Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kratka na dole

glorusek

Recommended Posts

Witam robil mi kominek pseudo specjalista jak sie okazalo, jednak ze moje pytanie jest takie mam zrobiona zabduowe wkladu w rogu, na gorze mam kratke oraz po drugiej stronie sciany tez mam zrobiona dziure i tez wylatuje coeplo jednakze ktos mi powiedzial ze na dole tez powinienem miec kratke aby powietrze bylo wypychane od gory, czy rzeczywiscie tak powinno byc? Jesli tak to czy ma to wielkie znaczenie? Czy mozna zrobic taka kratke z boku gdyz wklad zostal zamontowany nisko w dodatku chodzbym zrobil dziure to sa pustaki na ktorych stoi to cos..

Fakt ..pseudo specjalista...

Czy nie lepiej było zlecić budowę firmie która wie co robi ?

Wiesz oprócz kratek są jeszcze spaliny... czad ...

Czemu w tym kraju klienci wciąż zlecają budowę palenisk gdzie ogień przypadkowym wykonawcą ?

Czy własne bezpieczeństwo , ŻYCIE lub nawet tylko mienie nie jest warte ochrony ?

Fakt ..pseudo specjalista...

Czy nie lepiej było zlecić budowę firmie która wie co robi ?

Tylko skąd wiedzieć która wie.

A może tam w obudowie jest powietrze doprowadzone z zewnątrz niektórzy "fachowcy" tak robią.

Wiesz oprócz kratek są jeszcze spaliny... czad ...

Czemu w tym kraju klienci wciąż zlecają budowę palenisk gdzie ogień przypadkowym wykonawcą ?

Czy własne bezpieczeństwo , ŻYCIE lub nawet tylko mienie nie jest warte ochrony ?

Co do zlecania przypadkowym wykonawcom to poczytaj np o dachach zobaczysz że inwestor przez cały czas ryzykuje.

Co do zlecania przypadkowym wykonawcom to poczytaj np o dachach zobaczysz że inwestor przez cały czas ryzykuje.

To zupełna racja.

Ryzykuje szczególnie, gdy gdy szukając taniej, nieubezpieczonej, nielegalnej, siły roboczej, zatrudnia wykonawców na czarno.

Tutaj ryzyko jest szczególnie wysokie i nieraz się nie opłaca., no ale prawdopodobnie ma to ryzyko wliczone w koszty budowy.

To zupełna racja.

Ryzykuje szczególnie, gdy gdy szukając taniej, nieubezpieczonej, nielegalnej, siły roboczej, zatrudnia wykonawców na czarno.

Tutaj ryzyko jest szczególnie wysokie i nieraz się nie opłaca., no ale prawdopodobnie ma to ryzyko wliczone w koszty budowy.

Z zatrudnianiem na czarno na budowie to racja ryzyko spore dlatego w większości budowalem jednoosobowo tymi ręcoma;-)

Nawet teoretycznie legalne firmy potrafią zatrudniać na czarno ale to nie miejsce na taką dyskusję.

Ważne kratki na dole;-)

Z zatrudnianiem na czarno na budowie to racja ryzyko spore dlatego w większości budowalem jednoosobowo tymi ręcoma;-)

Nawet teoretycznie legalne firmy potrafią zatrudniać na czarno ale to nie miejsce na taką dyskusję.

Ważne kratki na dole;-)

Kratki na dole muszą być i basta. Temat zakończony....

Teraz czas na luźne dysputy