ale trzeba patrzec na jakość. Jezeli kupisz badziew to możesz ruszyć i rozpadnie się już pierwszegod nia użytkowania a jeżeli kupisz dobre jakościowo to będzie służyć nawet przez lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 04.04.2018 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Myślę, że przez 3 lata pytający poradził sobie z problemem żaluzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts